Fitness Vježbe za mršavljenje 03. prosinca 2023.

7 video vježbi za čvrst trbuh, noge i stražnjicu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U ovo vrijeme kada zbog vremenskih prilika više boravimo u zatvorenim prostorima nije dobro zanemariti vježbanje prvenstveno kako bi sačuvali dobar imunitet, ali i ostali u formi. Donosimo video vježbe za jačanje mišića trupa, ali nismo zaboravili ni na noge i stražnjicu. Na linkovima ćete naći vježbe za čije izvođenje vam je potrebno malo prostora, a na kojima će vam tijelo biti zahvalno.

Video vježbe izvela je Terezija Jerković Bjelajac koja se bavi karateom, kickboxingom i kućnim fitnessom. "Ove vježbe mojih trenera kombiniraju različite poteze kojima je cilj razviti core. Core je podrška cijelom tijelu jer ti mišići podupiru kralježnicu i trup, povezuju gornje i donje udove te stabiliziraju. Kako biste mogli uspješno trenirati i ostale mišićne skupine u tijelu, trebate prvo ojačati core i pretvoriti ga u izvor energije i snage za izvođenje svih vježbi. Pogledajte ove zanimljive i dinamične vježbe koje će vam aktivirati dodatne mišićne skupine - stražnjicu, noge, ruke", rekla je Terezija. Članak je iz arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen. 

Za razbijanje masnih naslaga na trbuhu

Ovaj kardio interval je zahtjevan, ali obećava najbolje rezultate. Ukomponirajte ga između vježbi snage kako biste dobro protresli cijelo tijelo. Noge podižite do svoje granice, dok god osjećate kontrakciju i rad trbušnih mišića. Možete li visoko udarati, to će još efektivnije sagorjeti kalorije - ako još ne možete tako visoko, ne brinite, svladat ćete visine udarca kako budete napredovali u vježbanju. Probajte dosegnuti 30 sekundi radeći ovu vježbu, a ako vam je teško, smanjite visinu udarca.

Možda te zanima... Visokim i niskim udarcima razbij masne naslage na trbuhu Fitness

Trbušnjaci iz stojećeg stava

Pomisao na trbušnjake asocira vas na valjanjem po podu, žuljanjem kralježnice i repetitivnim pokretima koji dosade nakon 10 sekundi, a kamoli nakon minute ili više koliko i treba da se osjeti djelovanje na trbušne mišiće? Probajte s ovim efektivnim, uspravnim trbušnjacima kojima ćete aktivirati cijeli core i poboljšati stabilnost.

Možda te zanima... Dosta ti je običnih? Probaj uspravne trbušnjake! Fitness

Vježba koja topi salo na trbuhu, stražnjici i nogama

Ova je vježba savršena za mišiće stražnjice dok se istovremeno jača core i noge, a to je čini najdražom vježbom brojnih profesionalnih trenera. Pravilnim i redovitim izvođenjem razvit ćete stabilnost u coreu te bolje držanje jer se jačaju i mišići koji podupiru kralježnicu.

Možda te zanima... Most: Istopi salo na trbuhu, stražnjici i nogama u samo jednoj vježbi Fitness

Vježba koja "guta" kalorije

Ova vježba koja uništava salo na trbuhu testira vašu eksplozivnost i izdržljivost, a ako se pravilno izvodi, u tri minute ponavljanja možete sagorjeti gotovo 200 kalorija. Naravno, mi počinjemo polako, ali i intenzivno. Pripremite ručnik jer ovaj superset vježbi dobro će protresti sve problematične zone na vašem tijelu.

Možda te zanima... Sagori 200 kalorija u manje od 3 minute: Čučanj iz planka Fitness

Pravilno izvođenje planka na dva načina

Pokazujemo vam kako pravilno izvesti zlatnu vježbu za core - plank ili izdržaj. Postoje dvije vrste običnog statičnog planka - na podlakticama i na dlanovima, a i jedan i drugi čine čuda za mišiće core-a i učvršćivanje ruku.

Možda te zanima... Plank: Kako ga pravilno izvesti na dva načina? Fitness

Vježba za struk iz snova

Jedna od varijacija planka ili izdržaja, koja se izvodi na boku, iznimno je efektivna za vaše kose trbušnjake koji se nalaze između rebara i kuka. Vježbanjem ovog u par varijacija svaki dan pomoći će vam izgraditi struk kakav ste oduvijek željeli.

Možda te zanima... Bočnim plankom do struka kakav si oduvijek željela Fitness

Vježba za "čelični" trbuh

U ovoj verziji trbušnjaka podiže se cijeli gornji dio tijela i završava u "L" pozi koju formira cijelo tijelo. Pri tom se aktiviraju svi trbušni mišići, a kratkim zadržavanjem u poziciji vježba se izdržljivost.

Možda te zanima... Trbušnjaci u "L" pozi za čelični trbuh Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.