Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Poželjela sam da naučim engleski jezik da bih se lakše snalazila na putovanjima.Več je rečeno koliko jezika govoriš toliko i vrijediš....slažem se sa tom tvrdnjom iako čovijek vrijedi koliko je čovijek i koliko pruža sebe,bilo da je stvar u nauci,pomaganju
…prikaži još! ljudima....čovjek je prije svega čovijek i mora naučiti i davati i primati,u tome su njegove kvalitete
Važno je učiti strane jezike jer je tako divno kad te stranac pita za smjer na more, Plitvice i slično, a ti mu pomogneš na njegovom jeziku da sigurno stigne. Važno je i kad si u društvu stranaca(osobno-njemci) i oni
…prikaži još! svi razgovaraju i šale se na njemačkom, a ti nemaš pojima o čemu razgovaraju i nije ti svejedno.
Važno je također i zbog samog sebe;znati pitati za pomoć u stranoj državi, snaći se, možda samo radi vastitog zadovoljstva i osobne naobrazbe. U današnje vrijeme, ne znati barem jedan strani jezik je gotovo isto kao da vam fali desna ruka.. Osobno bih voljela naučiti njemački jezik jer imam bratiće u Njemačkoj koji ne znaju ni Hrvatski ni Engleski jezik i nikako se ne možemo sporazumjeti bez nekog trećeg,a zbilja ih volim i dragi su mi i htjela bih normalno razgovarati sa njima, zabavljat se i šaliti na njihovom jeziku. A i dodatni strani jezik u mom CV-u neće biti naodmet.
Želim naučiti još jedan strani jezik (kraj engleskog) jer smatram da je to vrhunac ljudskog znanja. Svaki jezik mi je lijep na svoj način i uvijek se divim kako svaki jezik ima svoje fraze, svoje izraze i metafore, toliko je
…prikaži još! prelijepih ljubavnih pjesama otpjevano na različitim jezicima, a opet govore o istom osjećaju. Također, toliko prijatelja možemo steći kada znamo samo jedan strani jezik, a to je nešto čemu svi ljudi teže. Već duže vrijeme tražim na internetu stranice preko kojih bih mogla naučiti barem njemački (a velika želja mi je i ruski), jer sam u ovo "studentsko doba" stvarno željna znanja :D
Pošto nisam sa engleskim na "ti" i uvijek mi je predstavljao problem u srednjoj školo pa čak i sad na fakultetu.Voljela bih savladati engleski jer je jedan od svjetskih jezika i imala bih veće šanse za zaposlenje u inozemstvu.
Zašto želim naučiti talijanski već 20-tak godina?! Na to pitanje i ja tražim otprilike isto toliko dugo odgovor - i još ga nisam pronašla.. :-) ..možda jer su Talijani čuveni po svojem umijeću zavođenja, pa ljubavne izjave na njihovom, kao
…prikaži još!o i jeziku susjeda im Francuza, tako neodoljivo zvuče? ..možda?..u svakom slučaju, želim da mi se ta želja već jednom ostvari i da naučim talijanski jezik, pa makar samo naučila izjaviti ljubav na njemu - svima onima koje volim!
Lijepi pozdrav redakciji i čitateljstvu Zdrave krave!
Lijep pozdrav za sve. Da ste mi postavili ovo pitanje pre 4-5 godina, nasmijala bih se i ne bih vam znala odgovoriti. Tada i nisam smatrala da je baš toliko važno znati strane jezike. Sada, kad' sam završila školu, kad'
…prikaži još! sam počela tražiti posao, shvatila sam da ništa, baš ništa, ne možeš raditi a da ti nije potrebno poznavanje bar jednog stranog jezika. Još pogotovo, ako se nalazite u situaciji u kakvoj sam sada ja. Moj dečko je trenutno u Norveškoj, radi. Da znam engleski jezik, pronašao bi posao i meni, u struci ili ne, nije važno, ali sa engleskim jezikom mogla bi raditi bilo gdje tamo. Što je najvažnije, mogla bi biti uz njega. Ovako moram čekati bolje dane :/ Da sam samo malo pametnija bila, do sada bi govorila bar dva strana jezika, bila bih uz čovjeka kojeg volim i zarađivala za sebe i svoju obitelj.
VEČ DUGO VREMENA ŽELIM NAUČITI TALJANSKI JEZIK, ČINI MI SE JAKO LJEP I MELODIČAN. VOLJELA BIH KAD BI RAZUMJELA TALAJNE I MOGLA RAZGOVARATI S NJIMA NA TALJANSKOM JEZIKU. POSEBNO MI JE DRAG I MELODIČAN JEZIK.
znanje stranih jezika je danas jako važno iz više razloga. Po meni najvažniji razlog je taj da trebamo znati strane jezike ako želimo širiti svoje horizonte, u smislu ako želimo putovati u druge zemlje, važni su ako imamo afinitete i
…prikaži još! kod sklapanja poslova u inozemstvu. Općenito bi nas ljudi bolje gledali, mogu skromno reći, i sa divljenjem ako kažemo da znamo i dokažemo to, da govorimo nekoliko stranih jezika.
Ne moramo čak ni ići van naše Hrvatske da bi govorili stranim jezikom, prava prilika je i ljeto provedeno na moru gdje je moguće upoznati hrpu zanimljivih ljudi iz drugih zemalja i eto potrebe za što boljim znanjem stranih jezika.
Znati jezik danas je vrlo važna stavka u životu,od obrazovanja, posla do osobnih prioriteta. Želja mi je usavršiti svoje znanje engleskog jezika koje sam u posljednje vrijeme zapostavila zbog učenja njemačkoga. Također htjela bih jednoga dana otputovati negdje gdje bih
…prikaži još! se mogla sporazumijevati engleskim jezikom umjesto njemačkim što do sada nisam nikako uspijevala, a i zbog daljnjeg uspjeha najveća želja mi je naučiti engleski !
Doista želim naučiti engleski jezik. Dosada sam učila za potrebe kvalifikacije i odgajala djecu, a zanemarila svoju želju i potrebu. Sada imam više slobodnog vremena pa mogu i putovati. Željela bih proputovati po svijetu, a da bi to imalo pravog
…prikaži još! smisla dobro je znati jedan svjetski jezik. U školi sam učila ruski i slovački, a engleski samo kratko. Solidno razumijem, ali moram razvijati konverzaciju pa je dobro da počnem i što više govoriti. Veselim se svakoj naučenoj riječi, rečenici i novom prijatelju u svijetu...
Suprug mi je otputovao raditi u Njemačku. Budući da sam u školi učila engleski, njemački mi je totalno stran. S obzirom da želim otići za suprugom jer razdvojeni život nije život nužno moram naučiti njemački da se mogu snaći, zaposliti
…prikaži još! i naravno nastaviti normalno tamo živjeti.
Svaki novi jezik koji čovjek zna vrijedan je zlata.
Učiti strane jezike je važno jer stvarno nikada ne znaš kada će ti trebati u životu. Što više ih znaš to bolje. To je ulaganje u budućnost. Znanje stranih jezika otvara svakojake mogućnosti za uspjeh u životu, počevši od poslovnih
…prikaži još! mogućnosti do mogućnosti za proširenje poznanstava te naravno upoznavanje drugih kultura i običaja. Za učenje jezika nikada nije kasno. Čovjek uči cijeli život. To je rad na sebi. Danas živimo u užurbanom svijetu te ljudi lako zaborave na taj rad na sebi. Poznavanje jezika svakim danom dobiva sve više na važnosti te bilo koju priliku za učenje treba pametno iskoristiti i još važnije kasnije koristiti. Jezike je potrebno obnavljati i njegovati jer čim se zanemare brzo se zaborave. Koliko god truda uložili u njihov razvitak i održavanje to se kad tad vrati. Oni su stvarno bogatstvo.
Studiram poslovanje i menadžment u medijima i smatram da je zbog struke koju sam odabrala veoma bitno znati više stranih jezika što nam fakultet na žalost ne omogućuje jer učim samo engleski pa bih zbog toga željela naučiti bar još jedan jezik
Željela bih darivati svoju kćer s takvim darom a premda sam nezaposlena nisam joj u mogućnosti platiti tečaj .To bi bio predivan poklon i jako bi je razveselio.
Učenje stranih jezika omogućava nam lakšu i bržu komunikaciju sa drugim osobama, pa nema "izgubljenih u prijevodu". Tako na putovanjima možemo bolje upoznati zemlje i ljude, a pri tome uživati u različitim melodijama jezika; jer jezici su glazba za naše
…prikaži još! uši. Zato obožavam jezike i stalno ih učim. Tako vježbam i održavam živim mozak i dušu. Od ova tri jezika - njemački ne znam i nisam učila, a voljela bih ga govoriti s turistima kada dođu na more u moj grad.
Planiram sljedeće godine preko razmjene studenata, Erasmus programa otići studirati u Njemačku, a naučiti njemački u toj prilici bi mi i više nego olakšao studentski život. :)
Voljela bih dobro naučiti engleski ,jer kad idem na putovanja da se lakše mogu sporazumijeti.Ovaj način učenja je super ,jer možeš učenje prilagoditi prema svom slobodnom vremenu.A i znanje bar jednog jezika je danas potreba.Voljela bih biti među tim sretnicima.
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.