Fitness Vježbe za ravan trbuh 02. svibnja 2018.

Plank: Kako ga pravilno izvesti na dva načina?

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Pokazujemo ti kako pravilno izvesti zlatnu vježbu za core - plank ili izdržaj. Postoje dvije vrste običnog statičnog planka - na podlakticama i na dlanovima, a i jedan i drugi čine čuda za mišiće core-a i učvršćivanje ruku.

Radi se tako da je tijelo u čvrstoj ravnoj poziciji, neutralna kralježnica, a zdjelica podvučena kako leđa ne bi propadala ili se savijala prema gore te čvrste ispružene noge kao da stojiš.

Najveći utjecaj osjetit ćeš u mišićima core-a, stražnjici i rukama. 

Mišiće trupa (gornje, donje i bočne trbušnjake) pritom ne opuštaj iz kontrakcije, kao ni leđne mišiće, znači doslovce pretvori tijelo u drvenu ravnu dasku (ili si zamisli da si jedna). 

Postoje varijacije: plank možeš izvoditi i na podlakticama; najbitnije je da i u jednoj i u drugoj verziji ruke budu u ravnini ramena, znači ne smiju prelaziti tu granicu. Možeš ih i približiti ako će ti tako biti lakše, najbitnije je da stoje u jednoj poziciji tijekom cijele vježbe.

Testiraj svoju izdržljivost pa počni s plankom od 15 sekundi ili duže, sve dok tijelo možeš držati u pravilnoj poziciji - vjeruj nam, puno je teže nego se čini. 

Sljedeći put produži na 30 sekundi pa kad savladaš i poluminutni plank u pravilnoj pozi, idi dalje, testiraj svoje granice i gledaj kako ti se formira čelični six pack.

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Bočnim plankom do struka kakav si oduvijek željela Fitness Možda te zanima... Trotjedni fitness izazov: Danas vježbamo obrnuti plank Fitness

Što će se dogoditi tvom tijelu ako svaki dan stojiš u planku 5 minuta?

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.