Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Oduvijek su me zanimali strani jezici, i volim ih uciti! Trenutno ucim njemacki, sama, jer se uskoro selim. Ucim ga tako da citam knjige na njemackom, gledam njemacke programe i sl. Mislim da bi ovakva vrsta tecaja, online, dostupna 24
…prikaži još! sata, ucinila cuda za usavrsavanje jezika svakome tko se na to odluci. Koliko jezika govoris, toliko ljudi vrijedis!
Razlog zbog kojeg želim naučiti još jedan strani jezik (konkretno, njemački) nažalost nije ljubav, nego želja da se iz ekonomskih razloga otisnem u smjeru zapada Europe. Nezaposlena sam već toliko dugo da polako počinjem shvaćati kako je jedini izlaz iz
…prikaži još!z svega odlazak odavde ili dobitak na lotu :)
Kako je ovo drugo jako teško ostvarivo, odlučila sam polako početi učiti njemački jezik i okušati sreću na nekom drugom mjestu...
Učenje putem interneta čini mi se idealnim zbog obiteljskih obaveza i činjenice da polako zalazim u srednje godine i teško se mogu zamisliti u školskim klupama zajedno s tinejdžerima.
Moram se pohvaliti da engleskim jezikom odlično vladam iako sam ga učila samo u školi. Moje znanje pokazalo se jako korisnim i dobrim kod putovanja u inozemstvo i zbilja sam bila jako ponosna na sebe.
Nadam se da ću uskoro jednako dobro naučiti i njemački jezik.
Znanje drugog jezik mi je potrban pri zaposljavanju. Bez znanja jezika nema posla. Znanje jezika je kod ima trecu savrenu ruku koja ti otvara svaka vrata.
ODUŠEVILO ME DA JE I TA NAGRADNA IGRA. VOLJELA BI NAUČITI NJEMAČKI JEZIK, NAIME ,BAKA SAM I MOJA KĆI,ZET ,UNUČICA I UNUK IDU ŽIVJETI TAMO, A JA BI JAKO VOLJELA NAUČITI JEZIK DA IM BUDEM OD KORISTI JER BI IM
…prikaži još! MOGLA DOLAZITI.UJEDNO BI MI BILO SUPER DA SE MOGU SNALAZITI NA AERODROMU, U TRGOVINAMA,BANCI,KAZALIŠTU I OSTALO.ENGLESKI GOVORIM PASIVNO, TAKO DA BI NJEMAČKI JEZIK BIO PRAVO ZADOVOLJSTVO,IAKO SAM GA UČILA U GIMNAZIJI, ALI POŠTO MI NIJE BILO PRILIKE ,NISAM GA KORISTILA.SADA BI TO BILA PRAVA STVAR ZA MENE.
Voljela bih naučiti njemački jezik kako bih jednoga dana, kada završim fakulte imala kvalifikacije kojima bih donijela napredak ovoj državi i cijelom društvu koristeći znanja i vještine Zapadnjaka
Svaka kuna uloženu u učenje stranih jezika smatram pametnom investicijom u vlastitu budućnost. Razumijevanje stranih jezika pridonosi globalnom razumijevanju, te samim time otvara nam mnoge mogućnosti za usavršavanje kako u osobnom, tako i u profesionalnom smislu! p.s.uz dobro svladan talijanski
…prikaži još!ski i španjolski jezik, želja mi je svladati i engleski.
Želim naučiti još jedan strani jezik (kraj engleskog) jer smatram da je to vrhunac ljudskog znanja. Svaki jezik mi je lijep na svoj način i uvijek se divim kako svaki jezik ima svoje fraze, svoje izraze i metafore, toliko je
…prikaži još! prelijepih ljubavnih pjesama otpjevano na različitim jezicima, a opet govore o istom osjećaju. Također, toliko prijatelja možemo steći kada znamo samo jedan strani jezik, a to je nešto čemu svi ljudi teže. Već duže vrijeme tražim na internetu stranice preko kojih bih mogla naučiti barem njemački (a velika želja mi je i ruski), jer sam u ovo "studentsko doba" stvarno željna znanja :D
Važno je znati strane jezike prvo zbog sebe, da se možemo ponositi sa sobom, da znamo da vrijedimo i da nikad nije kasno za naučiti nešto novo, važno je i zbog posla, da lakše možemo naći neki dobar posao i
…prikaži još! zaradit za život, da možemo lakše komunicirati sa strancima, možda da steknemo novog prijatelja iz druge države, možda čak i ljubav svog života....a za sve to je potrebno znati bar jedan strani jezik!!! ;)
Znanje jezika je jedna od nakorisnijih sposobnosti u životu - ne kaže se uzalud da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. U današnjem globaliziranom svijetu engleski je neophodan u gotovo svakom poslu, a bilo bi jako lijepo vidjeti da Hrvati barataju
…prikaži još! i drugim jezicima u većem broju. Super je što je Zdrava krava to prepoznala i omogućila nam ove lijepe nagrade.
Mislim da je poznavanje jezika važno ne samo radi posla i komunikacije s drugim ljudima, nego možda još i više - zbog našeg zadovoljstva. Jezik je najbolji put do upoznavanja i razumijevanja drugih kultura koje su često potpuno drukčije od naše i naizgled ''neshvatljive'', a takva nas iskustva obogaćuju, šire nam horizonte i čine nas sretnijima. Kao lingvist, učila sam i neke mrtve jezike, što je posebno uzbudljivo iskustvo. Uz skandinavske jezike, želja mi je naučiti talijanski budući da ga nisam imala prilike učiti u školi koju sam pohađala, a talijanska kultura i povijest me fasciniraju. Moj partner ga govori pa bi bio red da i ja progovorim na mom ''jeziku ljubavi'' :)
Kažu da čovijek vrijedi oniliko koliko jezika govori. Radim u Turizmu i iako sam nekoć poznavala Osnove Talijanskog jezika moje znanje je izbljedjelo s godinama. Podignite mogu vrijednost za 1 a ja ću Talijanima i Talijankama govoriti sve najljepše o
…prikaži još! Zdravoj Kravi te tako povećati vašu vrijednost za 100:)
Poznavanje stranih jezika je danas stvar opće kulture, i ne kaže se bez razloga vrijediš onoliko koliko jezika poznaješ. Mi smo od srpnja prošle godine stanovnici Europe i bitno je da poznajemo jezike okružja u kojem živimo a da tome
…prikaži još!e i podučavamo svoju djecu. Kako je moje znanje engleskog jezika izblijedilo i na žalost znam ga manje od mog sina koji je sada 4. razred osnovne škole, i ponavljam ga zajedno s njim bilo bi lijepo imati priliku obnoviti i proširiti znanje, a kako bi to znanje mogla prenjeti svojoj djeci, koja će nadam se imati priliku putovati zemljama Europske unije, susretati ljude raznih zemalja, priliku komunicirati sa njima, a i moja djeca stanovnici te Europe i prema tome bitno je da znaju "strane" jezike i da se služe njima u govoru i pismu, a tko zna kuda ih danas sutra život odnese. Kako znanje jezika nikada nije na odmet, nadam se da će nam Zdrava Krava u tome pomoći.
moje mišljenje o stranim jezicima je jako sveobuhvatno.zasada ih prakticiram 4,ali san mi je naučiti talijanski jel će mi uskoro trebati kao i ponoviti gradivo iz njemačkog koji mi je za posao veoma važan a dosta sam gramatike zaboravila.ta dva
…prikaži još! jezika su mi ključna za daljnje napredovanje kako u karijeri tako i u obrazovanju.ovaj članak me oduševio jel je došao u pravo vrijeme baš kada mi je edukacija potrebna a financijski si trenutno ne mogu priuštiti tečajeve koji su mi potrebni.idealno bi bilo kad bih mogla učiti strani jezik online i tako si olakšati raspored koji mi već sad ne ostavlja gotovo ništa slobodnog vremena za samu sebe.a vaši besplatni tečajevi bi mi uvelike olakšali prenatrpani raspored i još bih k tome imala priliku obrazovati se online što je idealno za situaciju u kojoj se trenutno nalazim.
Jezik mi je jako bitan i hitan za naučiti jer za pol godine - godinu dana idem u Njemačku i moram znati jezik ako se hoću normalno zaposliti..Trenutno ga učim uz pomoć pjesama i uz rječnik jer nemam drugih mogućnosti..Ovaj
…prikaži još! tečaj bi bio spas u zadnji čas..:)
Strani jezici uvijek su bila moja ljubav, prekrasno mi je to kako su svi različiti i posebni svaki na svoj način. Jedan od mojih dražih jezika je Njemački, učila sam ga u srednjoj školi jednu godinu i jako mi se
…prikaži još! svidio, ali zbog financijskih razloga nisam mogla nastaviti učiti taj prekrasan jezik. Znanjem jednog ili više stranih jezika upoznajemo druge ljude iz raznih zemalja te upoznajemo njihove raznolike kulture, učenjem razvijamo mozak, ispunjujemo život s onim što volimo raditi u ovom slučaju učenje stranog jezika, ako znamo više stranih jezika imamo više mogućnosti za zaposlenje jer znanje stranih jezika danas je neizmjerna vrijednost i nitko nam ju ne može oduzeti, razvitkom današnje tehnologije za njeno korištenje često nam je potrebno znanje stranog jezika, za gledanje nekog filma, za snalaženje u stranom gradu. Sve navedeno upućuje da učenje stranih jezika može doprinjeti samo dobro i stoga bih Vam bila zahvalna ako biste mene izabrali za tečaj Njemačkog jezika jer ja ću gasa zadovoljstvom iskoristiti do maximuma te obogatiti svoje znanje. =)
Pozdrav, engleski sam učila u školi i snalazim se donekle. Zainteresirana sam za tečaj talijanskog jezika budući da živim u Rijeci gdje se dosta koristi a ja samo malo razumijem bila bih jako sretna da to mogu poboljšati.
Zahvaljujem uz pozdrav.
U današnje doba brzog života gdje su ljudi stalno u pokretu lijepo je znati da možeš pomoći strancu koji je na odmoru u našoj zemlji, a isto tako kada odlazimo u inozemstvo da imaš osnovnu komunikaciju.
Učenje stranog jezika je dobro za komunikaciju s drugim ljudima, naročito na putovanju. Moja komunikacija je nažalost ograničena jer nijedan od tri ponuđena jezika ne govorim, engleski donekle i jako bi me obradovalo ponovno učenje.
Lijep pozdrav
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.