Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Jezici su važni jer nas ne uče samo vještini sporazumijevanja nego i razumijevanja drugih kultura i ljudi. Jezici nas čine kozmopolitima jer sva veća razina znanja nekog jezika sa sobom i vuče veću razinu razumijevanja strane kulture.
Odlučila sam pokušati s ovim jer prva rečenica Vašeg članka prilično precizno formulira problem koji me muči već duže vrijeme :blushes:, te sam ovo shvatila kao 'hint' da učinim nešto po tom pitanju. Iako radim na tome svaki dan, čitam
…prikaži još!m knjige i članke na engleskom, memoriram vokabular... mom učenju još uvijek nedostaju sustavnost i dosljednost koje bi mi mogao pružiti jedan tečaj engleskoga jezika. Pa eto, s obzirom da je neverbalna komunikacija u mom slučaju nemoguća (riječ je o drugoj strani planete), preostaje mi jedino pokušati dotjerati svoje verbalne sposobnosti.:)
Od stranog jezika počinje sve, ljubav, posao, komunikacija ili druženje! Kroz jezik upoznajemo kulturu zemlje kao i čovjeka, jezik traje i nakon sto vijeka, s jezikom upoznaješ ostatak čitavog svijeta! Što više jezika znaš, više vrijediš, bez jezika kao da
…prikaži još!kao da izblijediš!
Jezik otvara sva vrata,
s jezikom bolje upoznaješ svog susjeda ili brata!
Jezik je ključ za budućnost,
s jezikom svi imamo mogućnost!
Nadam se da ću i ja naučiti jezik koji želim,
i tome se unaprijed nadam i jako veselim!
Naučiti strani jezik znači znati komunicirati sa više ljudi na ovome svijetu. Komunikacija je iznimno bitna u životu koji nam različitim jezicima stvara probleme. Ako želiš otići u drugu zemlju prva stvar koju moraš znati je njihov jezik. Ako posluješ
…prikaži još!š s nekim u drugoj zemlji, osnova je njihov jezik. Ako se zaljubiš u nekoga iz druge zemlje, jezik na početku nije presudan ( ;-) ), ali kasnije je neizbježan.
Svaki put kad naučiš neku riječ/rečenicu nekog drugog jezika otvorio si nova vrata u svom životu.
U ovoj krizi koja vlada u našoj zemlji jedino na čemu možemo raditi je povećanju svog znanja i vještina čime možemo biti konkurentni koliko kod nas toliko i u inozemstvu. Tko god dobije nagradu, sretno, iskoristi pametno!
Jezik mi je jako bitan i hitan za naučiti jer za pol godine - godinu dana idem u Njemačku i moram znati jezik ako se hoću normalno zaposliti..Trenutno ga učim uz pomoć pjesama i uz rječnik jer nemam drugih mogućnosti..Ovaj
…prikaži još! tečaj bi bio spas u zadnji čas..:)
Jednostavno: što više jezika znaš, više vrijediš, bogatiji si. A u današnje doba globalizacije, komunikacije, mobilnosti znanje više jezika više nije prednost nego je nužno, neophodno, kako bismo držali korak sa svjetskim napretkom. Hvala!
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.