Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Znati što više jezika znači biti povezan sa što više ljudi iz različitih dijelova svijeta. U današnje vrijeme jezici se najviše uče zbog veće šanse za zapošljavanjem, ali mislim da se glavni razlog koji bismo trebali imati za učenjem jezika
…prikaži još! nalazi u nama samima, jer učenjem jezika ulažeš u sebe, gradiš vlastito samopouzdanje, stječeš nove prijatelje... to je jedna ljubav koja, kad se jednom u nju upustiš, samo raste i raste. Svaki jezik je meni poseban na svoj jedinstven način i , da mogu, naučila bih ih sve :))
Zašto misliš da je važno učiti strane jezike 1. Uistinu živjeti znači moći izraziti sebe u ovome svijetu. Izraziti sebe poslovno, financijski, materijalno, prijateljski, seksualno, ljubavno, u odnosu i komunikaciji s drugima. 2. Iako smatram da je neverbalna komunikacija neprocjenjivo
…prikaži još!enjivo bitan aspekt komunikacije i njen je značaj nemoguće prenaglasiti (i kako to obično biva, često je puno važnije ono što nije izrečeno), čovjek nikako ne smije zanemariti niti svoj govorni izričaj (dakako, kao i u svemu, dajući prednost sadržaju, a ne samo formi). Pjesnički rečeno, često je govor, baš poput kože ili očiju, ogledalo duše.
3. Također, globalizacija se ukorijenila i dobrano izmijenila svakodnevicu ljudi, postavila neke nove izazove i standarde (biti pismen, između ostalog, danas podrazumijeva i znanje barem jednog stranog jezika).
4. Kvaliteta u verbalnoj komunikaciji olakšava svakodnevicu, poboljšava odnose i doprinosi kvaliteti života na svim razinama (nikad se ne zna gdje biste mogli živjeti, kuda vas život može odvesti u potrazi za poslom).
5. Ljudski se mozak razvija čitavog života, a učenje stranih jezika (uz matematiku i ples : )) važan je doprinos mentalnom i emocionalnom zdravlju pojedinca, pa tako i društva u cjelini.
Zbog širenja kozmopolitskog duha u sebi i drugima ! :-) Radi lakšeg sporazumijevanja sa svim ljudima na planeti; unatoč važnom 'jeziku' govoru tijela..pantomimom, strani jezici su nezaobilazni potpuno u 21 stoljeću za potpuni razvitak individue/jedinke, društva kao i u globalu
…prikaži još!u svih naroda u svim zemljama svijeta za lakšu konverzaciju koja obogaćuje te ispunjava čovjeka u svakom obliku !;-.)
Jako prevažno mi je da usavrsim engleski jer imam rodbine vani a i nedugo mi je bio rođendan to bi bio istinski poklon za rodendan uz to sam jedva prezivjela anginu nikada nisam ništa dobila jos k tome sam dugoo
…prikaži još! nezaposlena i sto najvažnije često i dugo pisem tu za nagradne igre te nikada nista nisam dobila od 'zdrave krave'Smilujte mi se barem jednom u životu :-( . .
Jako je važno učiti i znati bar jedan strani jezik. Danas je to već postalo dio osnovne kulture i svjetske komunikacije. Dio neophodan u našem obrazovanju. I ja naravno želim sudjelovati u učenju npr. engleskog jezika. Susrećem se s njim
…prikaži još! svaki dan i želim ga naučiti za bolju komunikaciju. A zašto ne? Tisuću je razloga za "da".
ja sam u najgoroj grupi između 40-50, otkazi se djele svaki dan, neznaš gdje ćeš i kada završiti, engleski jezik učila sam u prošlom stoljeću i nisam ga morala poslije koristiti, tako da sam gotovo sve zaboravila, ovo bi mi
…prikaži još! odlično došlo da ga ponovo naučim, nikad se nezna kada će mi trebati i gdje
Zašto želim naučiti talijanski već 20-tak godina?! Na to pitanje i ja tražim otprilike isto toliko dugo odgovor - i još ga nisam pronašla.. :-) ..možda jer su Talijani čuveni po svojem umijeću zavođenja, pa ljubavne izjave na njihovom, kao
…prikaži još!o i jeziku susjeda im Francuza, tako neodoljivo zvuče? ..možda?..u svakom slučaju, želim da mi se ta želja već jednom ostvari i da naučim talijanski jezik, pa makar samo naučila izjaviti ljubav na njemu - svima onima koje volim!
Lijepi pozdrav redakciji i čitateljstvu Zdrave krave!
Mlada sam, motivirana i marljiva djevojka. Poznajem 3 strana jezika no nažalost to je sve što mogu reći. Sve se svodi na poznajem ali ne baš dobro. Velika mi je želja usavršiti znanje stranih jezika. Smatram kako je to važno
…prikaži još! da bi napokon pronašla posao i sigurna sam da bi mi jezik pomogao. Već mjesecima ulazim u zadnje krugove na razgovorima, poslodavci me hvale no nikako da ja budem ta odabrana. Razlog je uvijek isti, znanje vašeg stranog jezika nije zadovoljavajuće pa bi ga rado usavršila.
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.