Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Stara je i općepoznata poslovica da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. Pa čak i da nije tako - uvijek je dobro naučiti što više stranih jezika, jer svako znanje je plus u životopisu, a znanje stranog jezika otvara mnoga vrata,
…prikaži još! čak i ako nam je drugo znanje možda manjkavo... Osobno sam tijekom školovanja i života općenito učila čak 4 strana jezika (engleski, njemački ,ruski i francuski), a sad mi je velika želja da obnovim i što je moguće više usavršim engleski, i već dugo se spremam upisati neki tečaj, tako da ako i ne osvojim ovdje :-), planiram svakako za početak obnoviti svoje znanje na jezici.24sata.hr
Mama mi je oduvjek govorila: koliko jezika pričaš toliko vrijediš... A i ne jednom sam se uvjerila u to. Tijekom posla sam se sretala sa različitim nacionalnostima i uvijek je bitno pronaći zajednički jezik, a uglavnom su to bili ili
…prikaži još!i engleski ili njemački.
Velika želja mi je ponoviti njemački kojeg jako volim ali ga samo natucam.
Željela bih naučiti njemački jezik, jer je moja baka (po svojoj majci)porijeklom iz Austrije i dosta su se koristili njemački izrazi u našem svakodnevnom životu za pojedine stvari(melšpaiz, šlafcimer, badecimer, escajg.....). Učenjem jezika bih nadopunila svoje znanje o kulturi tog
…prikaži još!g naroda, običajima, koji su nama još nepoznati i napokon bih mogla otići na odmor gdje je njemački jezik u govornom području i da spoznam sve o rodnom mjestu moje bake.
Strani su jezici poput ključeva kojim otključavamo vrata sasvim nepoznatih svjetova, ljudi, pojava i događaja. Zaviriti iza nepoznatih vrata uvijek predstavlja neopisivo uzbuđenje, stoga dopustite mi da zavirim u svijet mašte i poklonite mi ključeve!:)
To u vezi ljubavi je u redu. Ali meni osobno strani jezici koriste pri slušanju glazbe iz cijelog svijeta: 1. razumijem tekstove, 2. nakon nekoliko slušanja, pjevam zajedno s izvođačem dok slušam glazbu, 3. nakon toga osjećam se SUPER (psihički
…prikaži još!hički i fizički, tj. psihofizički odnosno pun sam OPTIMIZMA),
4. mozak je pri tome imao izvrstan trening (bolji od teretane).
Pozdrav, bok!!!
Učila sam njemački jezik kroz 4 razreda osnovne škole i 4 razreda srednje škole. Ne mogu reći da ga govorim, ali gramatiku, recimo, znam. Voljela bih naučiti razgovarati na njemačkom jer mi je jedan profesor rekao da govorim indijanski njemački
…prikaži još! ( ja bila ići voziš bicikli), a zbog trenutne nezaposlenosti i potrage za poslom vidim da se sve više uz engleski jezik traži i njemački. Bilo koje testiranje pokazalo bi poslodavcu kakav sam indijanac. Molim Vas pomozite da progovorim kao, ako ne baš pravi Nijemac, onda barem kao gastarbajter.
Znati što više jezika znači biti povezan sa što više ljudi iz različitih dijelova svijeta. U današnje vrijeme jezici se najviše uče zbog veće šanse za zapošljavanjem, ali mislim da se glavni razlog koji bismo trebali imati za učenjem jezika
…prikaži još! nalazi u nama samima, jer učenjem jezika ulažeš u sebe, gradiš vlastito samopouzdanje, stječeš nove prijatelje... to je jedna ljubav koja, kad se jednom u nju upustiš, samo raste i raste. Svaki jezik je meni poseban na svoj jedinstven način i , da mogu, naučila bih ih sve :))
Kao odgovor ovom pitanju postavila bih protupitanje: Zašto je važno naučiti čitati ili pisati?! Znanje stranog jezika danas je pitanje opće kulture, a sa svakim naučenim jezikom proširivanje granica. Dakle, ukoliko želimo ostati i vidjeti samo "lijepu našu" onda ostajemo
…prikaži još! samo na hrvatskom jeziku.... :-)
Želim život bez granica i hitno trebam tečaj engleskog jezika!!!! :-)
Na svijetu je oko 6000 jezika, a ja znam samo nekoliko, šteta je ostati malen ispod zvijezda i u ovo suvremeno doba dopustiti da na putu sreći i uspjehu stoje jezične barijere. Novčane prepreke su glavni razlog što je moj
…prikaži još! njemački jezik ostao na niskoj gimnazijskoj razini, jer da je više novca u novčaniku, odavno bih već upisala tečaj bar nekoliko stranih jezika. Ovo mi je idealna mogućnost za zaista naučiti njemački jezik, eto onda bi na svijetu bilo "samo" 5997 jezika koje neznam, no važno je sanjati i željeti i ništa nije nedostižno. ;)
Ein bisschen Frieden-davne 1982 godine još sam išla u OŠ kad je ova pjesma pobijedila na Eurosongu.Učila sam njemački jezik i tada ga poprilično znala i naučila,ali godine su učinile svoje,pomalo je sve otišlo u zaborav i sada je ovo
…prikaži još! savršena prilika za podjećanje i ponovno učenje.Dakle,moj favorit je definitivno njemački jezik!Lijepo je razumjeti druge ljude što govore pa makar i ono najosnovnije,a ne kad susretneš stranca pa te nešto pita,a ti zineš kao t... u šarena vrata!
Pozdrav svima na Zdravoj Kravi!
Smatram da je komunikacija veoma bitna stvar, pogotovo u današnje vrijeme kada internet zamijenjuje većinu nekada normalnog života, makar je i ovo sada normalan život. Jezici omogućuju bolju komunikaciju i uživanje u originalnim izrekama i čarima samog jezika. Sinkronizacijama i
…prikaži još!a i prijevodima gubi se ljepota i srž nekog jezika.
Iz tog razloga učenje stranih jezika je po mom mišljenju uvijek dobrodošlo....
Zašto je važno znati što više stranih jezika? Neznanje jezika može biti vrlo ograničavajući faktor u životu. Što ako upravo zbog neznanja jezika propuštamo posao snova negdje u inozemstvu? Što ako se ljubav našeg života nalazi na drugom govornom području?
…prikaži još!?
Osim toga, učenjem stranih jezika doprinosimo svojem znaju, gradimo sebe, nadograđujemo svoje vještine, globaliziramo se. Usvajanjem svakog novog jezika osjećamo se malo više "svjetsikim čovjekom/ženom". Zar ne bi najljepši osjećaj na svijetu bio znati gotovo sve jezike svijeta kako bi se bilo gdje u svijetu osjećali kao doma?? :)
Znam engleski onako skolski,ali mi je želja naučiti pričati,bila bih jako sretna,a nadam se da ću time imati veću mogućnost zaposliti se.Struka mi je rad u ugostiteljstvu,pa se nadam da ima nade i za mene .Bila bih jako sretna budem
…prikaži još! li dobitnica tečaja iz Engleskog jezika.Ako nista od toga,bar NJemački :)
U današnje vrijeme poznavanje minimalno jednog stranog jezika i računalna pismenost su jednostavno obavezni. Bez znanja stranog jezika, osobito engleskog čovjek je izoliran od ostatka svijeta. Uvjet za dobivanje većine poslova je strani jezik. Smatram da bi čovjek najprije zbog
…prikaži još! samog sebe trebao ulagati u svoje znanje, a pokazalo se da je danas znanje stranog jezika najvrjednije znanje. Ako poznaješ strani jezik otvorena su ti mnoga vrata, a i ne moraš se razgovarati nogama i rukama kada te zaustavi neki stranac i postavi neko pitanje.
Moja želja je da naučim njemački jezik. U današnjici je vrlo bitno znati barem jedan strani jezik, a mnogi nemaju financijskih mogućnosti uplatiti si tečaj izobrazbe stranog jezika.Između ostalog u ovoj ekonomskoj situaciji planiram preseljenje :) kao što bi narod
…prikaži još! rekao: "Trbuhom za kruhom", njemačka kultura me također zanima, pa evo prilike da me nagradite tečajem učenja njemačkoga jezika :)
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.