Ultraprerađena hrana šteti svim glavnim organima i predstavlja sve veću prijetn…
Istraživači su upozorili da sve veća globalna potrošnja ultraprerađene hrane (UPF) šteti svim glavnim organima u ljudsk…
Istraživači su upozorili da sve veća globalna potrošnja ultraprerađene hrane (UPF) šteti svim glavnim organima u ljudsk…
Prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji, većina ljudi u svijetu unosi previše soli – prosječno dvostruko više od prep…
Prehrana s visokim udjelom natrija može povećati rizik od ekcema, prema istraživačima s UC San Francisco (UCSF), unos s…
S jeseni u punom jeku, možda imate potrebu jesti više juha.
Natrij nije sam po sebi štetan, no ako ga kroz kuhinjsku sol konzumiramo u velikim količinama može dovesti do povišenog…
Sol može lako izazvati pravu ovisnost. Želja za slanom hranom može biti bezazlena, ali može upućivati i na neke problem…
Sol u malim količinama, točnije do pet grama dnevno za odrasle osobe, pomaže provođenju živčanih impulsa, kontrakciji i…
Saznajte koliko soli biste trebali unositi prema različitim dobnim skupinama kako biste izbjegli potencijalne zdravstve…
Prehrana bez glutena posljednjih je godina postala vrlo popularna. Međutim, nova istraživanja sugeriraju da bi poklonic…
Zdrava prehrana izgleda drugačije za svakoga, pa tako primjerice profesionalni sportaši trebaju konzumirati više kalori…
Kardiovaskularne bolesti su uzrok četiri smrtna slučaja od 10 u Europi, što znači da od tih bolesti svaki dan na europs…
Nutricionisti iz Centra za javno zdravstvo na Sveučilištu u Beču otkrili su da ljudi koji su dodavali sol u većinu svoj…
Novo istraživanje pokazalo je da ljudi s kardiovaskularnim bolestima dnevno unose dvostruko više natrija od preporučene…
Preporučene dnevne količine različite su za razne vitamine, minerale i ostale hranjive tvari, a također ovise i o spolu…