Fitness 12. srpnja 2024.

Trenerica Kim Kardashian otkrila kako u samo 5 minuta dnevno možete transformirati svoje tijelo

Foto: instagram/senada.greca Kim Kardashian sa osobnom trenericom Senadaom Greca
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Osobna trenerica Kim Kardashian otkriva kako transformirati tijelo i poboljšati mentalno zdravlje u samo pet minuta dnevno.

Senada Greca, čije su klijentice također pjevačica Bebe Rexha i manekenka Miranda Kerr, podijelila je svoje savjete i trikove za izgradnju zdravih navika i jakog tijela prošli tjedan u podcastu “On Purpose” Jaya Shettya. Ona naglašava važnost dosljednosti za one koji žele započeti ili revitalizirati svoje fitness putovanje.

"Uvijek kažem da treba početi s malim (koracima)", rekla je Greca. "Želite se popeti na tu planinu korak po korak... Počnite s pet minuta i onda izgradite tu naviku". Greca tvrdi da nije potrebna motivacija, već predanost kako bismo stvorili dnevnu naviku.

“Počnite s onim što je moguće”, nastavila je. "Pet minuta dnevno tjedan dana, 10 minuta sljedećih tjedan dana, a zatim samo svaki tjedan nadodajete — to cilj čini pristupačnijim".

Možda te zanima... Osobna trenerica otkrila s kojim vježbama je povećala stražnjicu u samo 14 dana Fitness

Iako možda nećete vidjeti drastične rezultate nakon pet minuta truda, Greca inzistira na tome da će vam upravo ti mali koraci i pridržavanje toga omogućiti stvaranje čvrstih temelja za kondiciju. "Počet ćete stvarati naviku, a to je ono što je ključno da fitness postane cjeloživotna aktivnost", rekla je u podcastu. "Iako u neposrednoj budućnosti ne daje rezultate, tih pet minuta će vas pripremiti za uspjeh". 

Greca naglašava da su pristupačnost i rutina dva načela za održavanje tog uspjeha. Napominje važnost zakazivanja treninga u isto vrijeme svaki dan kako biste ostali na pravom putu.

"Ne postoji određeno vrijeme koje je najbolje vrijeme za vježbanje. Kada se osjećate energičnije? Koje je vrijeme najprikladnije za vaš život i način života?", dodala je. Predložila je početnicima da ujutro vježbaju kako bi se toga riješili jer kroz dan se uvijek mogu dogoditi stvari zbog kojih netko možda neće htjeti ili moći vježbati. 

Greca također predlaže stvaranje okruženja koje podržava vježbanje, bilo da prostor u svom domu posvetite fitnesu ili večer prije rasporedite odjeću za teretanu. Kako ona objašnjava, to eliminira još jedan korak.

Što pet minuta može učiniti za vas? Osim što je temelj za cjeloživotnu predanost, Greca kaže da je nekoliko minuta hodanja ili trčanja praćenih čučnjevima ili mrtvim dizanjem idealno za početak jer ćete tako aktivirati neke od najvećih mišića u tijelu.

Ako vježbate kod kuće, Greca kaže da sve može postati oprema za teretanu. "Iskoristite svoju tjelesnu težinu - možete izvoditi potiske kukovima s ramenima na kauču". Našalila se da i djeca mogu postati fitness rekviziti. “Uhvatite klinca, stavite ga na kukove i radite potisak kukovima. Čvrsto vjerujem da sve u kući možete pretvoriti u nešto s čime ćete vježbati. Izvedivo je".

I sama je obožavateljica vježbanja kod kuće i u teretani te smatra da su joj meditacija, vođenje dnevnika i prakse zahvalnosti pomogli u održavanju zdravog tijela, uma i duha. Greca kaže da je Kim Kardashian (43) među najpredanijim klijenticama s kojima radi i da je uvijek spremna na izazov. "Ona se pojavljuje na vrijeme i spremna je za vježbanje, nikad se ne žali niti odustaje od nečega", rekla je Greca. 

Kim Kardashian Možda te zanima... 7 vježbi kojima Kim Kardashian oblikuje stražnjicu Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.