Kolumne 04. travnja 2018.

Nesanica i depresija znak su blokirane krunske čakre

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sahasrara, poznata kao lotos s tisuću latica, najsuptilnija je čakra i upravo iz nje proizlaze sve ostale čakre. Nalazi se na vrhu glave, a predstavlja najvišu razinu svijesti i duhovne probuđenosti. Njena boja je dijamantno prozirna. Žlijezda koja djeluje na rad krunske čakre je epifiza. Povezana je s gornjim dijelom mozga i desnim okom.

Kada jogi konačno uspije podignuti kundalini (energiju svjesnosti) do sedme čakre, on postiže samadhi - jedinstvo s Bogom, univerzumom, kozmičkom svijesti. Svijet  postaje viđen drugim očima, čovjek vidi ono što zaista jest. Sjedinjenje čiste svijesti krunske čakre sa snagom donjih čakra prekida beskonačni krug umiranja i rađanja, a osoba doživljava preobražaj u Mahatmu - veliku dušu.

Znakovi da je sedma čakra u neravnoteži

Zbog lošeg protoka energije u krunskoj čakri mogu se javljati stanja poput nesanice, depresije, kronične iscrpljenosti koja se može povezati s mnogim tjelesnim poremećajima u području glave. Ako je  energija sedme čakre blokirana mogu se javiti i psihički poremećaji poput nedovoljnog kontakta s realnošću te nedostatak zanimanja za svjetovni život.

Možda te zanima... Strah i glavobolja su najčešći problemi uzrokovani blokadom šeste čakre Kolumne Možda te zanima... Blokirana grlena čakra onemogućava jasno izražavanje i povećava kritičnost Kolumne

Glavobolja ukazuje na preveliku napetost. Može je izazvati jak pritisak izvana, ali i prevelika ambicioznost ili potreba za savršenstvom, kao i tvrdoglavost i neprestano mozganje. Dobro bi bilo prepustiti se unutarnjem osjećaju i dopustiti si malo više opuštanja. Tako ćeš se osloboditi napetosti i postići mir, ljubav i radost. Moždani udar uzrokuju zgrušane krvne grudice koje začepljuju krvne žile i u mozgu zaustavljaju dotok krvi. Mozak je kompjuter našeg tijela.

Glavobolja_3 | Author: Foto: Thinkstock Foto: Foto: Thinkstock


Krv predstavlja radost pa su vene i arterije kanali radosti. Sve radi po zakonu i funkciji ljubavi. Ona postoji u svakom djeliću inteligencije u svemiru. Ali kada negativne misli opterete mozak, tada je teško iskusiti radost i ljubav u životu. Važno je otkloniti sivilo iz svog uma i pustiti osjećaj slobode i luckastosti da zavladaju našim bićem. Tumor na mozgu upućuje na to da se mora nešto mijenjati u načinu razmišljanja. Potrebno je shvatiti da se sve u životu mijenja, a promjena uvijek donosi nove izazove i iskustva.

Možda te zanima... Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima Kolumne

Možda te zanima... Treća čakra: Povezana je sa samopoštovanjem, strahom, prejedanjem Kolumne

Tretmanom trajno nestao tumor

Mile Pavelić (70. g), umirovljenik iz okolice Slavonskog Broda, niz godina je imao tumor na mozgu, zbog čega je imao vrtoglavice i česte glavobolje. Došao je na pet tretmana u kontinuitetu. Par mjeseci kasnije išao je na magnetnu rezonanciju i utvrđeno je da tumora nema. Došao je ozarena lica te mi je pričao kako su nestale glavobolje, vrtoglavice i malaksalost.

Odmah sam shvatila kada je došao na tretman koji je uzrok njegovih problema. Gospodin Mile se fizički dosta iscrpljivao. Naime, bavio se poljoprivredom i tako uzdržavao brojnu obitelj. Težio je da sve bude na vrijeme i savršeno napravljeno, te je uslijed silnog napora došlo do zastoja u cirkulaciji i do tumora koji je bio odraz njegovih briga. Tretman mu je  pokrenuo cirkulaciju pa se tvorevina razgradila. Osim toga potaknula mu se  svjesnost o tome da treba bolje organizirati posao na svom imanju, rasteretiti se i više uključiti sinove kao pomoć.

Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne Možda te zanima... Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost Kolumne
Nikolina Kovačić (29. g), medicinska sestra iz Zagreba, imala je dijagnosticiranu cistu na mozgu, koja joj je stvarala velike probleme, glavobolje i česte nesvjestice. Bila je naručena u bolnicu za hitan kirurški zahvat. Nakon sedam tretmana cista je nestala, a operacija je otkazana. Jednom godišnje dolazi na tretmane kao i na redovite liječničke preglede, a nalazi su uredni. Nikolina je bila nezadovoljna svojim životom. Radila je često noćne smjene koje su ju iscrpljivale. Htjela je više vremena provoditi  sa svojim dečkom, ići na rekreaciju i družiti se sa svojim prijateljicama. To je bilo teško zbog njenih noćnih izbivanja i iscrpljivanja. Tretman je u njoj probudio vitalnost i volju pa je imala više elana za ostvarenje svojih snova. S time su nestale vrtoglavice, glavobolje, a i cista na mozgu.

Vježbe za otvaranje čakre

Klekni na pod sa skupljenim, paralelnim nogama te u tom položaju sjedni na listove svojih nogu. Opusti se. Ruke ispruži u zrak, iznad glave, a prste isprepleti da ti bude lakše u tom položaju. Diši polagano kroz nos otprilike minutu. Nakon toga udahni i “guraj” trbuh desetak puta prema naprijed i prema natrag. Lagano izdahni, opusti se, a nakon nekog vremena ponovi vježbu.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Kristaloterapija i meditacija

Krunsku čakru stimuliramo kristalima ljubičaste, bijele i zlatne boje, a to su: ametist, dijamant, čisti kalcit, mjesečev kamen, selenit, halkopirit, bornit, moldavit, gorski kristal i dr.
Meditacija na čakre: Ako želimo imati otvorene i uravnotežene čakre, potrebna je svakodnevno meditirati. Meditacija:

  • Ugodno se smjestimo u lotos položaj i zatvorimo oči.
  • Pratimo svoj dah koji teče lagano i spontano.
  • Opušteni i koncentrirani na dah, obratimo pažnju na čakre.
  • S obzirom da smo proučili svaku čakru i mjesto gdje se nalazi, polako počnemo disati, najbolje je početi od trtične čakre uz koncentraciju na njezinu boju.
  • Treba zamisliti određenu boje čakre na koju meditiramo kako se s njom stapamo i postajemo jedno.
  • Osjetit ćemo strujanje kroz cijelo tijelo, posebice u predjelu gdje se čakra  nalazi.
  • Kada smo gotovi s jednom čakrom prelazimo na sljedeću sve do vrha glave.
  • Mogu se položiti ruke na mjesto čakre na koju smo meditirali i osjetit ćemo kako njome struji energija.
  • Završavamo meditaciju ispunjeni osjećajem sreće i ispunjenosti jer smo pomogli našem biću da se iscijeli.
Više informacija kako postići harmoniju tijela i duha možeš naći u knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“.

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    • Default avatar -
      glenda_l.

      Zarađivao sam od $ 25,000 do $ 300,000 mjesečno k0ji rade kod kuće na računalu kod kuće. Radim ovo 6 mjeseci, a prošli mjesec sam zaradio prvu peterostranu plaću ikada! Posjetiti...........>>>>> Jobnet70.com

    Komentiraj, znaš da želiš!

    Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.