Psiha i seks 12. lipnja 2022.

Evo što tvoje seksualne maštarije otkrivaju o tebi

Foto: shutterstock Seksualna maštanja
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Igre vezanja, seks u troje ili seks u javnosti: naše erotske maštarije otkrivaju puno o tome kakve smo osobe, odnosno o našoj psihi

Svi ih imamo, seksualne maštarije. Ne trebamo ih se sramiti jer, osim što pružaju informacije o našim seksualnim potrebama, naša erotska sanjarenja također otkrivaju puno o tome što nam se krije u glavi. 

Igre ropstva 

Barem nakon „Pedeset nijansi sive“ znamo koliko igre ropstva i sl. mogu biti seksi. Maštarije koje se vrte oko toga da tvoj partner dominira u krevetu puno su više od obične igre moći. Ti si netko tko se lako dosađuje, pravi si adrenalinski ovisnik, uvijek u potrazi za sljedećom avanturom.

Dominacija u krevetu

Voliš držati uzde (ili bič) u svojim seksualnim fantazijama? Bilo u svakodnevnom životu ili u krevetu, ljudi koji sanjaju da dominiraju nad svojim partnerom, umjesto da budu dominirani, moraju zadržati kontrolu u svim područjima života.

 | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Seks s kolegom

Maštaš o seksu na poslu? Ako je kolega s posla dio tvoje seksualne maštarije, onda nemaš potrebe za brigom. Naime, maštanje o nekome s kim radiš 40 sati tjedno sasvim je normalno i čak može ukazivati na prekomjerni rad.

Seks s bivšim

Seks s bivšim? Ne, hvala! Ali, čovjek ipak može maštati, zar ne? Ako je seks s bivšim dio tvojih seksualnih maštarija, to ne znači da ti on nedostaje. Umjesto toga, ova fantazija izvire iz želje za mirom i sigurnošću. Možda dolazi velika promjena? Ili si nezadovoljna svojim trenutačnim životnim uvjetima i trebala bi preuzeti promjenu u svoje ruke.

Seks u troje

Maštarija o grupnom seksu ili seksu u troje sugerira da si ekstrovert. Stručnjaci tvrde da si pričljiva i da imaš dobar smisao za humor. Primjenjuje se sljedeće, što ti je mašta divljija, to je tvoja osobnost otvorenija, kao i tvoja želja za potvrdom izvana.

Seks sa strancem

Maštaš o strancu s kojim dijeliš strast u vrućoj noći? Maštanje o seksu sa strancem ukazuje na to da uvijek stavljaš potrebe onih oko sebe ispred svojih. Vrijeme je da naučiš reći „NE!“ i zauzmeš se za sebe!

Seks na javnom mjestu

Frustracija koju doživljavamo u svakodnevnom životu može se očitovati u našim seksualnim maštarijama. Kao i u ovoj, divljem seksu u javnosti. Ona izvire iz unutarnje želje da ne marimo što drugi misle o nama.

Romantični sati

Tvoja seksualna fantazija uopće nije divlja i opaka, nego radije maštaš o romantičnim satima za dvoje? To je znak da si potajno zabrinuta za svoj privatni život. Bilo da se radi o nesporazumu koji trebaš razjasniti ili o problemu koji stalno odgađaš, sada je vrijeme da se neke stvari razjasne.

Seks Možda te zanima... 7 muškaraca dijeli svoje najsramotnije seksualne priče Psiha i seks

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.