
Međunarodni dan kokica je 19. siječnja: Koliko zapravo debljaju kokice?
Iako se često prozivaju kao krivac za debljanje, posljednja istraživanja potvrđuju kako kokice sadrže beta karoten te i…
Iako se često prozivaju kao krivac za debljanje, posljednja istraživanja potvrđuju kako kokice sadrže beta karoten te i…
Između svježe (neobrađene) hrane i čovjeka kao krajnjeg korisnika prevelik je slobodan prostor u kojem namirnice mogu p…
Ljeto je vrijeme visokih temperatura, godišnjih odmora i vjenčanja što pogoduje gomilanju osjetljivih namirnica na malo…
Držanje dijete radi gubitka tjelesne težine bitka je koja nema kraja, no jedno je sigurno – u njoj si gubitnik ti! Tako…
Najzapaženiji su bili rezultati istraživanja o doručku koje je provela doktorica Daniela Jakubowicz, šefica klinike u b…
Čovjek kao svoju hranu koristi mnoge egzotične biljke, voće i povrće. Takva hrana sadrži i različite toksične tvari, a…
Triptofan je esencijalna aminokiselina koja se nalazi u mesu, ponajviše u puretini, zobenoj kaši, sjemenu suncokreta i …
Bez poznavanja glikemijskog indeksa ne može se predvidjeti kako će neka hrana utjecati na razinu glukoze…
Kada se kaže majoneza, svi oni koji imaju višak kilograma odmahuju rukom jer znaju da se radi o visoko kaloričnoj nam…
Osim vitamina, minerala i vlakana o kojima je mnogo napisano proteklih godina, za zdravlje su izuzetno važni polifeno…
Stručni časopis American Journal of Clinical Nutrition, objavio je podatke za SAD iz kojih je vidljivo da unos kalo…
Brojanje kalorija u svrhu mršavljenja, učestalo je kako u medicinskoj literaturi tako i u popularnom tisku. Nedavna i…
Jesi li znala da se mnoge namirnice krivotvore, a jedna od najčešće patvorenih namirnica je extra djevičansko maslinovo…
Praznik rada je ujedno i početak sezone roštiljanja. Zanimljivo je da su svi protagonisti roštiljanja uvjereni u svoje …
Strah te konzumacije mljevenog mesa ili se bojiš kravljeg ludila? Ne znaš mnogo o postupku ozračivanja mesa, a želiš …
Međunarodna organizacija za hranu i prehranu FAO proglasila je 2013. godinom kvinoje (Chenopodium quinoa). Većina ljudi…
Pročitaj što se doručkuje u raznim zemljama svijeta. Neki doručkuju zdravo poput Turaka koji jedu ovčji sir, svježe pap…
U našem žargonu hrana iz limenke ima prizvuk drugorazredne namirnice koju jede najsiromašniji dio stanovništva što je…
Mlijeko i mliječni proizvodi spadaju u niskoglikemične namirnice pa se njima može lako i jednostavno prilagoditi kalor…
Kvasac je, kada se koristi u malim količinama, zdrav i koristan. Jedan je od najvažnijih izvora vitamina B kompleksa, a…