Kolumne 08. veljače 2020.

Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Seksualna ili druga čakra (Svadhisthana ili sakralna čakra) nalazi se za širinu dlana ispod pupka i narančaste je boje. To je sjedište seksualne energije. Tjelesni organi koji hrane energiju ove čakre su organi u donjem dijelu abdomena.

Ona djeluje na spoznaju o dijeljenju, kako se naučiti odnositi prema materijalnom svijetu, kako se s poštovanjem odnositi prema drugima, te na učenje o vlastitoj vrijednosti. Ona ima utjecaj na volju, kreativnost i vitalnost. Ako je blokirana potencira negativne karakterne osobine kao što su ljubomora, sumnjičavost, zavist, mržnja, lijenost te poremećaje kao što su problemi s donjim dijelom kralježnice, seksualna impotencija, ginekološke tegobe  te urinarne infekcije.

Zašto se pojavljuju problemi sa seksualnom čakrom?

Kod osoba koje imaju upalu jajnika stvaraju se energetske blokade u području spolnih organa, odnosno seksualne čakre. Osim toga i stres je čest uzrok energetskih blokada u predjelu spolnih organa, a kao posljedica toga mogu se pojaviti tegobe kao što su upala jajnika, začepljenje jajovoda i hormonalni poremećaj.Bioenergetski tretmani stvaraju savršenu ravnotežu i uklanjaju energetske blokade koje nastaju kao posljedica loših misli, uvjerenja ili djelovanja.

Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne
Tretmani popravljaju imunitet te vrlo brzo dolazi do otklanjanja upalnih procesa čak i cista koje nastaju kao posljedica istih.
Bioenergetski tretmani pomažu u liječenju neplodnosti. Kod mnogih osoba postoji duboko usađeno uvjerenje da je seksualnost na neki način bezvrijedna. Tada se stvaraju energetske blokade u području spolnih organa, odnosno seksualne čakre. Te osobe većinom u seksualnim odnosima pronalaze vrlo malo istinskoga emocionalnog zadovoljstva, a ponekad  u njih ulaze samo zbog reprodukcije, odnosno zbog trudnoće. Kada je uzrok sterilnosti upala jajnika, začepljenje jajovoda ili pak mentalna blokada, tretmani bioenergijom su vrlo djelotvorni. Najbolje je da na tretmane dolaze oba partnera da bi im se energije uskladile, a energetski centri otvorili i balansirali.

Miomi i ciste

Ako hraniš neku staru povredu stalno je ponovno proživljavajući, brzo ćeš otkriti da imaš tumor, miom, cistu ili neku drugu tvorevinu. Mnoge žene dobiju miom jer emocionalnu povredu doživljavaju kao udarac na svoju ženstvenost i vrlo je brižljivo njeguju.
Samo zato što je neka ljubavna veza završila ne znači da nešto nije u redu s tobom, niti se zbog toga trebaš osjećati manje vrijednom.

Poze za ženski orgazam Možda te zanima... Tantra čuva spolne organe i potiče duhovno sjedinjenje partnera Kolumne

Humani papiloma virus

Energetski promatrano, svaka infekcija ukazuje na konflikt koji nije svladan na razini svjesnosti, odnosno izbjegavali smo ga ili ga nismo priznali, zbog toga se fizičko tijelo počinje blokirati i puštati uzročnike bolesti (viruse, bakterije i toksine) i to na tjelesna područja gdje konflikt nije riješen. HPV - humani papiloma virus se najčešće aktivira padom imuniteta, a navodno se može prenijeti ne samo seksualnim putem već i na javnim mjestima.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock
Postoje tvrdnje da nisko samopoštovanje uzrokuje probleme vezane s poremećajima u predjelu seksualne čakre, dakle vaginalne infekcije, upale pa čak i neplodnost. Energetski gledano, vaginalna se infekcija češće pojavljuje kod žena koje su psihički, emocionalno i tjelesno pretjerano aktivne pa im je potrebno unošenje stabilnosti. Bioenergetski tretman je kod takvih problema djelotvoran jer podiže razinu životne energije što doprinosi dobrom raspoloženju, popravljanju imuniteta i otklanjanju virusne infekcije.

Vježbe za otvaranje seksualne čakre

Lezite na pod i podigni se na laktove, a zatim digni obje noge u zrak koliko možeš. Kad udahneš razmakni obje noge koliko možeš, a kada izdahneš u zraku prekriži jednu nogu preko druge. Svaki put pokušaj podignuti noge malo više sve dok ih ne podigneš više od pola metra iznad poda. Tu vježbu ponovi svaki dan više puta.

Možda te zanima... Pet Tibetanaca: Što znači svaka vježba i kako je pravilno napraviti? Fitness

Postoji kristali kojima možemo otvoriti i osnažiti seksualnu čakru, a to su sunčani kamen, aventurin, gorski kristal, narančasti kalcit i kamelian. Tantričke vježbe i meditacija su također vrlo moćne tehnike i savršeno mogu djelovati na otvaranje i balansiranje čakri.

 | Author: Privatni album Foto: Privatni album

Knjiga autorice biserke Blašković "Savršeni put do iscjeljenja" dostupna je u knjižari Planetopija, a više informacija o radu Biserke Blašković možeš dobiti u Alternativnom centru „Hareom“, Garićgradska 14, Zagreb, 01 30 94 404 i 098 414 749.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.