Francuska biokemičarka Jessie Inchauspé poznata po svojim knjigama "Glukozna revolucija" i "Metoda Glucose Goddess" odlučila je napraviti dodatak prehrani za koji tvrdi da može smanjiti skokove šećera u krvi do 40 %.
Riječ je o Anti-Spike kapsulama koje se, objašnjava Jessie na svom Instagramu, uzimaju prije jedenja obroka bogatih ugljikohidratima ili šećerom i time smanjuju skok šećera u krvi do 40 %. U ovim kapsulama nalaze se četiri biljke koje, prema 25 kliničkih ispitivanja, smanjuju skokove glukoze. Tako jedna kapsula sadrži:
- 250 mg ekstrakta limuna
- 250 mg ekstrakta lista duda
- 100 mg antioksidansa
- 85 mg ekstrakta cimeta
"Zašto sam ovo napravila? Zato što ste me godinama pitali biste li mogli uzeti bombone s jabučnim octom umjesto čistog jabučnog octa (ne, jer su puni su šećera). Pitali ste me možete li uzeti dodatke prehrani s vlaknima umjesto predjela od povrća kada putujete (da, ali trebali biste uzeti 20 takvih tableta). Pitali ste me koji je najbolji dodatak prehrani za nekoga tko treba sniziti glukozu, ali uopće ne želi promijeniti što ili kako jede", napisala je Jessie na svom Instagramu.
Ipak, Jessie napominje kako kapsule ne bi trebale zamijeniti hranu, odnosno trikove pomoću kojih hranom možemo smanjiti nagle skokove šećera u krvi, a uključuju:
- Slani doručak umjesto slatkog
- Pri jedenju obroka, prvo pojedite vlakna, zatim masnoće i proteine i na kraju ugljikohidrate
- Prije jela popijte žlicu jabučnog octa razmućenog u čaši vode
- Slatko jedite na kraju obroka, kao desert, ne kao međuobrok
- Cjelovito povrće
- Nakon obroka prošetajte 10-ak minuta