Psiha i seks 10. lipnja 2022.

Devet savjeta kako do boljeg orgazma

Foto: shutterstock Seks
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jesi li ikada imala problema s postizanjem orgazma? Ovih devet savjeta pomoći će ti da lakše dosegneš vrhunac

Nažalost, još se uvijek premalo priča o ženskom vrhuncu i premalo se istražuje (za razliku od muškog orgazma). Ali, situacija se ipak malo po malo popravlja i sada se može pročitati sve više savjeta o tome kako lakše postići vrhunac, a mi smo sakupili neke najčešće savjete stručnjaka. 

1. Izoštri svoja osjetila

Ako želiš izoštriti određena osjetila, ponekad moraš isključiti druga. Ako ti je teško usredotočiti se na sebe tijekom seksa, pokušaj nositi povez za oči i svjesno prati kako mijenja tvoje osjećaje. Uskraćivanje sposobnosti gledanja povećava druge senzacije kod većine ljudi, što može pomoći u lakšem postizanju orgazma.

2. Pun mjehur

Zvuči čudno, ali zapravo pomaže, ako tvoj mjehur nije prazan, može ti pomoći da doživiš orgazam, jer pritisak iznutra povećava iritaciju erogenih zona. Naravno, ne bi trebala predugo odgađati odlazak na toalet, jer je to loše za tvoje zdravlje. Ali, ako možeš odgoditi odlazak u toalet do nakon seksa, ovaj trik može učiniti čuda.

3. Isključeno svjetlo 

Ne, nije uopće loše ako ne voliš jaka svjetla ili štedne žarulje tijekom seksa - i kod orgazma. Ako se manje ili nimalo brineš o mogućim nedostacima svoje figure, nečistoćama na koži, celulitu i slično u mraku ili uz svijeće, naravno da možeš prigušiti svjetlo! Nitko se ne može opustiti i prepustiti ako se ne osjeća dobro.

4. Uključeno grijanje

Hladnoća je otrov za tvoj orgazam. Zato što ti je potrebna toplina i dobra cirkulacija krvi u području genitalija. Osim toga, hladna stopala nisu smetnja samo za tebe, nego i za tvog partnera. Znojenje, pak, ne boli, pa zagrij spavaću sobu ili gdje god već ćete voditi ljubav!

5. Stisni noge

Ako bi htjela doživjeti orgazam dok je on u tebi, probaj misionarski položaj, ali sa zaokretom: on kleči ispred/iznad tebe i nakon što je ušao u tebe, stavi noge na njegova ramena, odmah lijevo i desno uz njegov vrat. Zatim ispravi noge kako bi dobila napetost u tijelu. Stojeći položaj također je prikladan ako ste približne visine. Ali, ne odostraga (jer trenje klitorisa često nije dovoljno), nego sprijeda, pri čemu bi trebala relativno čvrsto zatvoriti noge.

6. Uzmi si vremena

Ako nešto ne trebaš tijekom seksa, to je stres. Stoga odvojite dovoljno vremena da se zajedno zabavite. Ako unaprijed znaš da moraš biti spremna za pola sata, bit će ti jako teško opustiti se i prepustiti.

7. Zagrij se

Olakšat ćeš sebi i svom partneru ako prije vođenja ljubavi odradiš nekoliko vježbi koje „zagriju“ dno zdjelice i cijelo područje genitalija. Vježbama za mišiće dna zdjelice potiče se cirkulacija i priprema se intimno područje za nadolazeći čin.

Možda te zanima... Evo što tvoje seksualne maštarije otkrivaju o tebi Psiha i seks

8. Budi otvorena za nove stvari

Ovaj savjet ti možda zvuči kao puka fraza, ali je jako važan. Naime, ako si dosad imala problema s postizanjem vrhunca, to može biti i zato jer još ne znaš točno što ti najbolje odgovara u krevetu. Stoga budi otvorena i isprobavaj nove stvari. To ti također može otkriti put do željenog vrhunca.

9. Pruži ruku samoj sebi

Ako do sada nisi masturbirala, trebala bi preispitati svoju odluku. Oni koji se s vremena na vrijeme prepuste samozadovoljavanju najlakše saznaju što im se zapravo sviđa i kako si olakšati put do orgazma. To također olakšava partneru davanje savjeta o tome kako ti može pružiti još više zadovoljstva u krevetu.

Možda te zanima... 12 seksualnih tipova: Koji si ti i tko je tvoj savršeni partner? Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.