Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
POSTOVANI,ZAISTA VAM HVALA NA OVIM KRATKIM POJASNJENJIMA NEZDRAVE KOMUNIKACIJE KOJA JE DANAS VRLO CESTA POJAVA NE SAMO U ODNOSIMA MEDJU BRACNIM PARTNERIMA VEC I NA POSLU I DRUGIM PODRUCJIMA LJUDSKIH DJELATNOSTI,I MISLIM DA BI U SKOLE TREBALI VEC OD MANJIH
…prikaži još! RAZREDA TREBALI UVESTI PREDMET KOJI BI UCIO O KOMUNIKACIJI MEDJU LJUDIMA
POSTOVANI,ZAISTA VAM HVALA NA OVIM KRATKIM POJASNJENJIMA NEZDRAVE KOMUNIKACIJE KOJA JE DANAS VRLO CESTA POJAVA NE SAMO U ODNOSIMA MEDJU BRACNIM PARTNERIMA VEC I NA POSLU I DRUGIM PODRUCJIMA LJUDSKIH DJELATNOSTI,I MISLIM DA BI U SKOLE TREBALI VEC OD MANJIH
…prikaži još! RAZREDA TREBALI UVESTI PREDMET KOJI BI UCIO O KOMUNIKACIJI MEDJU LJUDIMA
pa volim se drzati one stare koliko znas toliko vrijedis...jezici su u danasnje vrijeme nesto sto je neizostavno znati..jer na svakom koraku susrecemo ljude koji mozda ne pricaju isti jezik kao i mi,a nikad ne znamo mozda nam mogu okrenuti
…prikaži još! zivot naglavacke(naravno u pozitivnom smislu)...smatram da je komunikacija medju ljudima nesto najbitnije jer se s njom mogu rijesiti svi nesporazumi i moze se doci do razrjesenja nedoumice i sl.
Obožavam strane jezike i komunicirati sa strancima, no na svoju veliku žalost, nikad nisam naučila ništa drugo osim engleskog koji pričam perfektno. Njemački sam učila 5 godina, dobro mi je išao, ali mi je oduvijek bio ružan pa sam se
…prikaži još!m se prebacila na talijanski koji mi je također dobro išao, ali je profesorica bila loša i sada znam samo napamet naučene dijaloge iz knjige. Najsmješnija stvar u svemu je što najbolje znam španjolski koji nikad nisam ni učila, zahvaljujući naravno sapunicama :). Nemam sreće ni s vježbanjem jezika; jedno vrijeme sam hodala s dečkom iz Venezuele, no podrijetlom je bio Hrvat, pričali smo naravno na hrvatskom; s frendom iz Italije ista stvar :).
Željna sam naučiti još jedan jezik pored engleskog i to već dugo, no nikako nemam novaca ili prilike. Moj osobni razlog za znanje drugih jezika je što se osjećam zaista dobro kad vidim sugovornikovo iznenađenje na licu kad progovorim na njegovom materinjem jeziku (koliko god ja natucala taj drugi jezik) i što me razgovor na stranom jeziku zaista jako zabavlja. Jedan od najljepših doživljaja prošle godine bio mi je kada sam se uspjela sporazumjeti s brazilkom na španjolskom koja nije rezervirala večeru za svoju grupu u restoranu u kojem sam radila. I zbog tog osjećaja htjela bi zaista naučiti još jedan strani jezik.
Meni je učenje stranog jezika jako bitno zbog proširenja mogućnosti - mogu čitati literaturu na stranom jeziku, ići u stranu državu te poznavati njen jezik (a da nije univerzalni engleski), lakše se zaposliti u struci, no ipak je najbitnije znati
…prikaži još! da znanje stranog jezika otvara sva vrata.
Danas naučiti strani jezik i dobro se koristiti njime u komunikaciji je potrebno, jednako kao i pričati vlastitim jezikom. Mogućnosti su ogromne, a vidici prošireni. Bitno je izići iz svojih okvira. Stoga naučiti strani jezik više nije stvar odabira već potrebe.
znanje stranih jezika mi je važno zbog bolje budućnosti, kako u privatnom, tako I u poslovnom smislu. budući da planiram jedan dio svog života provesti u inozemstvu, znanje više stranih jezika (osim engleskog) otvara puno više mogućnosti za pronalazak posla
…prikaži još! u struci, upoznavanje novih ljudi i stjecanje novih znanja i iskustava.
kažu da si bogat koliko se osjećaš da jesi, potom da si bogat koliko jezika govoriš. osjećam da mi fale još zrna bogatstva da upotpune mene i moju želju da učim o drugim kulturama!
Smatram da je važno učiti strane jezike jer je to danas jedna od temeljnih karakteristika obrazovanih ljudi. Pošto je situacija u našoj državi jako loša većina ljudi odlazi živjet i radit u inozemstvo. To je jako tužno, ali glad i
…prikaži još! neimaština nas nažalost tjera na to. Studentica sam diplomskog studija no međutim još uvijek ne znam engleski jezik kako se od mene očekuje. Pošto u skoroj budućnosti planiram ići za kruhom u stranu zemlju ovaj tečaj bi mi došao kao naručen.
Znanje stranih jezika je put u svijet, maknuti barijere i otvoriti se svijetu...to za mene predstavlja učenje stranih jezika. No, nije sve tako ružičasto..."pričam" engleski iako sam istraumatizirana sa njegovim učenjem još od osnovne škole. Razlog je profesorica engleskog jezika...koja
…prikaži još! mi je zatrovala ljubav prema jezicima sa svojom poznatom rečenicom...uzmi list salate, pokrij se po glavi i bolje šuti. I tada su nastali moji problemi; tj. jedan problem a to je komunikacija. Razumijem sve ali kad se ja trebam izraziti nastaje blokada od straha. Ovaj poklon bio bi mi idealan poklon da napokon maknem taj list salate i progovorim:-)
Strani jezici su naša budućnost i sve više ljudi odlazi raditi u inozemstvo (ruku na srce u kakvoj se ekonomskoj situaciji nalazimo nije ni čudno), stoga je bitno naučiti neke od njih. Ukoliko ne odlazimo u inozmestvo radi posla, uvijek
…prikaži još! je lijepo kada na nekim od svojih putovanja znaš jezik države u kojoj se nalaziš, odmah ti se sve čini ugodnijim i dostupnijim. Kroz jezik možeš dobro upoznati tuđe običaje, kulturu, karakter ljudi tako da ipak nije to samo znanje riječi i gramatike, nego nešto ... više ...
Bez znanja stranih jezika danas se ne može komunicirati sa ostatkom svijeta, pogotovo kad je globalizacija vidljiva u svakom segmentu našeg života.Kroz učenje stranog jezika, upijamo i kulturu i običaje nekog naroda, postajemo osvješteniji i tolerantniji, bogati za jedno novo
…prikaži još! iskustvo, koje nam olakšava komunikaciju.
Svijet se neprekidno mijenja, napreduje (ponekad i nazaduje, no to je neka druga priča) i u skladu s tim je potrebno napredovati i širiti svoje vidike, a koji je bolji način nego naučiti jezik nekog drugog naroda? Meni je osobno
…prikaži još! važno jer bi mi olakšalo potragu za poslom, nebih bila ograničena samo na materinji i engleski jezik, olakšalo bi mi komunikaciju s turistima ili suprotno, ako bi se ja našla u ulozi turista.. mnogo je razloga :)
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.