Nauči svoj jezik ljubavi

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Default avatar -
    Dajchi
    [UREĐENO] 25. Lipanj 2016. 14:01

Strani jezici uvijek su bila moja ljubav, prekrasno mi je to kako su svi različiti i posebni svaki na svoj način. Jedan od mojih dražih jezika je Njemački, učila sam ga u srednjoj školi jednu godinu i jako mi se svidio, ali zbog financijskih razloga nisam mogla nastaviti učiti taj prekrasan jezik. Znanjem jednog ili više stranih jezika upoznajemo druge ljude iz raznih zemalja te upoznajemo njihove raznolike kulture, učenjem razvijamo mozak, ispunjujemo život s onim što volimo raditi u ovom slučaju učenje stranog jezika, ako znamo više stranih jezika imamo više mogućnosti za zaposlenje jer znanje stranih jezika danas je neizmjerna vrijednost i nitko nam ju ne može oduzeti, razvitkom današnje tehnologije za njeno korištenje često nam je potrebno znanje stranog jezika, za gledanje nekog filma, za snalaženje u stranom gradu. Sve navedeno upućuje da učenje stranih jezika može doprinjeti samo dobro i stoga bih Vam bila zahvalna ako biste mene izabrali za tečaj Njemačkog jezika jer ja ću gasa zadovoljstvom iskoristiti do maximuma te obogatiti svoje znanje. =)

noriko

Odlučila sam pokušati s ovim jer prva rečenica Vašeg članka prilično precizno formulira problem koji me muči već duže vrijeme :blushes:, te sam ovo shvatila kao 'hint' da učinim nešto po tom pitanju.
    Iako radim na tome svaki dan, čitam knjige i članke na engleskom, memoriram vokabular... mom učenju još uvijek nedostaju sustavnost i dosljednost koje bi mi mogao pružiti jedan tečaj engleskoga jezika. Pa eto, s obzirom da je neverbalna komunikacija u mom slučaju nemoguća (riječ je o drugoj strani planete), preostaje mi jedino pokušati dotjerati svoje verbalne sposobnosti.:)

• Default avatar -
    kandjal1

Htjela bih, poput Sanadera, biti poliglota

• Default avatar -
    velandra2809

Jezik je most između ljudi. Baratati jezikom naroda u kojem se pokušavaš naći i uklopiti je ogromna prednost. Znati izreći sebe, svoja stanje, želje, misli i planove zna biti izazovno ukoliko ne poznajemo tajne stranog nam jezika. Kaže se da vrijedis onoliko koliko jezika znas. Ja bih rekla da nije rijec o vrijednosti koliko o sposobnosti izrazavanja sebe. Jezik je dar kojim izražavamo sebe.

• Default avatar -
    franciska2

Učila sam njemački jezik tijekom školovanja ,uskoro planiram upravo zbog ljubavi selidbu u Njemačku te bi mi dobro došao tečaj usavršavanja. Strani jezik važno je znati jer nikad ne znaš u kakvoj se životnoj prilici ili neprilici možeš naći i pomoći sebi ili drugima.

• Default avatar -
    MamaSBC

Učila sam njemački jezik kroz 4 razreda osnovne škole i 4 razreda srednje škole. Ne mogu reći da ga govorim, ali gramatiku, recimo, znam. Voljela bih naučiti razgovarati na njemačkom jer mi je jedan profesor rekao da govorim indijanski njemački ( ja bila ići voziš bicikli), a zbog trenutne nezaposlenosti i potrage za poslom vidim da se sve više uz engleski jezik traži i njemački. Bilo koje testiranje pokazalo bi poslodavcu kakav sam indijanac. Molim Vas pomozite da progovorim kao, ako ne baš pravi Nijemac, onda barem kao gastarbajter.

sanyita

Quot linguas calles, tot homines vales! Tako kažu stari rimljani, a ja kažem da bih voljela naučiti njemački kojeg dosad nisam imala priliku učiti :(

• Default avatar -
    Tamaris111

Znanje stranog jezika,kao i sama vjestina komunikacije je nesto sto nas cini covjekom. S obzirom da su ljudi diljem svijeta razliciti kako po kulturoloskim vrijednostima tako i po jeziku koji oblikuje jedan narod. Upoznavanje razlicitih kultura izmedju ostalog pretpostavlja i znanje njihovog jezika jer verbalni izricaj oblikuje i nase misli i obrnuto. Znati strani jezik je nesro sto nas dovodi blize ljudima,obogacuje nas,cini nas prilagodljivima,daje nam izazov, rusi barijere i cini nas slobodnim.

• Default avatar -
    Sjena

Jezici su važni jer nas ne uče samo vještini sporazumijevanja nego i razumijevanja drugih kultura i ljudi. Jezici nas čine kozmopolitima jer sva veća razina znanja nekog jezika sa sobom i vuče veću razinu razumijevanja strane kulture.

• Default avatar -
    yazzy

Važno je učiti strani jezik, jer kaže se da si bogat onoliko koliko jezika znaš. Danas je bitno govoriti puno jezika, pogotovo jer je to velika prednost kod zapošljavanja.

• Default avatar -
    zamjenica

Učenje stranih jezika omogućava nam lakšu i bržu komunikaciju sa drugim osobama, pa nema "izgubljenih u prijevodu". Tako na putovanjima možemo bolje upoznati zemlje i ljude, a pri tome uživati u različitim melodijama jezika; jer jezici su glazba za naše uši. Zato obožavam jezike i stalno ih učim. Tako vježbam i održavam živim mozak i dušu. Od ova tri jezika - njemački ne znam i nisam učila, a voljela bih ga govoriti s turistima kada dođu na more u moj grad.

friki

Pozdrav, engleski sam učila u školi i snalazim se donekle. Zainteresirana sam za tečaj talijanskog jezika budući da živim u Rijeci gdje se dosta koristi a ja samo malo razumijem bila bih jako sretna da to mogu poboljšati.
    Zahvaljujem uz pozdrav.

• Default avatar -
    pastir

U današnje doba brzog života gdje su ljudi stalno u pokretu lijepo je znati da možeš pomoći strancu koji je na odmoru u našoj zemlji, a isto tako kada odlazimo u inozemstvo da imaš osnovnu komunikaciju.

• Default avatar -
    neda111

Učenje stranog jezika je dobro za komunikaciju s drugim ljudima, naročito na putovanju. Moja komunikacija je nažalost ograničena jer nijedan od tri ponuđena jezika ne govorim, engleski donekle i jako bi me obradovalo ponovno učenje.

Lijep pozdrav

• Default avatar -
    manuela60

Poštovani
    Tema je odlična i sve što je napisano je istina. Nedavnim preseljenjem u Beč našla sam se pred izazovom učenja njemačkog jezika. Pošto je Beč malo veći grad,dosta se vremena gubi na razne odlaske a to bi značilo takođe i tečajeve.
    Ovo bi bilo idealno, njemački od kuće cijelu godinu. Priželjkujem s oduševljenjem... hvala

• Default avatar -
    mirich

Studentica sam 3. godine Ekonomskog fakulteta u Rijeci i voljela bih naučiti talijanski jezik iz razloga što sam ove godine na otoku Krku upoznala momka iz Italije. Ostali smo u kontaktu i razgovaramo na engleskom koji ne govorimo savršeno. Ova priča me samo potakla da počnem s učenjem talijanskog i htjela bih ga naučiti zbog sebe bez obzira na sve!

• Default avatar -
    Manja72

Kaže se "koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš".... Zamislite samo koliko knjiga postane dostupno kada se progovori novim jezikom...eto zato bih ja htjela tečaj stranog jezika (njemačkog ili talijanskog).

• Default avatar -
    600Klara

Postoji jedna lijepa knjiga, zove se "Olovka piše srcem", pa kaže: "Tako je malo ljubavi među ljudima. Tko zna voljeti ne bi trebao ništa drugo raditi." Ali, da bi se razvila ljubav, treba se i razumjeti, a da bismo se razumjeli, moramo govoriti istim jezikom.

• Default avatar -
    Zazza

S obzirom na rastuću globalizaciju koja za sobom nosi sve veću povezanost ljudi putem komunikacijskih sustava, vrlo je važno znati barem jedan ili dva strana jezika. Živimo u 21. stoljeću i moramo se znati nositi sa promjenama koje nosi moderni svijet, stoga je važno raditi na sebi i svom znanju. Pronalazak posla je mnogo lakši uz šire znanje stranih jezika. I sama sam nezaposlena i u potrazi za poslom, a na nekoliko razgovora su me već odbili upravo zbog toga što tečno govorim samo jedan strani jezik, te mi je velika želja osvojiti Vaš tečaj, proširiti svoje znanje i povećati vlastitu konkurentnost na tržištu rada. Lijep pozdrav :)

• Default avatar -
    charlote11

Imam veliku zelju naucit talijanski jezik jer je jako lijep i romantican jezik. Naravno, pomoglo bi mi i u trazenju posla :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani