Naša blogerica Maja Kefeček pripremila je ukusnu i osvježavajuću proteinsku salatu sa crnom lećom, rikolom, gljivama, mladim lukom, cherry rajčicom, gljivama, češnjakom, orasima i maslinovim uljem. Ova salata je idealan proteinski ručak
Sastojci:
- 1 šalica crne leće
- 2 šake rikole i neke salate ili samoniklog bilja po želji
- 200 g gljiva-mogu šampinjoni i shiitake
- nekoliko cherry rajčica
- po želji mladi luk ili češnjak (može i medvjeđi luk)
- sol
- papar
- maslinovo ulje
- aceto balsamico
- pekani ili orasi za posluživanje
Ova salata je idealan proteinski ručak.
Priprema: Skuhaj i ohladi crnu leću. Gljive na malo ulja speci na tavi. Ostalo povrće nareži, a salatu natrgaj. Sve pomiješaj, začini i posluži posipano orasima.
Uživaj!
Saznaj 3 razloga zašto jesti orahe.
Maju možeš pratiti i na Facebooku i Instagramu.