Najzdraviji način kuhanja brokule za maksimalnu količinu antioksidansa
Istraživanja pokazuju da lagano prženje brokule može povećati količinu specifičnog antioksidansa, zvanog sulforafan, či…
Istraživanja pokazuju da lagano prženje brokule može povećati količinu specifičnog antioksidansa, zvanog sulforafan, či…
Maslinovo ulje često se na društvenim mrežama opisuje kao čarobni eliksir - prepuno je zdravih masti i antioksidansa, š…
U domaćoj kuhinji često se vanjske ljuske luka uklanjaju i bacaju prije nego što se luk doda u jelo, a upravo u tim lju…
Evo zašto nutricionisti preporučuju da češće jedete ovo lisnato zeleno povrće.
Ako uzimate dodatke cinka, vrijedi pripaziti što jedete i pijete dok ga uzimate i izbjegavati namirnice koje mogu smanj…
Kruške su ponovno aktualne, a ovo jesensko voće donosi brojne korisne nutrijente koji mogu pomoći u smanjenju rizika od…
Kava je prirodni izvor kofeina, gorkog stimulansa koji se prirodno nalazi u više od 60 vrsta biljaka, a sintetski u ene…
Jesen je stigla, a s hladnijim temperaturama i kraćim danima, došli su i plodovi prirode u jarkim i toplim bojama. A ba…
Patlidžan je dobar jer ima malo ugljikohidrata, a puno vlakana.
Blitva je puna vlakana, antioksidansa i vitamina A, C i K, kao i drugih spojeva korisnih za zdravlje.
Hrskave krastavce definitivno možemo smatrati jednim od zaštitnih znakova ljeta. Obiluju blagotvornim nutrijentima, odr…
Kako se toplinski val širi diljem Hrvatske, mnogi pronalaze razne načine kako se što bolje rashladiti. Upravo zbog toga…
Poznato kao prava ''riznica'' antioksidanasa i bogata hidratantna pomada koja čak umanjuje i bore, ali i iscjeljuje oži…
Zbog brojnih se blagodati za zdravlje višnje sve češće ubrajaju u funkcionalnu hranu. Kiselkastog, osvježavajućeg okusa…