Osoba sam koja svakodnevno radim na proširivanju svojih već stečenih znanja i vještina, pa me zbog toga i privukao vaš članak. Smatram da je izreka "čovjek vrijedi onoliko koliko jezika poznaje" točna jer poznavanje jezika i aktivno služenje njima otvara mnoga vrata kako u profesionalnom tako i u privatnom životu. Drago mi je da je Zdrava krava to prepoznala i dala nam mogućnost da osvojimo ovako vrijednu nagradu. :)
Važno je učiti strane jezike jer je tako divno kad te stranac pita za smjer na more, Plitvice i slično, a ti mu pomogneš na njegovom jeziku da sigurno stigne. Važno je i kad si u društvu stranaca(osobno-njemci) i oni svi razgovaraju i šale se na njemačkom, a ti nemaš pojima o čemu razgovaraju i nije ti svejedno.
Važno je također i zbog samog sebe;znati pitati za pomoć u stranoj državi, snaći se, možda samo radi vastitog zadovoljstva i osobne naobrazbe. U današnje vrijeme, ne znati barem jedan strani jezik je gotovo isto kao da vam fali desna ruka.. Osobno bih voljela naučiti njemački jezik jer imam bratiće u Njemačkoj koji ne znaju ni Hrvatski ni Engleski jezik i nikako se ne možemo sporazumjeti bez nekog trećeg,a zbilja ih volim i dragi su mi i htjela bih normalno razgovarati sa njima, zabavljat se i šaliti na njihovom jeziku. A i dodatni strani jezik u mom CV-u neće biti naodmet.
Quot linguas calles, tot homines vales!
Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijedis!
Znanje stranog jezika obogaćuje i čini život ljepšim i produktivnijim jer mogu puno toga više razumjeti i pročitati a nadasve komunicirati sa ljudima. Također povećava i mogućnosti pronalaženjeg boljeg posla pa bi tako tečaj jezika stvarno bio nešto što bi bilo dragocjeno.
Učiti strane jezike je važno jer stvarno nikada ne znaš kada će ti trebati u životu. Što više ih znaš to bolje. To je ulaganje u budućnost. Znanje stranih jezika otvara svakojake mogućnosti za uspjeh u životu, počevši od poslovnih mogućnosti do mogućnosti za proširenje poznanstava te naravno upoznavanje drugih kultura i običaja. Za učenje jezika nikada nije kasno. Čovjek uči cijeli život. To je rad na sebi. Danas živimo u užurbanom svijetu te ljudi lako zaborave na taj rad na sebi. Poznavanje jezika svakim danom dobiva sve više na važnosti te bilo koju priliku za učenje treba pametno iskoristiti i još važnije kasnije koristiti. Jezike je potrebno obnavljati i njegovati jer čim se zanemare brzo se zaborave. Koliko god truda uložili u njihov razvitak i održavanje to se kad tad vrati. Oni su stvarno bogatstvo.
“Chuck Norris je poliglota. Svi razumiju njegov jezik.”
Eh, ali budući da ja nisam Chuck Norris, ne preostaje mi ništa drugo nego da naučim jezike, jer na taj način se najlakše snaći u svijetu. Budući da poslovno dosta komuniciram sa ljudima iz različitih država i različitih govornih područja, smatram da je važno naučiti barem nekoliko osnovnih fraza iz svakog jezika s kojim se susrećemo, iako će se komunikacija dalje odvijati na nekom "univerzalnom" jeziku. Jer s ljudima je lakše uspostaviti komunikaciju i bliskost, ako se možete sporazumjeti. Učenjem jezika ravijaju se i kognitivne vještine, a spoznaje se i povijest vlastite zemlje (kad učimo njemački, sjetimo se puno riječi iz hrvatskog koje zvuče njemački-jer su iz tog govornog područja i potekle). I još jedna nezanemariva stvar, u današnje vrijeme, "vrijediš toliko koliko jezika govoriš".
Kako izreka kaze: Vrijedimo koliko jezika govorimo....bilo da se radi o poslu bilo o ljubavi uvijek je vazno dobro razumijevanje i komunikacija...zelila bih osvojiti tecaj Njemackog jezika
Za mene je važnost učenja stranog jezika, pogotovo engleskog, ogromna! A razlog je taj što radim u neprofitnoj organizaciji koja brine o osobama s invaliditetom, a kako su sredstva koja odobravaju Ministarstva, zaklade i druge hrvatske organizacije veoma mala, to nije dovoljno da se kvalitetno posvetimo svakom pojedincu. Ovdje dolazimo do pisanja projektih prijedloga prema EU fondovima, što naravno iziskuje poznavanje engleskog jezika, kako bismo mogli kvalitetno napisati projekt. Te na taj način objesniti potrebe i probleme osoba s invaliditetom. Zato je meni veoma važno znati strani jezik, kako bi mogla svojim znanjem pomoći drugima.
Iako se možeš s nekim upoznati i bez pričanja, svako daljnje upoznavanje i komunikacija ipak zahtijeva osnove jezika osobe s kojom se želiš dalje družiti, jer riječima se ljubav zalijeva.
Naučiti strani jezik znači znati komunicirati sa više ljudi na ovome svijetu. Komunikacija je iznimno bitna u životu koji nam različitim jezicima stvara probleme.
Ako želiš otići u drugu zemlju prva stvar koju moraš znati je njihov jezik. Ako posluješ s nekim u drugoj zemlji, osnova je njihov jezik. Ako se zaljubiš u nekoga iz druge zemlje, jezik na početku nije presudan ( ;-) ), ali kasnije je neizbježan.
Svaki put kad naučiš neku riječ/rečenicu nekog drugog jezika otvorio si nova vrata u svom životu.
U ovoj krizi koja vlada u našoj zemlji jedino na čemu možemo raditi je povećanju svog znanja i vještina čime možemo biti konkurentni koliko kod nas toliko i u inozemstvu. Tko god dobije nagradu, sretno, iskoristi pametno!
Mama mi je oduvjek govorila: koliko jezika pričaš toliko vrijediš...
A i ne jednom sam se uvjerila u to. Tijekom posla sam se sretala sa različitim nacionalnostima i uvijek je bitno pronaći zajednički jezik, a uglavnom su to bili ili engleski ili njemački.
Velika želja mi je ponoviti njemački kojeg jako volim ali ga samo natucam.
Oduvijek su me zanimali strani jezici, i volim ih uciti! Trenutno ucim njemacki, sama, jer se uskoro selim. Ucim ga tako da citam knjige na njemackom, gledam njemacke programe i sl. Mislim da bi ovakva vrsta tecaja, online, dostupna 24 sata, ucinila cuda za usavrsavanje jezika svakome tko se na to odluci. Koliko jezika govoris, toliko ljudi vrijedis!
Oduvijek su me zanimali strani jezici, i volim ih uciti! Trenutno ucim njemacki, sama, jer se uskoro selim. Ucim ga tako da citam knjige na njemackom, gledam njemacke programe i sl. Mislim da bi ovakva vrsta tecaja, online, dostupna 24 sata, ucinila cuda za usavrsavanje jezika svakome tko se na to odluci. Koliko jezika govoris, toliko ljudi vrijedis!
Razlog zbog kojeg želim naučiti još jedan strani jezik (konkretno, njemački) nažalost nije ljubav, nego želja da se iz ekonomskih razloga otisnem u smjeru zapada Europe.
Nezaposlena sam već toliko dugo da polako počinjem shvaćati kako je jedini izlaz iz svega odlazak odavde ili dobitak na lotu :)
Kako je ovo drugo jako teško ostvarivo, odlučila sam polako početi učiti njemački jezik i okušati sreću na nekom drugom mjestu...
Učenje putem interneta čini mi se idealnim zbog obiteljskih obaveza i činjenice da polako zalazim u srednje godine i teško se mogu zamisliti u školskim klupama zajedno s tinejdžerima.
Moram se pohvaliti da engleskim jezikom odlično vladam iako sam ga učila samo u školi. Moje znanje pokazalo se jako korisnim i dobrim kod putovanja u inozemstvo i zbilja sam bila jako ponosna na sebe.
Nadam se da ću uskoro jednako dobro naučiti i njemački jezik.
Slažem se u potpunosti - ne možemo ne komunicirati. A kvalitetna komunikacija je prekrasna stvar! Veliki mi je san stvoriti obiteljski seoski turizam. Uz nadu da ću jednog dana privući i prijatelje Talijane u svoj zeleni raj na zemlji, htjela bih
naučiti njihov jezik, da ih mogu srdačno pozdraviti kad mi dođu:)
Smatram da je komunikacija veoma bitna stvar, pogotovo u današnje vrijeme kada internet zamijenjuje većinu nekada normalnog života, makar je i ovo sada normalan život.
Jezici omogućuju bolju komunikaciju i uživanje u originalnim izrekama i čarima samog jezika. Sinkronizacijama i prijevodima gubi se ljepota i srž nekog jezika.
Iz tog razloga učenje stranih jezika je po mom mišljenju uvijek dobrodošlo....
Imam dečka u Njemackoj i u vezi smo skoro 3 godine.. kako se moj fakultet priblizava kraju uskoro slijedi vjencanje i preseljenje kod njega. ovaj tečaj bi mi jako pomogao da naucim njemacki i da se sto prije prilagodim novoj zivotnoj situaciji :)
Quot linguas calles, tot homines vales! Ova stara latinska izreka kaže da onoliko vrijediš koliko jezika govoriš. Razlog zbog kojeg želim naučiti novi jezik jest upoznavanje kulture tog naroda. Želim razumjeti način na koji oni dišu i razmišljaju, a prvi korak je da naučim njihov jezik. Uz to, poznavanje stranog jezika i njegovo korištenje budi u meni zadovoljstvo i ponos... :)
Ja ne parla taliano, ali bi jako zeljela parla taliano, jer cu kad ostarim proputovati cijela Italia, to ja sanjala od malena
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji