Fitness Vježbe za ravan trbuh 27. travnja 2018.

Bočnim plankom do struka kakav si oduvijek željela

Foto: Borna Filic/PIXSELL
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedna od varijacija planka ili izdržaja, koja se izvodi na boku, iznimno je efektivna za tvoje kose trbušnjake koji se nalaze između rebara i kuka. Vježbanjem ovog u par varijacija svaki dan pomoći će ti izgraditi struk kakav si oduvijek željela.

Često zabravljena, a vrlo efektivna vježba - bočni plank - elementarna je u izgradnji trbušnih mišića. Izdržljivost je ključna u ovoj vježbi, kao i u svakom planku pa kreni s 30 sekundi i svakim danom lagano napreduj s izdržajem.

Kada ga usavršiš, probaj neke od varijacija bočnog planka poput dinamičnog, s podizanjem i spuštanjem kuka ili s prebacivanjem gornje noge preko donje

Osim leđa, bočni plank pomoći će ti učvrstiti leđa, a samim time i držanje te ruke. 

Moraš paziti da ti core bude stisnut cijelo vrijeme izvođenja vježbe, leđa ravna, a kuk podignut i nepomičan ako radiš samo izdržaj ili verziju s prebacivanjem noge. 

Radiš li dinamičnu verziju s podizanjem i spuštanjem kuka, pazi da kuk nikada ne dotakne pod. 

Uspješno vježbanje!

Možda te zanima... Ljeto stiže: Bočni trbušnjaci za seksi struk Fitness Možda te zanima... Trbušnjaci u "L" pozi za čelični trbuh Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.