Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
razmišljam šta da napišem, istina volim putovati, volim učiti strane jezike, al budimo iskreni, razmišljam o bijegu iz naše države ako se ništa ne promijeni u sljedećih par godina pa bi mi jako dobro došao jedan tečaj njemačkog...
Jezik je most između ljudi. Baratati jezikom naroda u kojem se pokušavaš naći i uklopiti je ogromna prednost. Znati izreći sebe, svoja stanje, želje, misli i planove zna biti izazovno ukoliko ne poznajemo tajne stranog nam jezika. Kaže se da
…prikaži još! vrijedis onoliko koliko jezika znas. Ja bih rekla da nije rijec o vrijednosti koliko o sposobnosti izrazavanja sebe. Jezik je dar kojim izražavamo sebe.
Obožavam strane jezike. Čak sam bila jedna od rijetkih koja je u srednjoj školi obožavala latinski, iako to i nije bio tipičan strani jezik. S obzirom da su danas jezici nešto neophodno za dobar posao, a engleski i njemački skoro
…prikaži još! svakodnevni, htjela bih naučiti i neki treći jezik jer mislim da će mi otvoriti nove mogućnosti i poslovno, a možda i privatno. Tko zna.... :)
Jako prevažno mi je da usavrsim engleski jer imam rodbine vani a i nedugo mi je bio rođendan to bi bio istinski poklon za rodendan uz to sam jedva prezivjela anginu nikada nisam ništa dobila jos k tome sam dugoo
…prikaži još! nezaposlena i sto najvažnije često i dugo pisem tu za nagradne igre te nikada nista nisam dobila od 'zdrave krave'Smilujte mi se barem jednom u životu :-( . .
Još kao maloj djevojčici govorili su mi :"Koliko jezika govoriš toliko vrijediš!"Vođena tim sloganom, ali i znatiželjom prema dr. jezicima i kulturama ophođenja, rado sam ih učila i upijala. Sada je došao red i na talijanski. Uz malu bebu ovo
…prikaži još! se učinilo kao idealan način za dodatno usavršavanje. Radujem se ponuđenoj mogućnosti. Gdje piše da majčinstvo mora biti ograničavajuće?!;-)
Važno je znati govoriti što više stranih jezika, jer je to danas postao diskvalifikacijski element pri zapošljavanju. I ne samo to, važnost stranih jezika se ogleda u tome da nikad ne znaš gdje će te život odvesti, u kojem pravcu.
…prikaži još! Zamisli samo da dobiješ jedinstvenu priliku za posao/usavršavanje ili nešto slično a ti to moraš odbiti zato jer nisi naučio strani jezik kad si mogao. To je situacija u kojoj se ja nikako ne zelim zateci, jer bi vjerojatno žalila cijeli svoj život što sam to morala odbiti i uvijek bi sanjala o onome što bi bilo kad bi bilo. Nadam se da će nekoga potaknuti ovo moje razmišljanje na pokret, jer nije teško naučiti strane jezike, teže je pronaći volju u sebi da se donese odluka i reci sebi: Naučit ću strani/strane jezike i nitko me u tome neće zaustaviti! Samo treba postaviti realne ciljeve i uspjeh neće sigurno izostati! :)
Sto vise jezika govoris, to vise vrijedis, davno mi je rekao moj tata. U tom trenutku nisam ni bila svjesna koliko je istine u toj recenici. Nasavsi se nebrojeno puta u drugoj drzavi gdje se govori drugi jezik svaki put
…prikaži još! mi je bilo zao sto nisam jos vise paznje posvetila ucenju stranih jezika. Velika mi je zelja nadograditi svoje krhko znanje, a ovo bi bila idealna prilika!
Znanje stranih jezika je put u svijet, maknuti barijere i otvoriti se svijetu...to za mene predstavlja učenje stranih jezika. No, nije sve tako ružičasto..."pričam" engleski iako sam istraumatizirana sa njegovim učenjem još od osnovne škole. Razlog je profesorica engleskog jezika...koja
…prikaži još! mi je zatrovala ljubav prema jezicima sa svojom poznatom rečenicom...uzmi list salate, pokrij se po glavi i bolje šuti. I tada su nastali moji problemi; tj. jedan problem a to je komunikacija. Razumijem sve ali kad se ja trebam izraziti nastaje blokada od straha. Ovaj poklon bio bi mi idealan poklon da napokon maknem taj list salate i progovorim:-)
POSTOVANI,ZAISTA VAM HVALA NA OVIM KRATKIM POJASNJENJIMA NEZDRAVE KOMUNIKACIJE KOJA JE DANAS VRLO CESTA POJAVA NE SAMO U ODNOSIMA MEDJU BRACNIM PARTNERIMA VEC I NA POSLU I DRUGIM PODRUCJIMA LJUDSKIH DJELATNOSTI,I MISLIM DA BI U SKOLE TREBALI VEC OD MANJIH
…prikaži još! RAZREDA TREBALI UVESTI PREDMET KOJI BI UCIO O KOMUNIKACIJI MEDJU LJUDIMA
Neću komplicirati i izmišljati, ja bi voljela naučiti talijanski ne toliko iz ljubavi , nego zbog posla u možda skoroj budućnosti.
Zaraditi treba , a kazu da ljubav ide kroz želudac :)
Ja ću kroz vic ispričati zašto treba znati strani jezik. Hvata mačka miša i miš pobjegne u mišju rupu. I sad mačka razmišlja kako da ga namami van... i sjeti se mačka i zalaje kao pas wau wau, a ne
…prikaži još! to će miš pomisliti pa to je moj prijatelj pas i izađe van i mačka ga zgrabi. Mislim da ste shvatili šta sam htio reći. :-)
imam prijateljicu Vanessu koja živi u Njemačkoj i ne zna baš hrvatski. Kada pričamo njezin tata nam mora sve prevoditi i ne možemo si otkriti naše tajne. Ja sam počela učiti njemački sama, ali ovo bi mi puno pomoglo da
…prikaži još! lakše naučim jezik, a i ne bi mi stalno prigovarali da se "skinem" s interneta.
S obzirom na rastuću globalizaciju koja za sobom nosi sve veću povezanost ljudi putem komunikacijskih sustava, vrlo je važno znati barem jedan ili dva strana jezika. Živimo u 21. stoljeću i moramo se znati nositi sa promjenama koje nosi moderni
…prikaži još! svijet, stoga je važno raditi na sebi i svom znanju. Pronalazak posla je mnogo lakši uz šire znanje stranih jezika. I sama sam nezaposlena i u potrazi za poslom, a na nekoliko razgovora su me već odbili upravo zbog toga što tečno govorim samo jedan strani jezik, te mi je velika želja osvojiti Vaš tečaj, proširiti svoje znanje i povećati vlastitu konkurentnost na tržištu rada. Lijep pozdrav :)
Prvenstveno, meni je znanje još jednog stranog jezika karta za bolju budućnost. Strani jezici su moć u sadašnjem svijetu. Pošto gradim karijeru, uz engleski koji govorim i pišem vlo dobro, htjela bih naučiti još neki kako bih se što bolje
…prikaži još! izgradila i napredovala u poslu.
Učiti strane jezike ne znači samo moći se sporazumjeti s nekim. Učiti strani jezik znači ulagati u sebe, u svoje znanje, postiči neku višu stepenicu svoga obrazovanja. Znati govoriti nekim stranim jezikom danas je izuzetno važno ponajprije radi samoga sebe,jer
…prikaži još! sve oko nas je povezano na određeni način stranim jezikom. U svakom slučaju osnova, što sporazumijevanja, što svojih osobnih potreba danas je engleski jezik koji je svagdje oko nas ma gdje se god okrenuli ili našli. Moj izbor je uvijek ta osnova - engleski jezik!
Smatram da je važno učiti strane jezike jer je to danas jedna od temeljnih karakteristika obrazovanih ljudi. Pošto je situacija u našoj državi jako loša većina ljudi odlazi živjet i radit u inozemstvo. To je jako tužno, ali glad i
…prikaži još! neimaština nas nažalost tjera na to. Studentica sam diplomskog studija no međutim još uvijek ne znam engleski jezik kako se od mene očekuje. Pošto u skoroj budućnosti planiram ići za kruhom u stranu zemlju ovaj tečaj bi mi došao kao naručen.
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.