Fitness 15. travnja 2021.

5 najvećih fitness trendova u prva četiri mjeseca ove godine

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Održavanje kondicije i zdravlja, kako u fizičkom, tako i u mentalnom smislu, nikada nije bilo od veće važnosti nego što je to sada za vrijeme pandemije koronavirusa.

U proljeće 2020. većina nas je poslana u svoje domove da radimo od kuće nakon što je Vlada uvela svoj prvi set ograničavanja kretanja. Smjernice su navodile da bi ljudi trebali ostati kod kuće kad god je to moguće i odlaziti van samo zbog aktivnosti kao što su kupovina osnovnih potrepština, odlazak na posao ako se to ne možete učiniti od kuće, odlazak kod liječnika te radi fizičke aktivnosti.

Kao rezultat toga, mnogi od nas pretvorili su dnevne i spavaće sobe u vlastite teretane kod kuće. Rezultat toga neki su od trendova koji su obilježili početak 2021. godine.

  • Hodanje - iako su treninzi kod kuće zabilježili rast popularnosti, isto se dogodilo i s hodanjem te planinarenjem. Za mnoge od nas vikendi bez većih druženja rezultirali su odlascima u prirodu, pješačenjem i planinarenjem po obližnjim nam obroncima, gorama i planinama.
    Vjezb_2 Možda te zanima... 10 jednostavnih koraka do ovisnosti o vježbanju Fitness
  • Joga za oči - iako su mnogi od nas preko cijeloga dana vezani uz tehnologiju, što poslovno, što u slobodno vrijeme, servisi kao Netflix izuzetno su dobili na popularnosti za vrijeme koronavirus pandemije. Sve to rezultiralo je neprestanim gledanjem u zaslone što je svakako povećalu pažnju na naprezanje očiju te simptome kao što su glavobolja te gubitak fokusa. Tu na red dolazi joga za oči, odnosno vježbe čiji je zadatak povećati fleksibilnost oka te dopustiti mu da se odmori.
  • Brze HIIT vježbe - obzirom na sve duži raspored radnih sati s kojima su se mnogi susreli, opet zbog koronavirus pandemije, nije čudno da su mnogi rješenje za vježbanje pronašli u nešto kraćim vježbama nego inače. Tu na snagu dolaze kratke HIIT vježbe, od 15 do 20 minuta koje će pokrenuti tvoje tijelo i ojačati ga, a sve u kratkom vremenu. Neke od najpopularnijih su one koje traju čak i manje od 8 minuta, a obično su sačinjene od kratkih setova čučnjeva, trčanja na mjestu, penjača, planka te jumping jacksa.
  • Everesting - iako se možda nećeš moći popeti na Everest 2021. godine zbog ograničenih putovanja i svih drugih razloga koji nas odbijaju od spomenutog podviga, to nije zaustavilo ljude koji to virtualno pokušavaju napraviti na biciklu. Tijekom lockdowna, zaljubljenici u biciklizam krenuli su svojim biciklima kako bi sudjelovali u onome što je poznato kao 'Everesting' - utrku koja uključuje penjanje na 8.848 metara visine Mount Everesta. Dakle, cilj jest da odvezeš isti broj kilometara kao da se nalaziš na pravom Mount Everestu, gore dolje uz obližnju goru ili planinu. Naravno, ako ti to nije dostupno, zadovoljit će i isti broj kilometara odvožen na kućnom biciklu. 
  • Online vježbe - iako su teretane i dalje zatvorene  u pojedinim dijelovima države zbog koronavirusa, uvijek postoji online opcija. Svakog dana putem raznih aplikacija, programa ili jednostavno putem YouTubea možeš gledati i raditi razne vježbe i iskušavati drugačije vrste sportova. Jednog dana probaj balet za početnike, drugi dan jogu, treći kardio vježbe i tako ostvari zanimljiv rezime.

Zaključno - nije važno koju vrstu vježbe odabereš, bitno jest samo da se krećeš, pogotovo ako se baviš sjedilačkim poslom. Izaberi jednu i kreni već sutra!

Možda te zanima... 10 moćnih vježbi za noge koje možeš raditi bilo gdje Fitness Traka_Za_Trcanje_U Možda te zanima... 10 najčešćih grešaka na pokretnoj traci Fitness
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      ExtremeGlassLoans

      Trebate li zajam? Ekstremni zajmovi su vam dostupni i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i vi ćete biti zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja i ne varaju, jer sam od tada s njima, pa iskoristite ovu priliku da se zapanjite

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.