Koliko poznajete ljudsko tijelo, riješite kviz!
Znate li koji je dio ljudskog tijela neosjetljiv na bol, a koji dio tijela najbrže zacjeljuje? Odgovorite na ova dva i …
Znate li koji je dio ljudskog tijela neosjetljiv na bol, a koji dio tijela najbrže zacjeljuje? Odgovorite na ova dva i …
Dječja koža je posebno osjetljiva na sve štetne utjecaje, pa tako i na štetna zračenja sunčevih zraka. Bilo da imaš nek…
Topliji dani nas, osim na koktele uz more i duge ljetne noći, podsjećaju i na zdravstvene rizike koje zrake sunca donos…
Nećemo ti gatati iz šalice, ali tvoje navike ispijanja kave puno otkrivaju o tebi! Riješi kviz i saznaj koji si tip jut…
Sindrom kroničnog umora je poremećaj koji uzrokuje neobjašnjivi, stalni i iscrpljujući umor. Život uz kronični umor pon…
Menopauza je prirodna faza životnog ciklusa svake žene u kojoj prehrana i stil života svakako mogu utjecati na ublažava…
Kokos botanički svrstavamo u voće s košticom poput breskve, no u nutritivnom smislu, zbog visokog udjela masti nalikuje…
Gotova jela najčešće se definiraju kao već pripremljen obrok koji zahtijeva minimalnu pripremu prije konzumacije, najče…
Iako se jaja još uvijek bore s lošom reputacijom koja ih, zbog visokog sadržaja kolesterola, prati još od sedamdesetih …
Porcije se odnose na količinu hrane koja se servira na tanjur, odnosno, na količinu hrane koja se pojede tijekom dnevni…
Prema statistikama čak 20 posto ljudi u razvijenom svijetu pati od nekog oblika preosjetljivosti na hranu, a pritom se …
Zimnica je zaliha hrane koja se još od drevnih vremena ostavlja za zimu kada nam sve voće i povrće nije dostupno. Iako …
Pod crijevima podrazumijevamo tanko i debelo crijevo. Tanko crijevo podijeljeno je na tri dijela i dugačko je između 5 …
Meso je odličan izvor vitamina B12 pa tako 100 g mesa osigurava više od dvije trećine dnevno preporučene doze. Vitami…