Zdravlje 30. kolovoza 2024.

Nakon večere i seksualnog odnosa sa suprugom dobio bizarnu infekciju na neobičnom mjestu

Foto: Freepik
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Liječnici u Libanonu kažu da su liječili 38-godišnjeg muškarca koji je dobio neobičnu bakterijsku infekciju u penisu nakon što je pojeo rižu i imao "buran seksualni odnos" sa svojom suprugom.

Tridesetosmogodišnji muškarac potražio je pomoć urologa nakon crvenila, oteklina i krasta na penisu, koji su trajali veći dio tjedna, piše Daily Mail.

Daljnja analiza otkrila je da su zabrinjavajući simptomi započeli ubrzo nakon što je doživio napadaj teškog proljeva i povraćanja. Liječnici u Medicinskom centru Američkog sveučilišta u Bejrutu u Libanonu, gdje se liječio, uzeli su bris penisa muškarca kako bi otkrili o kakvoj se infekciji radi.

Možda te zanima... Što je mikropenis i kako utječe na plodnost? Psiha i seks

Pronašli su dokaze o bakteriji bacillus cereus, koja se obično nalazi u riži koja je predugo bila na sobnoj temperaturi i može izazvati mučninu i želučane tegobe ako se pojede.

Zaključili su da je muškarčeva neobična genitalna infekcija uzrokovana epizodom proljeva i povraćanja koja se dogodila gotovo odmah nakon "žestokog seksa" s njegovom ženom. Intimni čin može povećati rizik od prodiranja bakterija u kožu zbog promjena u krvnim žilama.

Bakterija je navodno došla u izravan kontakt s pacijentovim preponama. Liječnici su izjavili kako je "neobično" da se bacillus cereus pronađe na koži, a kamoli na genitalijama.

Možda te zanima... Neugodne posljedice učestalih i intenzivnih spolnih odnosa Psiha i seks

Bio je to "prvi slučaj u literaturi" trovanja penisa hranom. Muškarac je liječen topikalnim antibiotikom zvanim fucidna kiselina, koji se obično koristi za liječenje infekcija oka. Pacijentu je također rečeno da to područje temeljito ispere i izbjegava seks i masturbaciju dok sve ne zacijeli.

Mjesec dana nakon infekcije pacijent je rekao da nema više osjećaj peckanja, niti nelagode u genitalnom području te da se infekcija nije vratila.

Možda te zanima... Neugodan miris penisa i sperme: Što 'govori' o zdravlju i kako ga se riješiti? Zdravlje

Liječnici objašnjavaju da bacillus cereus može uzrokovati mučninu samo 30 minuta nakon jela. Simptomi su relativno blagi i obično traju oko 24 sata, prema NHS-u. Dan prije nego što su simptomi počeli, pacijent je sa svojom obitelji jeo obrok koji je sadržavao rižu.

Studija, objavljena u časopisu Annals of Medicine and Surgery, navodi da se infekcije penisa obično javljaju nakon ozljede koja stvara otvorenu ranu, a uključuju bakterije skupine A streptokok.

"U ovom specifičnom slučaju, moguće je da su proljev i povraćanje koji su kontaminirali penis nakon snošaja vjerojatno izvor infekcije kože, napisali su autori studije.

muškarac Možda te zanima... Što sve može uzrokovati bol tijekom seksa kod muškaraca Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.