Hrana 15. svibnja 2024.

Dua Lipa otkrila svoj omiljeni proteinski sastojak koji dodaje salatama

Foto: instagram/Dua Lipa Pjevačica Dua Lipa na Met Gali
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Jedna od najvećih svjetskih pop zvijezda uživa u biranim jelima poput svih nas. Dua Lipa (28), nagrađivana pjevačica i kantautorica, bila je gošća podcasta Dish u kojem je otkrila koja njezina omiljena hrana.

"Opsjednuta sam hranom", izjavila je pjevačica na početku epizode. "Za mene bi bilo ostvarenje sna kad bih mogla ići na mala gurmanska putovanja i jednostavno jesti i isprobavati različitu hranu te piti vino", nadodala je.

Osim što je odgovarala na brza pitanja poput onih o omiljenom čipsu i tjestenini, zvijezda je govorila i o hrani koju uključuje u svoju rutinu, te o svojim prehrambenim navikama na turneji.

Budući da je pjevačica albanskog porijekla, obožavateljica je mediteranske kuhinje, a tijekom turneje drži se jela s mesom i povrćem. Ali uz odrezak, jedna od njezinih omiljenih namirnica je – leća, točnije prethodno kuhana leća zbog svoje praktičnosti.

"Volim leću", priznaje Lipa. "Grozna sam, ali stvarno volim pakiranja već gotove kuhane leće jer ih jednostavno mogu brzo upotrijebiti", objasnila je. Također je priznala kako najviše voli leću dodavati u salate.

Leća je bogata hranjivim tvarima, proteinima, vlaknima i željezom. Ne, samo da je zadovoljavajući i zasitan sastojak koji možete uključiti u salate, juhe i drugo, već je i cjenovno pristupačan sastojak koji možete spremiti u svoju smočnicu i upotrijebiti za brze obroke. Prethodno kuhana i sirova leća imaju jednaku nutritivnu vrijednost.

Znajući da je Lipa ljubiteljica leće, možda biste i vi mogli isprobati jela s lećom (ako dosad niste). Bilo da se odlučite za varivo, juhu ili neku ukusnu salatu s lećom, s ovom zdravom i hranjivom namirnicom ne možete pogriješiti.

Proteinska-Salata Možda te zanima... Proteinska salata sa rikolom i lećom Hrana

Dua Lipa već je ranije pričala o zdravlju, vježbanju i svojim prehrambenim navikama. Tako je za Vogue otvoreno govorila o svojoj ljubavi prema albanskoj hrani, a svojevremeno je i izjavila kako joj je jedno od omiljenih albanskih jela pita od špinata.

Lipin omiljeni međuobrok je, prema intervjuu za Vivu, banana s maslacem od indijskih oraščića, ali na kraju dana, ona jede što god joj odgovara. "Trudim se ostati zdrava koliko god mogu", rekla je Lipa za Vivu. "Nikada nisam bila jedna od onih koja se neće počastiti "nezdravom" poslasticom, ali pokušavam to ograničiti na dane kada nisam toliko zaposlena, jer ako pojedem krafnu, to me obično baci u prehrambenu komu!"

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.