Zdravlje Briga za tijelo i um 30. studenoga 2018.

Saznali smo zašto Renata Sopek tako dobro izgleda

Foto: Carpona Pack

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Sa simpatičnom TV voditeljicom i fitness instruktoricom razgovarali smo o zdravlju, njezinim rutinama i navikama te otkrili čime se voli počastiti na "cheat day"

Omiljena fitness instruktorica nedavno se vratila na male ekrane u RTL-ovoj emisiji Život na vagi: Late night u kojoj s gostima razgovara o prehrani, tjelovježbi i zdravom životu općenito, ali i o samim natjecateljima showa. Budući da je Renata svojevrsni sinonim za zdrav život i fitness, odlučili smo ju zamoliti da s nama podijeli neke svoje tajne o dobrom izgledu i zdravim navikama. 

Doručak i skidanje šminke obavezni!

Budući da naša sugovornica uvijek izgleda lijepo, dotjerano i u top formi, zanimalo nas je koje su to zdrave navike od kojih nikada ne odstupa. S obzirom na brojne obaveze koje svakodnevno ima, nije nas začudio odgovor da uvijek ustaje rano. Nakon uobičajenih higijenskih rutina odlazim na trening jer volim ujutro trenirati. Imam sreću da obaveze i raspored u većini slučajeva mogu prilagoditi sebi, objašnjava Renata te dodaje kako nikada ne izlazi iz kuće, a da najprije nije doručkovala i poigrala se sa svojim psom Cayusom. Također, ono čega se uvijek drži je skidanje šminke. Navečer nikada neću ići spavati prije no što skinem make up, ističe naša sugovornica. 

Naravno, to nije sve čega se Renata drži. Ujutro obavezno uzimam vitamine i dodatke prehrani koji mi na prirodan način balansiraju rad štitnjače. Što se prehrane tiče, uvijek jedem pet manjih obroka dnevno prema nutricionističkom jelovniku, kako bih na prirodan način ubrzala metabolizam, objašnjava voditeljica te dodaje: Što se tiče beauty rituala, odlazim dva puta tjedno u frizerski salon radi njege kose i friziranja zbog snimanja. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata Sopek ULTRAFIT PORTAL (@renatasopek) on

Bez ovih proizvoda ne može

Kad smo se već dotakli beauty rituala, nismo mogli ne upitati ju o najdražim proizvodima za njegu lica i tijela te dekorativne kozmetike. Što se njege lica tiče, kombiniram više brendova poput Phitomer dnevne kreme i Dermalogica noćne kreme i seruma s vitaminom C, a koristim i Biologique Recherche losion P50V, objašnjava Renata koja, zbog suhe kože tijela, po preporuci dermatologa koristi i Eucerin gel za tuširanje i losion za tijelo. Ono što obavezno mora imati od dekorative su mineralni puder i sjajila za usne Jane Iredale, MAC sjajila za usne te Mac maskara, korektor za podočnjake i olovke za usne. No, bez obzira na make up, smatra kako se za dobar izgled treba dobro i osjećati. Pozitivac sam i uvijek prštim energijom, objašnjava te dodaje da je važno pronaći životni balans i aktivnosti koje nas pune. 

Vježba 3 do 4 puta tjedno

Iako bi se po njezinoj zavidnoj formi reklo da vježba svih sedam dana u tjednu, čini se da je ipak dovoljno svega tri ili četiri puta. Budući da se fitnessom bavi već dugi niz godina, pitali smo ju kada je osvijestila važnost fizičke aktivnosti i što ju je na to potaklo. Sa šesnaest sam krenula u teretanu jer sam, uz tjelesni, htjela dodatnu aktivnost. Kao klinka sam plesala a onda sam se odlučila rekreativno okušati u nečem novom. Tijekom vremena sam, budući da sam bila u takvom okruženju, cijeloj priči pristupila puno studioznije. Nešto krenete raditi iz gušta a onda to toliko zavolite da želite o tome više i naučiti, otkriva Renata. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata Sopek ULTRAFIT PORTAL (@renatasopek) on

Otkrila nam je i da nikada nije bila na dijeti niti je pobornica dijeta. Smatram da uz izbalansiranu i zdravu prehranu, nema brige oko viška kilograma, ističe simpatična voditeljica. No, iako pazi na prehranu i vodi zdrav život, i ona si ponekad dopusti cheat day kada se najčešće, kako kaže, baci na sladoled. Smatram da organizmu treba dati što traži, ali u tome treba biti umjeren i obavezno treba uključiti tjelesnu aktivnost, iskrena je Renata. 

Naravno, s time se slažemo, bez tjelovježbe i kretanja nema zdravog života ni lijepe linije. Međutim, svi ponekad imamo one dane kada nam se ne da ništa, pa čak ni ustati iz kreveta, a ima ih i naša sugovornica. Mislim da svatko u nekom trenutku osjeti opću iscrpljenost, što zbog promjene godišnjih doba, što zbog životnog tempa i stresa. Upravo mi tada, osobno, odlično dođe žestok trening jer se nakon njega osjećam kao preporođena. A vjerujte da nema ležanja u krevetu kad vam kućni ljubimac od otprilike 55 kg počne davati do znanja da biste trebali ići s njim van, govori Renata uz smijeh. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Renata Sopek ULTRAFIT PORTAL (@renatasopek) on

Prevencija na prvom mjestu

Renata zna za onu staru bolje spriječiti nego liječiti, stoga je već dugo korisnica Merkur fit4life programa, zbog čega smo ju pitali što sve koristi od njihove ponude. Program fit4life je super jer svake godine mogu otići na sistematski pregled, wellness vikend ili vježbati u fitnessu nekoliko mjeseci. U sklopu programa mogu otići i na test intolerancije uz savjetovanje o prehrani kod nutricionista, što mi puno znači, ističe. Osim toga, Merkur osiguranje ima i mobilnu aplikaciju koja svim svojim klijentima omogućava popuste na brojne lifestyle usluge - od sportske odjeće i obuće, zdrave hrane i vježbanja u fitness centrima do boravka u hotelima, wellness usluga i još puno toga u Hrvatskoj i vani, objašnjava voditeljica. 

Što se novo sprema?

Zaokruživši priču o zdravlju i ljepoti, preostalo nam je još samo upitati fitness instruktoricu priprema li neke nove projekte u narednim mjesecima. Trenutno je u tijeku moj show Život na vagi: Late night, koji se prikazuje od ponedjeljka do četvrtka na RTL-u, a nakon toga nastavljam s tim formatom, ali ćemo pokrivati druge teme vezane uz novi show. Počinje i nova sezona "Aktivne Hrvatske", projekta koji postoji već sedam godina, a promovira pozitivne životne navike te održavam s timom treninge i savjetovanja po cijeloj Hrvatskoj, objašnjava voditeljica. Dodaje i da su u tijeku promjene vizualnog identiteta njezina portala Ultrafit by Renata Sopek koji će uskoro ugledati svjetlo dana u potpuno novom izdanju. Naravno, ima još puno toga što nam nije smjela otkriti, pa ćemo morati još pričekati da vidimo o čemu se radi. 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.