Kolumne 08. siječnja 2018.

Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima

Foto: Guliver/Shutterstock "Perikarditis ili upala srčane ovojnice ima više uzroka. Najčešći je virusna, međutim može biti i bakterijska što znači da bilo koja infekcija može zahvatiti perikard", objašnjava dr. Stanko Uzelac, kardiolog
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Srčana se čakra nalazi u sredini grudi, a vezana je sa žlijezdom timus. Tjelesna područja koja hrani ova čakra su: srce, pluća i krvožilni sustav. To je središte bezuvjetne ljubavi, suosjećanja i duhovnog rasta.

Srce predstavlja ljubav, a krv predstavlja radost. Kad si uskratimo ljubav i radost, srce postaje hladno. Ako se dugo istiskuje radost iz srca, ono se ispuni bolom pa ako osobe ne prihvate radost življenja dolazi do stanja depresije. Kada je blokiran protok energije u području srčane čakre dolazi do anemije, angine pectoris i srčanog infarkta.


Pluća predstavljaju sposobnost uzimanja i davanja u životu. Kada imamo problem, znači da se bojimo uzeti ono što nam nedostaje ili osjećamo da nemamo pravo disati punim plućima odnosno živjeti punim životom.

Img Možda te zanima... Energija koja otvara srce za ljubav Psiha i seks
Pozitivni aspekti srčane čakre su: ljubav, humanost, osjećaj vlastite vrijednosti, tolerancija, umjetnička kreativnost.
Negativni protok energije u srčanoj čakri  manifestira se kao bezosjećajnost, ogorčenost i problemi u komunikaciji.

Ljubav je ljekovito sredstvo za tijelo i dušu

Čovjek je po prirodi plemenska vrsta. Zadovoljan je kad je potreban, kad daje i prima ljubav. Sretni smo kad smo voljeni, a snaga i vitalnost nam se gube kad nemamo ljubavi. Srčane bolesti su česti uzrok smrti u mnogim zemljama. Čovjek je naviknuo prikrivati i štititi svoje osjećaje jer njime upravljaju strahovi i nesigurnosti, što bi značilo da više energije koristimo djelujući sami protiv sebe nego djelujući u skladu s bitnim obrascem svoje vrste, a to je obrazac ljubavi. Zbog toga dolazi do sprečavanja prirodnog protoka ljubavi tj. energije kroz život svakog pojedinca. Srčani je napad, napad srčane čakre, izazvan nesposobnošću osobe da prima i preradi emocionalne stresove svog života. To je eksplozija energije koja se pokušava probiti ili slomiti emocionalnu blokadu koju je osoba stvorila.

Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne

U stanju zaljubljenosti osjećamo da smo puni energije i sreće. Osobu u koju smo zaljubljeni želimo pokraj sebe kako bismo u takvu stanju bili što duže. Osjećaj zaljubljenosti može biti trajan ako nam je srčana čakra otvorena. To stanje ispunjenosti, ugode i blaženstva možemo postići svakodnevnim prakticiranjem meditacije na srčanu čakru.

Srčane tegobe uklonjene bioenergetskim tretmanima

Karolina G. (32 g. ) više se mjeseci žalila na fantomske bolove u prsnom košu. Osjećala je umor i bezvoljnost koji su prelazili u potištenost. Liječnički su nalazi bili uredni, pa se pretpostavilo da su tegobe psihosomatske prirode. Došla je na bioenergetske tretmane puna vjere i nade u ozdravljenje.

Možda te zanima... Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost Kolumne
Odmah sam osjetila da ima blokadu srčane čakre. Pričala je o teškomu emocionalnom razočaranju kojeg je doživjela prije godinu dana. Bila je puna tuge i očaja, koje do tada nije izrazila ni riječima ni plačem. Tijekom prvog tretmana je počela plakati i nakon toga je osjetila veliko olakšanje. Posle trećeg tretmana bol je potpuno nestala, raspoloženje joj se osjetno popravilo, počela je ponovno živjeti.

Manifestacija | Author: Thinkstock Foto: Thinkstock Dovedi se u stanje radosnog iščekivanja, sanjaj velike snove i ne boj se vjerovati u svoje vizije.

Možda te zanima... Treća čakra: Povezana je sa samopoštovanjem, strahom, prejedanjem Kolumne

Vježbe za otvaranje srčane čakre

Sjedni na pod u lotos položaj. Ruke ispruži svaku sa svoje strane tijela, a zatim ih spojite na prsima, malo ispod grla, tako da prste jedne ruke obuhvatiš s prstima druge ruke. Laktovi ti moraju biti ispruženi sa svake strane, pod kutom od 45 stupnjeva prema tijelu. Diši pravilno, a zatim u isto vrijeme lakat jedne ruke digni, a lakat druge ruke spusti, kao djeca kad se igraju “aviona”.
Napravi nekoliko vježbi, a zatim opusti ruke i odmori se, pa ponovite vježbu.

Kristaloterpija

Srčana čakra se može stimulirati kristali zelene i roze boje. A to su avanturin, zeleni apatit, fluorit, smaragd, žad, malahit, ružičasti kvarc, zeleni kalcit.

Više informacija kako postići harmoniju tijela i duha možeš pronaći u knjizi Biserke Blašković „Savršeni put do iscjeljenja“.

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.