Fitness Vježbe za mršavljenje 17. ožujka 2020.

7 video vježbi za čvrst trbuh, noge i stražnjicu

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

U ovo vrijeme kada smo zbog koronavirusa primorani boraviti kod kuće nije dobro zanemariti vježbanje prvenstveno kako bi sačuvali dobar imunitet, ali i ostali u formi. Donosimo ti video vježbe za jačanje mišića trupa, ali nismo zaboravili ni na noge i stražnjicu. Na linkovima ćeš naći vježbe za čije izvođenje ti je potrebno malo prostora, a na kojima će ti tijelo biti zahvalno.

Video vježbe izvela je Terezija Jerković Bjelajac koja se bavi karateom, kickboxingom i kućnim fitnessom. "Ove vježbe mojih trenera kombiniraju različite poteze kojima je cilj razviti core. Core je podrška cijelom tijelu jer ti mišići podupiru kralježnicu i trup, povezuju gornje i donje udove te stabiliziraju. Kako bi mogla uspješno trenirati i ostale mišićne skupine u tijelu, trebaš prvo ojačati core i pretvoriti ga u izvor energije i snage za izvođenje svih vježbi. Pogledaj ove zanimljive i dinamične vježbe koje će ti aktivirati dodatne mišićne skupine - stražnjicu, noge, ruke.", rekla je Terezija.

Za razbijanje masnih naslaga na trbuhu

Ovaj kardio interval je zahtjevan, ali obećava najbolje rezultate. Ukomponiraj ga između vježbi snage kako bi dobro protresla cijelo tijelo. Noge podiži do svoje granice, dok god osjećaš kontrakciju i rad trbušnih mišića. Možeš li visoko udarati, to će još efektivnije sagorjeti kalorije - ako još ne možeš tako visoko, ne brini, svladat ćeš visine udarca kako budeš napredovala u vježbanju. Probaj dosegnuti 30 sekundi radeći ovu vježbu, a ako ti je teško, smanji visinu udarca.

Možda te zanima... Visokim i niskim udarcima razbij masne naslage na trbuhu Fitness

Trbušnjaci iz stojećeg stava

Pomisao na trbušnjake asocira te s valjanjem po podu, žuljanjem kralježnice i repetitivnim pokretima koji dosade nakon 10 sekundi, a kamoli nakon minute ili više koliko i treba da se osjeti djelovanje na trbušne mišiće? Probaj s ovim efektivnim, uspravnim trbušnjacima kojima ćeš aktivirati cijeli core i poboljšati stabilnost.

Možda te zanima... Dosta ti je običnih? Probaj uspravne trbušnjake! Fitness

Vježba koja topi salo na trbuhu, stražnjici i nogama

Ova je vježba savršena za mišiće stražnjice dok se istovremeno jača core i noge, a to je čini najdražom vježbom brojnih profesionalnih trenera. Pravilnim i redovitim izvođenjem razvit ćeš stabilnost u coreu te bolje držanje jer se jačaju i mišići koji podupiru kralježnicu.

Možda te zanima... Most: Istopi salo na trbuhu, stražnjici i nogama u samo jednoj vježbi Fitness

Vježba koja "guta" kalorije

Ova vježba koja uništava salo na trbuhu testira tvoju eksplozivnost i izdržljivost, a ako se pravilno izvodi, u tri minute ponavljanja može sagorjeti gotovo 200 kalorija. Naravno, mi počinjemo polako, ali i intenzivno. Pripremi ručnik jer ovaj superset vježbi dobro će protresti sve problematične zone na tvom tijelu.

Možda te zanima... Sagori 200 kalorija u manje od 3 minute: Čučanj iz planka Fitness

Pravilno izvođenje planka na dva načina

Pokazujemo ti kako pravilno izvesti zlatnu vježbu za core - plank ili izdržaj. Postoje dvije vrste običnog statičnog planka - na podlakticama i na dlanovima, a i jedan i drugi čine čuda za mišiće core-a i učvršćivanje ruku.

Možda te zanima... Plank: Kako ga pravilno izvesti na dva načina? Fitness

Vježba za struk iz snova

Jedna od varijacija planka ili izdržaja, koja se izvodi na boku, iznimno je efektivna za tvoje kose trbušnjake koji se nalaze između rebara i kuka. Vježbanjem ovog u par varijacija svaki dan pomoći će ti izgraditi struk kakav si oduvijek željela.

Možda te zanima... Bočnim plankom do struka kakav si oduvijek željela Fitness

Vježba za "čelični" trbuh

U ovoj verziji trbušnjaka podiže se cijeli gornji dio tijela i završava u "L" pozi koju formira cijelo tijelo. Pri tom se aktiviraju svi trbušni mišići, a kratkim zadržavanjem u poziciji vježba se izdržljivost.

Možda te zanima... Trbušnjaci u "L" pozi za čelični trbuh Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.