Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Čitav sam život tražila ljubav. I... kad sam ju napokon srela, odnosno, njega, on je upravo potpisao ugovor sa stranom firmom. No ljubav ne poznaje granice i daje snagu ihrabrost, pa se nismo pokolebali. No, život na dvije adrese, međusobo
…prikaži još! udaljenje 700 km prepun je čežnje, čekanja, brige, neprestanog putovanja i skypa, ali i snažan poticaj za učenje stranog jezika. Samo sa dovoljnim znanjem i položenim tečajem njemačkog jezika pridružit ću mu se i moći ćemo napokon živjeti zajedno, raditi zajedno i stvarati zajedno kako bismo svoju obitelj napokon združili i zadržali na okupu.
Voljela bi naučiti engleski jezik jer bez engleskog jezika ne možeš ništa. Gdje god se okreneš potreban je. Osjećam se nelagodno kad sam u društvu gdje se govori engleski ili kada me na razgovoru za posao pitaju da li ga
…prikaži još! znam. A bit će me sram kad moje dijete iduće godine krene u školu i počne učiti jezik a kad me pita da mu nešto pokažem ja neću znati. :(
Danas si sa visokom školom onako, recimo na sredini, a bez jezika si još niže.. ako ne znaš engleski ili njemački, nisi nigdje.. to je danas ključ uspjeha i komunikacije. Moja je želja naučiti jezik, otići malo po svijetu i
…prikaži još! uživati malo po svijetu! I sporazumjeti se s lakoćom.. Uživati i što je najvažnije razumjeti ljude, upoznati njihov jezik i kulturu.. eto toliko od mene, sada je samo na Vama da mi ostvarite želju :)
svi moji u dalmaciji, kao i ja, znaju ponesto talijanskog, ali su sve te rijeci s godinama i desetljecima promijenile svoj izvorni oblik... engleski govorim i pisem, njemacki razumijem, a talijanski VOLIM. eto. (a ovako to izgleda u google prevoditelju
…prikaži još!ju s greskama: tutta la mia in Dalmazia, come pure ne so qualcosa di italiano, ma tutte queste parole da anni e persino decenni cambiato la sua forma originale ... parlo e scrivo inglese, capire il tedesco, l'italiano e AMORE. ecco.)
Strani jezici naša su budućnost i sve više ljudi odlazi raditi u inozemstvo, stoga je bitno naučiti barem jedan od njih. Veliko su bogatstvo u životu, jer gdje god išli uvijek nas prate i uvijek nam trebaju. Jako su bitni
…prikaži još!i ponajviše zbog traženja pošla. Više se puta čuje izreka "Koliko jezika znaš, toliko vrijediš". Također kada kupujemo neki proizvod upute često pišu na stranim jezicima.
Tako bih i ja htjela usavršiti svoj engleski jezik kad bi mi se pružila prilika.
Strani jezik je uvijek dobro učiti, a mislim da je najbolje kad je čovjek u mirovini.Stručnjaci kažu, da je to najbolja vježba za mozak, da bi ostao "mlad" i u dobroj funkciji.
Snježana
Kao što je i sam njemački pjesnik Johann Wolfgang von Goethe rekao: “Tko god nije upoznat sa stranim jezicima, ne zna ništa o svom vlastitom (jeziku).” Znanjem stranog jezika razvijamo svoje samopoštovanje, stječemo nove poglede na svijet,razvijamo vlastitu osobnost i
…prikaži još! i omogućava nam prednost zapošljavanja u stranoj ali i vlastitoj zemlji. Pošto studiram menadžment u turizmu htjela bih naučiti, usavršiti talijanski jezik koji će mi pružiti opstanak u toj branši i koji će mi doprinjeti mojem cjelokupnom obrazovnom uspjehu.
Sanja
Ja ću kroz vic ispričati zašto treba znati strani jezik. Hvata mačka miša i miš pobjegne u mišju rupu. I sad mačka razmišlja kako da ga namami van... i sjeti se mačka i zalaje kao pas wau wau, a ne
…prikaži još! to će miš pomisliti pa to je moj prijatelj pas i izađe van i mačka ga zgrabi. Mislim da ste shvatili šta sam htio reći. :-)
Radi boljeg sporazumjevanja u međuljudskim odnosima. Već sam kupila jedan njihov ekspres tečaj, a radi utvrđivanja gradiva, sad bi mi dobro došao plus-paket. Jednostavno je i samo treba imat malo vremena i dobru volju, jer strani jezici otvaraju put u
…prikaži još! u nove poslove, otkrivanje novih zemalja, raznih kultura i ljudi.
Lidija
Učenjem stranog jezika, upoznajmo i kulturu stranog jezika. To dvoje je neodvojivo. Čovjek se izražava drugome kroz jezik i kulturu. To je veoma shvatljivo kada se uspoređuje bogatstvo riječi dvaju stranih jezika, koliko koja kultura pojedinim elementima života više daje
…prikaži još! značaja. Ponekad se te misli koje čovjek drugome izražava ne daju do kraja shvatiti, a da ne govorimo onda da ih je teško i prevesti na stranome jeziku. Zato smatram da je učenje stranih jezika važno za sporazumijevanje sa ostatkom svijeta. Što više jezika znaš, to više vrijediš kao čovjek.
Od stranog jezika počinje sve, ljubav, posao, komunikacija ili druženje! Kroz jezik upoznajemo kulturu zemlje kao i čovjeka, jezik traje i nakon sto vijeka, s jezikom upoznaješ ostatak čitavog svijeta! Što više jezika znaš, više vrijediš, bez jezika kao da
…prikaži još!kao da izblijediš!
Jezik otvara sva vrata,
s jezikom bolje upoznaješ svog susjeda ili brata!
Jezik je ključ za budućnost,
s jezikom svi imamo mogućnost!
Nadam se da ću i ja naučiti jezik koji želim,
i tome se unaprijed nadam i jako veselim!
Ne kažu đabe koliko jezika znaš toliko vrijediš :) Širimo horizonte, možemo komunicirati, dijeliti iskustva i voljeti se s još više ljudi sa svih strana ove naše lijepe Zemljice :D ...jezici su zakon!!! ...osobno sam išla u klasičnu osnovnu školu
…prikaži još!lu pa sam tako u O.Š. učila latinski, grčki, engleski i njemački, a kasnije sam učila engleski i njemački i na studiju ...španjolski i nešto malo portugalskog sam imala prilike izučiti za vrijeme svog jednogodišnjeg boravka u tim zemljama; doduše prije 10 godina pa mi je dosta toga i ishlapilo :/ ...ne bi bilo loše malo se podsjetiti, što će nam dobro doći jer čemo moći i prakticirati ga na putovanju ove godine :D
...joj kako je lijepo znati jezike, putovati i družiti se s ljudima koji su drugačiji od tebe te istraživati nove kulture i običaje :)
Jednostavno: što više jezika znaš, više vrijediš, bogatiji si. A u današnje doba globalizacije, komunikacije, mobilnosti znanje više jezika više nije prednost nego je nužno, neophodno, kako bismo držali korak sa svjetskim napretkom. Hvala!
Can ´t you nicht sehen das io amo viele allen languages und das ja brauchen ein bischen learning da ne spikati ki indijanac i trkeljati od svega eines kleines. io amo parlare und i want tu learn!!!!! :))))
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.