Zdravlje Prirodno liječenje 30. lipnja 2020.

7 znakova da su ti čakre izvan balansa

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira kakvog si uvjerenja činjenica je da smo energetska bića, sastavljena od čestica i atoma koje se manifestiraju kao naše fizičko tijelo. Zbog toga naši energetski vrtlozi ili čakre imaju sposobnost promjene zdravlja i općeg blagostanja našeg fizičkog i emocionalnog ja.

Možda nikada nisi čula za čakre, a možda si stručnjakinja s područja duhovnosti i s čakrama se baviš na dnevnoj bazi. Bez obzira u koju od ove dvije opcije spadaš iskoristi osnovno znanje o čakrama kako bi svoj um, tijelo i duh vratila u ravnotežu. Najbolji način da to učiniš je da osluhneš koja čakra ti je izvan balansa. Čakra je izvan ravnoteže kada radi previše ili premalo i to se na tebe odražava psihički i fizički. Ovo su elementarni simptomi da je neka od čakri izvan ravnoteže:

Korijenska čakra - smještena je u dnu kralježnice. Kada je prva čakra neuravnotežena česti su problemi sa stopalima i nogama te poremećajima u prehrani i loš imunitet. Na mentalnom nivou čest je osjećaj kao da nemaš nikakvu svrhu ili stabilnost, a neke osobe mogu izgubiti sposobnost povezivanja s drugima.

Možda te zanima... Prva čakra: Osnovna životna energija nalazi se na dnu kralježnice Kolumne


Sakralna čakra - smještena u donjem dijelu trbuha. Neravnoteža u ovom području uzrokovat će probleme s bubrezima i reproduktivnim organima, bolove u donjem dijelu leđa, bolove u kukovima, zdjelici, urinarne probleme pa čak i probleme na području seksualnosti. U emotivnom smislu osoba ne uspijeva dovoljno jasno izraziti svoje emocije. 

Možda te zanima... Blokirana seksualna čakra uzrokuje ljubomoru, spolne infekcije i neplodnost Kolumne


Solarni pleksus - smješten je području trbuha. Neravnoteža u ovom području utjecat će na jetru, osjećaj umora, dijabetes, probleme sa žučnim mjehurom i hipertenziju. Na mentalnom nivou javlja se strah od odbacivanja i nizak nivo samopoštovanja.

Možda te zanima... Treća čakra: Povezana je sa samopoštovanjem, strahom, prejedanjem Kolumne

 

Srčana čakra - smještena je u regiji srca. Neravnoteža srčane čakre uzrokuje probleme sa srcem, kronični bronhitis, bol u dojkama, bolove u gornjem dijelu leđa i astmu. Na mentalnom nivou uzrokuje depresiju i probleme u vezama. 

Možda te zanima... Kako otvoriti srčanu čakru i uživati u sebi i drugim ljudima Kolumne

 

Grlena čakra -  smještena je na području grla. Kada se javi neravnoteža u ovom području čisti su prelemi s upalama grla, sa štitnjačom, zubima i desnima. Na mentalnom nivou predstavlja otežanu komunikaciju i manjak životne energije.

Možda te zanima... Blokirana grlena čakra onemogućava jasno izražavanje i povećava kritičnost Kolumne


Treće oko - smješteno je u korijenu nosa između obrva. Kada je poremećen rad ove šeste čakre javljaju se česte i intenzivne glavobolje, a može doći do teškoća sa sluhom. Zamagljen vid i hormonalni disbalans također su često znakovi neravnoteže trećeg oka. Na mentalnom nivou gubi se sposobnost održavanja fokusa, a možda ćeš se osjećati kao da ti intuicija ne funkcionira.

Možda te zanima... Strah i glavobolja su najčešći problemi uzrokovani blokadom šeste čakre Kolumne

Krunska čakra - nalazi se na vrhu glave. Neravnoteža u krunskoj čakri može ometati mentalnu stabilnost, uzrokovati probleme s osjetilima i otežavati učenje. Na mentalnom i emotivnom nivou, poremećaj može poljuljati tvoja temeljna uvjerenja, učiniti te zbrkanom i izazvati strah od samoće.

Možda te zanima... Nesanica i depresija znak su blokirane krunske čakre Kolumne

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.