Zamjene za kuhinjsku sol koje pomažu smanjiti povišen krvni tlak i rizik bolest…
Natrij nije sam po sebi štetan, no ako ga kroz kuhinjsku sol konzumiramo u velikim količinama može dovesti do povišenog…
Natrij nije sam po sebi štetan, no ako ga kroz kuhinjsku sol konzumiramo u velikim količinama može dovesti do povišenog…
Sol može lako izazvati pravu ovisnost. Želja za slanom hranom može biti bezazlena, ali može upućivati i na neke problem…
Prehrana s visokim udjelom natrija može povećati rizik od ekcema, prema istraživačima s UC San Francisco (UCSF), unos s…
Kardiovaskularne bolesti su uzrok četiri smrtna slučaja od 10 u Europi, što znači da od tih bolesti svaki dan na europs…
Sol u malim količinama, točnije do pet grama dnevno za odrasle osobe, pomaže provođenju živčanih impulsa, kontrakciji i…
Nutricionisti iz Centra za javno zdravstvo na Sveučilištu u Beču otkrili su da ljudi koji su dodavali sol u većinu svoj…
Novo istraživanje pokazalo je da ljudi s kardiovaskularnim bolestima dnevno unose dvostruko više natrija od preporučene…
Zdrava prehrana izgleda drugačije za svakoga, pa tako primjerice profesionalni sportaši trebaju konzumirati više kalori…
Preporučene dnevne količine različite su za razne vitamine, minerale i ostale hranjive tvari, a također ovise i o spolu…
Sol je ključni sastojak u svakodnevnoj prehrani, ali važno je konzumirati ju umjereno. Raznolikost vrsta soli u kuhinji…
Prema nedavnoj studiji o hrani bogatoj proteinima, uključujući govedinu i tofu, otkrivena je mikroplastika u gotovo 90 …
Procjenjuje se da hipertenzija ili visoki krvni tlak pogađa oko 1,28 milijardi odraslih osoba diljem svijeta, mnoge u z…
Velika studija švedskih znanstvenika pokazala je da povećan unos soli u organizam predstavlja zamjetan faktor rizika za…
Prerađena hrana može predstavljati rizik za zdravlje zbog velike količine dodataka poput šećera, soli i masnoća, no pos…