Rozaceja: Što jesti, a što izbjegavati?
U tradicionalnim kulturama gdje je prehrana temeljena na cjelovitim namirnicama, osobito žitaricama, voću i povrću te r…
U tradicionalnim kulturama gdje je prehrana temeljena na cjelovitim namirnicama, osobito žitaricama, voću i povrću te r…
Već desetljećima nutricionisti i istraživači govore o zdravstvenim dobrobitima konzumiranja začina poput đumbira, cimet…
Kurkuma nastaje mljevenjem sušenog gomolja tropske biljke koja pripada porodici đumbira. Izgled biljke podsjeća na kvrg…
Visok udio vode tikvice čini idealnom namirnicom za vrijeme redukcijske dijete. Zahvaljujući obilju folata, vitamina C …
Začin koji se smatra razmjerno hranjiv - đumbir predstavlja izvor kalcija, bakra, magnezija, mangana, fosfora, selena, …
Donosimo ti još jedan ulomak iz knjige "Najzdravije namirnice svijeta" Georgea Mateljana u kojem ćeš saznati sve o zači…
Loša cirkulacija može uzrokovati suvišne kilograme, povišenu razinu masnoće u krvi i mnoge kronične bolesti, a ako želi…
Ideja o kupnji svježeg začinskog bilja poput peršina i mente u teglama sa zemljom zvuči fantastično jer su tako ti miri…
Bolesti štitnjače postale su veliki javnozdravstveni problem, kako u Hrvatskoj tako i u svijetu. U očuvanju zdravlja ov…
Uloga začina u našoj prehrani ne svodi se samo na poboljšavanje okusa, oni su izvor mnogih nutritivno važnih tvari, a v…
Kurkuma i njezin bioaktivni sastojak kurkumin su prema znanstvenim istraživanjima učinkoviti neutralizatori karcinoma, …
Indija i Azija poznate su po kuhinji specifičnog okusa i arome, ali i po njenim ljekovitim svojstvima. Donosimo ti zači…
Nakon pohanih, pečenih, punjenih i tikvica s roštilja, vrijeme je za odličnu juhu! Nemojte propustiti ovaj jednostavan …
Začini i začinsko bilje su izuzetno važni u pripremi jela, a sol i papar su osnovni začini na polici svake kuhinje. U p…