Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Učiti strane jezike je važno jer stvarno nikada ne znaš kada će ti trebati u životu. Što više ih znaš to bolje. To je ulaganje u budućnost. Znanje stranih jezika otvara svakojake mogućnosti za uspjeh u životu, počevši od poslovnih
…prikaži još! mogućnosti do mogućnosti za proširenje poznanstava te naravno upoznavanje drugih kultura i običaja. Za učenje jezika nikada nije kasno. Čovjek uči cijeli život. To je rad na sebi. Danas živimo u užurbanom svijetu te ljudi lako zaborave na taj rad na sebi. Poznavanje jezika svakim danom dobiva sve više na važnosti te bilo koju priliku za učenje treba pametno iskoristiti i još važnije kasnije koristiti. Jezike je potrebno obnavljati i njegovati jer čim se zanemare brzo se zaborave. Koliko god truda uložili u njihov razvitak i održavanje to se kad tad vrati. Oni su stvarno bogatstvo.
“Chuck Norris je poliglota. Svi razumiju njegov jezik.” Eh, ali budući da ja nisam Chuck Norris, ne preostaje mi ništa drugo nego da naučim jezike, jer na taj način se najlakše snaći u svijetu. Budući da poslovno dosta komuniciram sa
…prikaži još!a ljudima iz različitih država i različitih govornih područja, smatram da je važno naučiti barem nekoliko osnovnih fraza iz svakog jezika s kojim se susrećemo, iako će se komunikacija dalje odvijati na nekom "univerzalnom" jeziku. Jer s ljudima je lakše uspostaviti komunikaciju i bliskost, ako se možete sporazumjeti. Učenjem jezika ravijaju se i kognitivne vještine, a spoznaje se i povijest vlastite zemlje (kad učimo njemački, sjetimo se puno riječi iz hrvatskog koje zvuče njemački-jer su iz tog govornog područja i potekle). I još jedna nezanemariva stvar, u današnje vrijeme, "vrijediš toliko koliko jezika govoriš".
Kako izreka kaze: Vrijedimo koliko jezika govorimo....bilo da se radi o poslu bilo o ljubavi uvijek je vazno dobro razumijevanje i komunikacija...zelila bih osvojiti tecaj Njemackog jezika
Za mene je važnost učenja stranog jezika, pogotovo engleskog, ogromna! A razlog je taj što radim u neprofitnoj organizaciji koja brine o osobama s invaliditetom, a kako su sredstva koja odobravaju Ministarstva, zaklade i druge hrvatske organizacije veoma mala, to
…prikaži još! nije dovoljno da se kvalitetno posvetimo svakom pojedincu. Ovdje dolazimo do pisanja projektih prijedloga prema EU fondovima, što naravno iziskuje poznavanje engleskog jezika, kako bismo mogli kvalitetno napisati projekt. Te na taj način objesniti potrebe i probleme osoba s invaliditetom. Zato je meni veoma važno znati strani jezik, kako bi mogla svojim znanjem pomoći drugima.
Iako se možeš s nekim upoznati i bez pričanja, svako daljnje upoznavanje i komunikacija ipak zahtijeva osnove jezika osobe s kojom se želiš dalje družiti, jer riječima se ljubav zalijeva.
Naučiti strani jezik znači znati komunicirati sa više ljudi na ovome svijetu. Komunikacija je iznimno bitna u životu koji nam različitim jezicima stvara probleme. Ako želiš otići u drugu zemlju prva stvar koju moraš znati je njihov jezik. Ako posluješ
…prikaži još!š s nekim u drugoj zemlji, osnova je njihov jezik. Ako se zaljubiš u nekoga iz druge zemlje, jezik na početku nije presudan ( ;-) ), ali kasnije je neizbježan.
Svaki put kad naučiš neku riječ/rečenicu nekog drugog jezika otvorio si nova vrata u svom životu.
U ovoj krizi koja vlada u našoj zemlji jedino na čemu možemo raditi je povećanju svog znanja i vještina čime možemo biti konkurentni koliko kod nas toliko i u inozemstvu. Tko god dobije nagradu, sretno, iskoristi pametno!
Mama mi je oduvjek govorila: koliko jezika pričaš toliko vrijediš... A i ne jednom sam se uvjerila u to. Tijekom posla sam se sretala sa različitim nacionalnostima i uvijek je bitno pronaći zajednički jezik, a uglavnom su to bili ili
…prikaži još!i engleski ili njemački.
Velika želja mi je ponoviti njemački kojeg jako volim ali ga samo natucam.
Oduvijek su me zanimali strani jezici, i volim ih uciti! Trenutno ucim njemacki, sama, jer se uskoro selim. Ucim ga tako da citam knjige na njemackom, gledam njemacke programe i sl. Mislim da bi ovakva vrsta tecaja, online, dostupna 24
…prikaži još! sata, ucinila cuda za usavrsavanje jezika svakome tko se na to odluci. Koliko jezika govoris, toliko ljudi vrijedis!
Slažem se u potpunosti - ne možemo ne komunicirati. A kvalitetna komunikacija je prekrasna stvar! Veliki mi je san stvoriti obiteljski seoski turizam. Uz nadu da ću jednog dana privući i prijatelje Talijane u svoj zeleni raj na zemlji, htjela
…prikaži još! bih
naučiti njihov jezik, da ih mogu srdačno pozdraviti kad mi dođu:)
Smatram da je komunikacija veoma bitna stvar, pogotovo u današnje vrijeme kada internet zamijenjuje većinu nekada normalnog života, makar je i ovo sada normalan život. Jezici omogućuju bolju komunikaciju i uživanje u originalnim izrekama i čarima samog jezika. Sinkronizacijama i
…prikaži još!a i prijevodima gubi se ljepota i srž nekog jezika.
Iz tog razloga učenje stranih jezika je po mom mišljenju uvijek dobrodošlo....
Imam dečka u Njemackoj i u vezi smo skoro 3 godine.. kako se moj fakultet priblizava kraju uskoro slijedi vjencanje i preseljenje kod njega. ovaj tečaj bi mi jako pomogao da naucim njemacki i da se sto prije prilagodim novoj
…prikaži još! zivotnoj situaciji :)
Quot linguas calles, tot homines vales! Ova stara latinska izreka kaže da onoliko vrijediš koliko jezika govoriš. Razlog zbog kojeg želim naučiti novi jezik jest upoznavanje kulture tog naroda. Želim razumjeti način na koji oni dišu i razmišljaju, a prvi
…prikaži još! korak je da naučim njihov jezik. Uz to, poznavanje stranog jezika i njegovo korištenje budi u meni zadovoljstvo i ponos... :)
Suprug mi je otputovao raditi u Njemačku. Budući da sam u školi učila engleski, njemački mi je totalno stran. S obzirom da želim otići za suprugom jer razdvojeni život nije život nužno moram naučiti njemački da se mogu snaći, zaposliti
…prikaži još! i naravno nastaviti normalno tamo živjeti.
Svaki novi jezik koji čovjek zna vrijedan je zlata.
Jos jedan strani jezik zeljela bih nauciti iz prilicno "sebicnog" razloga, a taj je da vec jako, jako dugo vremena sebi nisam prisutila apsolutno nista. Uz troje djece i sve obveze na poslu i doma, uz sve financijske izdatke za
…prikaži još! razlicite "prioritete", sebe i svoj rast i razvoj sam stavila na zadnje mjesto. Ova tecaj bi me na neki nacin vratio u zivot i pomogao mi da opet pocnem brinuti i o sebi :)
Ova godina je za mene veliki preokret, zbog nemogućnosti dobivanja posla svojim zaslugama bila sam prisiljena napustiti Hrvatsku i igrom slučaja otišla sam u Berlin u nadi za boljim životom, sa minimalnim znanjem njemačkog jezika. Tu sam već dva mjeseca,
…prikaži još! vidim da se moj njemački jezik malo pomjerio sa mrtve točke, ali treba mi još dosta vježbanja da bih počela sastavljati jednostavne rečenice. Po oglasnima vidim da ima jako puno poslova na koje bih se željela prijaviti i napredovati, ali nažalost svugdje se traže barem osnova njemačkog jezika. Pokušala sam doći do ljudi iz Hrvatske koji su ovdje, da vidim gdje mogu upisati jezik i završiti tečaj, ali nitko ovdje nema vremena za nove ljude, zaboravljaju kako je njima bilo. Eto, kao što sam na početku rekla, ova godina je godina preokreta za mene i kako se još uvijek nadam boljem sutra, vjerujem da ćete mi Vi pomoći sa tečajem njemačkoj jezika da u tome i uspijem. Hvala Vam.
Strani jezici su naša budućnost, sve više ljudi odlazi raditi u inozemstvo što je i moj plan nakon fakulteta. Njemački jezik jedina mi je prepreka na putu za posao u Švicarskoj. Njemački jezik nikada nisam savladala u školi zbog neadekvatnog
…prikaži još! profesora. Njemački jezik jedina je barijera između mene i rodbine u Švicarskoj i Njemačkoj. Pomozite mi prevladati tu prepreku.
Željela bi naučiti njemački jezik iz razloga jer želim potražiti sreću u zaposljenju u drugoj državi u kojoj imam mogućnost raditi. Osim toga, u vezi sam dvije godine sa dečkom koji je Švicarac i njemački jezik nam je jedina barijera.
…prikaži još! Učenje njemačkog jezika za mene bi bio korak do potpune sreće. :)
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.