Smatram da je vazno uciti strane jezike jer oni su danas nesto bez cega se ne moze, bilo da se radi o ljubavi, poslu, zabavi ili cistoj zelji da se nauci nesto novo u zivotu!!!
Moram učiti talijanski jerbo naši dragi susjedi nikaj drugo ne razmeju :)
Učenje stranih jezika obogaćuje čovjeka,stvara osjećaj pripadnosti i ugode. Čak moglo bi se reći i velike moći. Znanje je moć pa tako i znanje stranih jezika.Govorim engleski i talijanski a izazov mi je u potpunosti naučiti njemački jezik.
Znam engleski onako skolski,ali mi je želja naučiti pričati,bila bih jako sretna,a nadam se da ću time imati veću mogućnost zaposliti se.Struka mi je rad u ugostiteljstvu,pa se nadam da ima nade i za mene .Bila bih jako sretna budem li dobitnica tečaja iz Engleskog jezika.Ako nista od toga,bar NJemački :)
Stara je i općepoznata poslovica da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. Pa čak i da nije tako - uvijek je dobro naučiti što više stranih jezika, jer svako znanje je plus u životopisu, a znanje stranog jezika otvara mnoga vrata, čak i ako nam je drugo znanje možda manjkavo... Osobno sam tijekom školovanja i života općenito učila čak 4 strana jezika (engleski, njemački ,ruski i francuski), a sad mi je velika želja da obnovim i što je moguće više usavršim engleski, i već dugo se spremam upisati neki tečaj, tako da ako i ne osvojim ovdje :-), planiram svakako za početak obnoviti svoje znanje na jezici.24sata.hr
Pošto nisam sa engleskim na "ti" i uvijek mi je predstavljao problem u srednjoj školo pa čak i sad na fakultetu.Voljela bih savladati engleski jer je jedan od svjetskih jezika i imala bih veće šanse za zaposlenje u inozemstvu.
Kažes se vrijediš onoliko koliko jezika govoriš tako da bi Voljela nučiti njemački jezik jer mislim da bi mi bio od velike koristi.
Mislim da je najvažniji jezik ljubavi. A riječi su tu da nam budu u službi tog vrhunskog "jezika"...
Jedna od najlješih izraza je "volim te" i zašto ne naučiti upravo to prvo...
volim te
I love you
Ich liebe dich
ti amo
愛してます。
te amo
I liebe di
aku tresno marang sliramu
të dua
nakupenda
волим те
né bi fè
te iubesc
mu me zola nge
tha gaol agam ort
rada te imam
Я тебя люблю
aloha wau iā ‘oe
mon ko lo fon
ira fan ma
milujem ťa
aš tave myliu
es tevi mīlu
na lingi yo
...
Znanje stranog jezika, pogotovo ulaskom u EU, izuzetno je bitna jer lakše komuniciraš, sklapaš poslove ili upoznaješ srodnu dušu.
Smatram da je strani jezik bitan prvenstveno zbog posla i kod nas i ako želite otići raditi u inozemstvo. Također je bitan i ako upoznate svoju ljubav u inozemstvu.
Na svijetu je oko 6000 jezika, a ja znam samo nekoliko, šteta je ostati malen ispod zvijezda i u ovo suvremeno doba dopustiti da na putu sreći i uspjehu stoje jezične barijere. Novčane prepreke su glavni razlog što je moj njemački jezik ostao na niskoj gimnazijskoj razini, jer da je više novca u novčaniku, odavno bih već upisala tečaj bar nekoliko stranih jezika. Ovo mi je idealna mogućnost za zaista naučiti njemački jezik, eto onda bi na svijetu bilo "samo" 5997 jezika koje neznam, no važno je sanjati i željeti i ništa nije nedostižno. ;)
Ein bisschen Frieden-davne 1982 godine još sam išla u OŠ kad je ova pjesma pobijedila na Eurosongu.Učila sam njemački jezik i tada ga poprilično znala i naučila,ali godine su učinile svoje,pomalo je sve otišlo u zaborav i sada je ovo savršena prilika za podjećanje i ponovno učenje.Dakle,moj favorit je definitivno njemački jezik!Lijepo je razumjeti druge ljude što govore pa makar i ono najosnovnije,a ne kad susretneš stranca pa te nešto pita,a ti zineš kao t... u šarena vrata!
Pozdrav svima na Zdravoj Kravi!
Os viška poznavanja jezika glava ne boli. Usavršavanjem engleskog jezika možeš razgovarati sa svima. Kažu da će osoba najbrže naučiti strani jezik ako se nađe u nepoznatoj državi sama i gladna. Ne bih se baš htjela naći u toj situaciji, mislim da je tečaj bolji izbor.
Željela bih naučiti njemački jezik, jer je moja baka (po svojoj majci)porijeklom iz Austrije i dosta su se koristili njemački izrazi u našem svakodnevnom životu za pojedine stvari(melšpaiz, šlafcimer, badecimer, escajg.....).
Učenjem jezika bih nadopunila svoje znanje o kulturi tog naroda, običajima, koji su nama još nepoznati i napokon bih mogla otići na odmor gdje je njemački jezik u govornom području i da spoznam sve o rodnom mjestu moje bake.
važno je učiti jezike :) ja osobno ne želim nikakve prepreke u komunikaciji s drugim ljudima i narodima, želim znati više i razumijeti više. a biram engleski koji zelim usavrsiti :)
Volim učiti, stjecati nova znanja i vještine - a naročito strane jezike. Za mene je važno učiti strani jezik jer puno putujem, svaki slobodni trenutak i novčić potrošim na to, za mene najveće zadovoljstvo. Volim upoznavati nove kulture, jezike, ljude...volim komunicirati s ljudima na "njihovom" jeziku i usavršavati ga komunikacijom. Još je moja baka govorila "koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš". Jako bih željela naučiti talijanski jezik...mmm Talijani su tak* šarmantni, a talijanski melodičan i temperamentan :)
Oduvijek se govorilo: koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš!
Kazu da vrijedis onoliko koliko stranih jezika govoris i da za ucenje nikad nije kasno. Imam veliku djecu, a time i manje obaveza i voljela bih unaprijediti znanje njemackog jezika...BIlo bi mi osobito drago ako bih dobila sansu.
Moj jezik bio bi engleski-razlog:
pa naravno da se zaljubim.....
Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Smatram da je potrebno konstantno obnavljati svoje znanje i naučiti nešto novo. Učenje nikada ne završava. Znanje nekog drugog stranog jezika olakšava nam komunikaciju ali i otvara nova vrata, nudi nove mogućnosti.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji