Zdravlje 23. svibnja 2022.

Maria: ''Imam puno više energije i primjećujem da se moje tijelo mijenja''

Foto: Josip Regovic/PIXSELL Maria Mesarić, dobitnica programa mršavljenja

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon mjesec i pol napornih treninga i režima prehrane, došlo je vrijeme da popričamo s dobitnicom programa mršavljenja u sklopu projekta Let's Get Fit!. Maria Mesarić ispričala nam je kakvi su dojmovi, je li joj prehrana pomogla da se približi cilju i što joj najteže pada

missZDRAVA i PIK Vrbovec pokrenuli su projekt Let's Get Fit! kako bi čitateljicama pomogli da izravno uz stručnu pomoć naših Zdravolovaca usvoje zdrave navike te opremljene stručnim savjetima liječnika, trenera, psihoterapeuta i nutricionista počnu na pravi način brinuti za svoje tijelo, a tako i cijeli svoj život. 

Kada se tek prijavljivala u projekt Let's Get Fit!, Maria nam je otkrila da joj je cilj skinuti ''šlaufić'' oko trbuha i vratiti se u top formu.

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL Maria Mesarić, dobitnica programa mršavljenja i Maja Jurin, menađerica i suvlasnica SpeedFit studija

''Tijekom pandemije sam dosta zapostavila fizičku aktivnost te mi je sada dosta teško vratiti se u formu i ne znam otkud krenuti. Ima puno programa prehrane i vježbi, ali ne znam što bi meni odgovaralo. Htjela bih da me netko vodi i pomogne vratiti se u formu'', napisala je Maria u prijavi.

Sada već mjesec dana intenzivno vježba dva puta tjedno u teretani OrlandoFit, u kombinaciji s jednim EMS treningom tjedno u SpeedFit studiju. No, vrlo dobro znamo da se do rezultata ne može doći bez prilagođene prehrane. Zato je nutricionistica i Zdravolovka Sandra Krstev Barać za Mariju pripremila personalizirani jelovnik koji je prilagođen Marijinim potrebama i željama.

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL PIK šunke sa samo 2% masnoće odličan su izvor proteina

Njezina se prehrana bazira na povećanom unosu proteina koji se često nazivaju i 'hranom za mišiće', a upravo su joj proteinske namirnice siromašne mastima poput PIK šunke pomogle da očvrsne mišiće i regulira tjelesnu težinu. Priznala nam je da ima puno više energije nego prije i da su promjene vidljive.

''Imam više energije i osjećam da se moje tijelo mijenja. Za sada su to još uvijek male promjene - male fizički, ali velike psihički. Osjećam se zdravije, i mentalno i fizički'', rekla je Maria koja prema preporuci nutricionistice jede tri glavna i jedan ili dva međuobroka u danu, kako bi ubrzala metabolizam i potaknula 'topljenje' kilograma.

 | Author: Josip Regovic/PIXSELL Foto: Josip Regovic/PIXSELL Maria Mesarić, dobitnica programa mršavljenja i Maja Jurin, menađerica i suvlasnica SpeedFit studija

Na zdravu prehranu joj se nije bilo teško naviknuti, no ono što joj je teško palo su planiranje i pripremanje obroka unaprijed. Teško je to uz užurbani tempo kojim većina ljudi danas živi, no za dobre rezultate se treba i malo pomučiti.

U videu pogledaj pridržava li se Maria svih smjernica koje joj je zadala nutricionistica ili ipak katkad poklekne pred čarima 'zabranjene hrane', koji su joj omiljeni zdravi obroci i koje je zdrave navike dosad usvojila.

Projekt Let's Get Fit! prati 3 kandidatkinje na njihovom putu ka pozitivnoj promjeni, a ukoliko i ti želiš pratiti njihov napredak u mršavljenju ili se i sama dovesti u top formu, posjeti microsite Let's Get Fit! Ondje možeš slijediti upute naših Zdravolovaca, dan za danom, i polako usvajati zdrave navike. Znanstvenici kažu da je za usvajanje novih navika potreban 21 dan − toliko ih imaš u našem kalendaru i toliko će biti potrebno da ti postanu rutina. Ti to možeš!

Uz PIK šunke sa samo 2% masnoće lako je biti i sit… i fit! PIK Kuhana šunka i Šunka u ovitku su zbog vrlo malog udjela masnoće idealan odabir za sve one koji paze na prehranu i biraju aktivan život. Više saznaj ovdje!

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.