
8 navika prilikom kuhanja koje mogu biti opasne
Nemoguće je prepoznati opasne bakterije po izgledu ili ukusu hrane. Međutim, čak i mala količina takvih bakterija može …
Nemoguće je prepoznati opasne bakterije po izgledu ili ukusu hrane. Međutim, čak i mala količina takvih bakterija može …
Iako nas od malih nogu uče da treba oprati svu hranu prije jela ili prije kuhanja, to baš i nije tako. Ove 3 namirnice …
Dok se boriš s povraćanjem i preklinješ više sile da sve to već jednom prestane, vjerojatno te muči uzrok mučnine i pov…
Iako su zarazi od trovanja hranom svi podložni, najopasnija je za trudnice, malu djecu, starije ljude te oboljele od kr…
Iako je život bez vode nemoguć, i ona može biti opasna ukoliko je popijete u ekstremnim količinama. Po život su opasne …
Kada se u tvojoj pakiranoj salati počnu stvarati sokovi, tada je vrijeme da se te salate riješiš. Novo istraživanje iz …
Ostaci antibiotika u mesu mogu uništiti ''dobre'' bakterije koje se dodaju prilikom proizvodnji salama dok su one ''loš…
Ljeto je vrijeme visokih temperatura, godišnjih odmora i vjenčanja što pogoduje gomilanju osjetljivih namirnica na malo…
Lako kvarljivu hranu pospremi u hladnjak ili zamrzni u roku dva sata nakon što si je kupila ili pripremila, a ako je ja…
Zbog visokih temperatura bakterije u hrani brže se razmnožavaju te je ljeti najlakše neugodno zatrovati želudac. Najčeš…
U ljetnim mjesecima veselje nam mogu pokvariti crijevne infekcije, čiji uzročnici mogu biti virusi (rota, adeno, entero…
Sigurnost hrane tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja koji se obilježava 7. travnja, kojim Svjetska zdravst…
Tradicionalno pretjerano uživanje u hrani tijekom blagdana nerijetko rezultira bolovima u trbuhu i nepotpunim pražnjenj…
Kada je riječ o alergijama na hranu, često se spominje pojam „velikih 8“ – radi se o osam namirnica koje uzrokuju viš…