Dijeta 17. lipnja 2024.

Žena koja mrzi kuhanje podijelila je 5 laganih, zdravih obroka pomoću kojih je izgubila 90 kilograma

Foto: instagram/Leah Mancuso
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Kad je Leah Mancuso započela svoj put mršavljenja u ožujku 2022., počela je s malim promjenama, pojela bi jedan hranjivi obrok dnevno i hodala po kući 10 minuta.

Kako je vrijeme prolazilo,  Amerikanka  Leah Mancuso (35), počela je razvijati zdrave navike, a dvije godine kasnije, fotografkinja je izgubila 90 kilograma, piše Business Insider.

Budući da je Mancuso oduvijek mrzila kuhanje i još uvijek ga mrzi, ranije je uglavnom jela smrznute obroke ili bi kupila obrok u drive-in restoranu. "Pokušavam jesti minimalno prerađenu hranu, ali i da su to  vrlo jednostavni obroci jer jednostavno ne volim kuhati", rekla je Mancuso.

Iz tog razloga osmislila je nove osnovne obroke poput obroka sa svježim zrnatim sirom i piletine s krumpirima. "Prehranu sam sastavila od zapravo vrlo jednostavnih namirnica, ali činilo mi se da barem jedem pravu hranu", rekla je Mancuso. Mancusina promjena prehrane dogodila se i zbog sve veće svijesti o vezi između ultraprerađene hrane i niza zdravstvenih problema, od debljanja do bolesti srca.

Mancuso je podijelila jednostavne, osnovne obroke pomoću kojih je izgubila 90 kilograma u dvije godine.

Jaja

Mancusina prva promjena prehrane u ožujku 2022. bila je jedenje jaja, koja su od tada postala njezin  obavezan doručak, rekla je.

Njene omiljene kombinacije su:

  • kajgana sa sirom i svježim zrnatim sirom uz voće sa strane
  • jaja na oko, opet sa voćem sa strane
  • poširana jaja na tostu od kiselog tijesta

Jaja su izvrstan izvor proteina, kao i vitamina B, folata i vitamina A, a pomažu vam i da se dulje osjećate sitima.

Možda te zanima... Kako smršaviti brzo na najsigurniji način? Dijeta

Svježi zrnati sir

"Većinu dana jela sam svježi zrnati sir", rekla je Mancuso. Dodala je da ponekad jede svježi sir takav kakav jest, ali ponekad ga izmiksa tako da dobije glatku konzistenciju poput jogurta.

"U sir dodajem javorov sirup kako bi ga zasladila i ponekad stavim aromatizirani proteinski prah zbog više proteina. Na kraju umiješam granolu i voće", rekla je Mancuso.

Svježi je sir prirodno bogat proteinima i niskokaloričan je ako koristite bezmasnu verziju, a zahvaljujući popularnosti na društvenim mrežama, ponovno je dio svakodnevnih obroka.

hladnjak hrana Možda te zanima... 5 stvari koje ne biste trebali raditi nakon 17 sati ako želite smršaviti Dijeta

Sendviči s kruhom od kiselog tijesta

Mancuso je rekla da jede puno kruha od kiselog tijesta i da uživa u kombiniranju kriški kruha sa sastojcima kao što su:

  • salama, kozji sir i pesto
  • džem, šunka i kozji sir
  • tunjevina pomiješana s majonezom i svježim zrnatim sirom, na vrhu kiseli krastavci

Kruh od kiselog tijesta bogat je hranjivim tvarima i općenito ga je lakše probaviti od ostalih vrsta kruha.

Možda te zanima... 6 navika kojih se trebate odreći ako pokušavate smršaviti Dijeta

Pileće trakice s krumpirom

Prakticiranje zdrave prehrane ne znači da baš nikada ne smijete koristiti zamrznute sastojke. Mancuso je ljubitelj smrznutih organskih pilećih trakica. Obično ih poslužuje s krumpirom koji nasjecka na komade, poprska uljem od avokada i pripremi u fritezi na vrući zrak.

Priznala je da nije veliki obožavatelj povrća, ali dijetetičari i nutricionisti općenito preporučuju pripremu tanjura koji se sastoji od 50 posto povrća , 25 posto proteina i 25 posto škrobnih ugljikohidrata.

Možda te zanima... Kako prestati vječno biti na dijeti, a ne udebljati se? Dijeta

Kobasica i tjestenina od povrća

Mancuso ponekad koristi proteinsku tjesteninu, ali je također obožavatelj rezanaca od kiselog tijesta. Priprema jela od tjestenine sa svinjskim ili pilećim kobasicama, povrćem poput brokule, paprike te umakom poput marinare ili pesta koje izmiješa sa svježim sirom.

Miješanje svježeg sira s klasičnim umakom za tjesteninu daje više proteina, a također dobijete kremastu teksturu.

Možda te zanima... 10 najboljih savjeta za mršavljenje za starije od 40 godina Dijeta

Nije izbacila svu svoju omiljenu hranu

Mancuso je znala da njezin stil života mora biti održiv i ostvariv kako bi sačuvala gubitak kilograma, stoga nije pokušavala eliminirati svu svoju omiljenu hranu ili kuhati složena jela. "Volim slaninu i jest ću je i dalje kao obrok", našalila se Mancuso.

No, sada kad poželi uživati u manje hranjivim obrocima čini to u društvu, umjesto da sama kupuje gotovu brzu hranu. "Nekad sam uzimala brzu hranu i jela bih je sama u svojoj sobi i tako bih provodila vrijeme, a to jednostavno nije zdravo iz mnogo razloga. Sada, umjesto toga, ako i poželim pojesti neki nezdraviji obrok, pojedem ga u društvu prijatelja ili među ljudima u restoranu", rekla je.

Možda te zanima... 5 dijetnih savjeta od kojih ćete se prije udebljati nego smršaviti Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.