Psiha i seks 15. svibnja 2024.

Jednostavan način kojim možete doživjeti bolji orgazam, a ne uključuje komplicirane poze

Foto: Unsplash+
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Želite li pojačati svoje orgazme i pretvoriti ih u blistave, nevjerojatne događaje? Lako je — samo dišite. Tako je, dišite!

Ne vjerujete li da samo disanjem možete postići bolji orgazam i čini vam se to glupim ili nemogućim, iznenadit ćete se, čeka vas zapanjujuće otkriće.

Barbara Carrellas, autorica bestselera i seksualna edukatorica pojasnila je za Women's Health Network kako nakon mnogo godina osobnog i profesionalnog istraživanja, još uvijek nije pronašla ništa što ima veći utjecaj na proširenje orgazmičkog iskustva od daha. Naravno, igračke za seks i položaji tijela koji prkose gravitaciji su zabavni i često uzbudljivi, ali vaš dah je prava karta za orgazam iz snova.

Većina odraslih još uvijek ima spolne odnose kao da su tinejdžeri. Rade to brzo i tiho, bez mijenjanja tehnike i s puno napetosti mišića. Ako ste poput većine ljudi, onda vjerojatno zadržavate dah. Isto se događa i kod samozadovoljavanja. A budući da ste zadržavali dah svaki put kada ste samozadovoljavali, to vam je postala navika. Kao i većina navika, to je učinjeno nesvjesno - to je samo ono što ste radili kada ste željeli orgazam - tada niste puno razmišljali o svom disanju.

Ova "tiha i brza" tehnika možda vam je pružala zadovoljstvo u tinejdžerskoj dobi, ali za duboke orgazme u kojima biste željeli uživati ​​danas, trebate si dati puno više vremena i puno više pažnje obratiti na disanje.

Kisik je u srcu velikih orgazama

Svaki orgazam je fiziološki događaj koji počinje kada se seksualno uzbudite. Uzbuđenje je delikatna ravnoteža između napetosti mišića i protoka krvi. Iako se uzbuđenje čini kao jedinstveno osobno iskustvo, fizički mehanizam uzbuđenja isti je za sve.

Kako se vaši mišići dna zdjelice šire i skupljaju tijekom faze uzbuđivanja, tako stvaraju napetost koja gradi taj osjećaj. Što se više počinjete uzbuđivati, to više krvi počinje cirkulirati vašim tijelom i teći u vaše genitalno područje, šireći tkiva i unoseći kisik.

Kisik — to je ključ boljih orgazama. Ako ne dišete redovito dok gradite orgazmičku energiju, time smanjujete svoj orgazmički potencijal. Duboko i dosljedno disanje tijekom seksualne igre može činiti razliku između brzog "eksplozivnog" tipa orgazma i dugog, ekstatičkog orgazma.

Trebate li primijeniti neku posebnu tehniku disanja za bolje orgazme? Ne! I to je ono što je tako divno. Tajna boljeg orgazma je samo malo potpunije i dublje disanje nego inače i to kroz usta.

Disanje kroz usta omogućuje vam da udahnete više zraka. Osim toga, daje energiju. Disanje kroz nos dobro je ako se želite odmoriti, opustiti i meditirati, ali jeste li ikada vidjeli nekoga da uslijed strastvenog zanosa diše kroz nos? Ne! Dišu punije i brže i kroz usta.

Možda te zanima... Male promjene uz koje bi tvoj seksualni život mogao procvjetati Psiha i seks

Trebate li razmišljati o svom disanju tijekom seksa?

Da! Koncentrirati se na svjesno disanje tijekom seksa u početku može biti izazov. Uostalom, ima toliko drugih stvari na koje se treba usredotočiti. Nemojte se obeshrabriti. Zapamtite, prekidate cjeloživotnu naviku zadržavanja daha i to na vrhuncu uzbuđenja.

U početku vam se može činiti kao vam da je potrebno više vremena za orgazam kada potpuno dišete. Gledajte na to ovako: zamislite da je vaš stari način disanja istovjetan stavljanju jedne litre orgazmičkog goriva u vaš spremnik. Ali kada dišete potpuno i duboko, napunit ćete cijeli spremnik od 30 litara. Naravno, malo duže traje to veličanstveno iščekivanje, ali dodatni kisik će vas odvesti na puno dužu vožnju.

Za dulje, dublje, raznovrsnije i ekstatične orgazme, obvežite se da ćete disati potpuno i duboko od prve erotske misli ili dodira sve do orgazma. Budite strpljivi sa sobom i uživajte u procesu.

Nemojte razmišljati o orgazmu kao o cilju. Umjesto toga razmišljajte o užitku kao o čarobnom putovanju i uživajte u svakom trenutku, vrhuncu i dolini na tom putu.

Možda te zanima... Devet savjeta kako do boljeg orgazma Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.