Suprug mi je otputovao raditi u Njemačku. Budući da sam u školi učila engleski, njemački mi je totalno stran. S obzirom da želim otići za suprugom jer razdvojeni život nije život nužno moram naučiti njemački da se mogu snaći, zaposliti i naravno nastaviti normalno tamo živjeti.
Svaki novi jezik koji čovjek zna vrijedan je zlata.
Jos jedan strani jezik zeljela bih nauciti iz prilicno "sebicnog" razloga, a taj je da vec jako, jako dugo vremena sebi nisam prisutila apsolutno nista. Uz troje djece i sve obveze na poslu i doma, uz sve financijske izdatke za razlicite "prioritete", sebe i svoj rast i razvoj sam stavila na zadnje mjesto. Ova tecaj bi me na neki nacin vratio u zivot i pomogao mi da opet pocnem brinuti i o sebi :)
Ova godina je za mene veliki preokret, zbog nemogućnosti dobivanja posla svojim zaslugama bila sam prisiljena napustiti Hrvatsku i igrom slučaja otišla sam u Berlin u nadi za boljim životom, sa minimalnim znanjem njemačkog jezika. Tu sam već dva mjeseca, vidim da se moj njemački jezik malo pomjerio sa mrtve točke, ali treba mi još dosta vježbanja da bih počela sastavljati jednostavne rečenice. Po oglasnima vidim da ima jako puno poslova na koje bih se željela prijaviti i napredovati, ali nažalost svugdje se traže barem osnova njemačkog jezika. Pokušala sam doći do ljudi iz Hrvatske koji su ovdje, da vidim gdje mogu upisati jezik i završiti tečaj, ali nitko ovdje nema vremena za nove ljude, zaboravljaju kako je njima bilo. Eto, kao što sam na početku rekla, ova godina je godina preokreta za mene i kako se još uvijek nadam boljem sutra, vjerujem da ćete mi Vi pomoći sa tečajem njemačkoj jezika da u tome i uspijem. Hvala Vam.
Strani jezici su naša budućnost, sve više ljudi odlazi raditi u inozemstvo što je i moj plan nakon fakulteta. Njemački jezik jedina mi je prepreka na putu za posao u Švicarskoj. Njemački jezik nikada nisam savladala u školi zbog neadekvatnog profesora. Njemački jezik jedina je barijera između mene i rodbine u Švicarskoj i Njemačkoj. Pomozite mi prevladati tu prepreku.
Znanje drugog jezik mi je potrban pri zaposljavanju. Bez znanja jezika nema posla. Znanje jezika je kod ima trecu savrenu ruku koja ti otvara svaka vrata.
ODUŠEVILO ME DA JE I TA NAGRADNA IGRA. VOLJELA BI NAUČITI NJEMAČKI JEZIK, NAIME ,BAKA SAM I MOJA KĆI,ZET ,UNUČICA I UNUK IDU ŽIVJETI TAMO, A JA BI JAKO VOLJELA NAUČITI JEZIK DA IM BUDEM OD KORISTI JER BI IM MOGLA DOLAZITI.UJEDNO BI MI BILO SUPER DA SE MOGU SNALAZITI NA AERODROMU, U TRGOVINAMA,BANCI,KAZALIŠTU I OSTALO.ENGLESKI GOVORIM PASIVNO, TAKO DA BI NJEMAČKI JEZIK BIO PRAVO ZADOVOLJSTVO,IAKO SAM GA UČILA U GIMNAZIJI, ALI POŠTO MI NIJE BILO PRILIKE ,NISAM GA KORISTILA.SADA BI TO BILA PRAVA STVAR ZA MENE.
Željela bi naučiti njemački jezik iz razloga jer želim potražiti sreću u zaposljenju u drugoj državi u kojoj imam mogućnost raditi. Osim toga, u vezi sam dvije godine sa dečkom koji je Švicarac i njemački jezik nam je jedina barijera. Učenje njemačkog jezika za mene bi bio korak do potpune sreće. :)
Moja želja je da naučim njemački jezik. U današnjici je vrlo bitno znati barem jedan strani jezik, a mnogi nemaju financijskih mogućnosti uplatiti si tečaj izobrazbe stranog jezika.Između ostalog u ovoj ekonomskoj situaciji planiram preseljenje :) kao što bi narod rekao: "Trbuhom za kruhom", njemačka kultura me također zanima, pa evo prilike da me nagradite tečajem učenja njemačkoga jezika :)
Poznavanje stranih jezika je uvijek dobrodošlo, kako u privatnom, tako i u poslovnom životu. Poznavanje stranih jezika otvara nam brojne mogućnosti, možemo otići raditi u inozemstvo, ili samo komunicirati sa stranim partnerima, ako otputujemo u neku zemlju poznavanjem njenog jezika puno ćemo se lakše snalaziti, te moći komunicirati s tamošnjim stanovništvom, a možda i zaljubiti se. Ja za sada učim engleski jezik, no htjela bi i još talijanski. Oduvijek sam željela otputovati u Italiju te posjetiti Rim, Veneciju i ponovno uživati u Gardalandu, također osobitno bi željela posjetiti Milano kao prijestolnicu mode jer obožavam modu, odjeću, obuću...uživala bih ondije. A uz poznavanje talijasnkog to bi sve bilo još jednostavnije, a doživljaj bi bio puno bolji :)
Velika mi je želja naučiti talijanski, ali za to nisam nikako imala ni priliku ni financija da si ostvarim tu želju. Godine su nekako prošle, tu je i 50-ta, želja ostala, nada da ću za života posjetiti Italiju i nadalje je tu, a kada ste me već pozvali da se poigram..... pa zašto ne, besplatno je a možda mi ostvari snove.
Želim učiti strani jezik, jer je svaki dan sve potrebnije znati barem jedan strani jezik, da nam ostavi sve opcije otvorene u osobnom napredovanju. Njemački i engleski sam već učila, ali ne škodi obnoviti znanje ili ga čak i unaprijediti! Svaki jezik je dobro došao, a kad bi osvojila ovaj tečaj jezika poklonila bih ga mužu za rođendan, jer mu je prijeko potrebno znanje barem jednog stranog jezika...:)
Voljela bih naučiti njemački jezik kako bih jednoga dana, kada završim fakulte imala kvalifikacije kojima bih donijela napredak ovoj državi i cijelom društvu koristeći znanja i vještine Zapadnjaka
razlog učenja stranog jezika- pa dovoljno je samo prisjetiti se dobre stare latinske poslovice: "Koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš" ;)
Svaka kuna uloženu u učenje stranih jezika smatram pametnom investicijom u vlastitu budućnost. Razumijevanje stranih jezika pridonosi globalnom razumijevanju, te samim time otvara nam mnoge mogućnosti za usavršavanje kako u osobnom, tako i u profesionalnom smislu!
p.s.uz dobro svladan talijanski i španjolski jezik, želja mi je svladati i engleski.
Želim naučiti još jedan strani jezik (kraj engleskog) jer smatram da je to vrhunac ljudskog znanja. Svaki jezik mi je lijep na svoj način i uvijek se divim kako svaki jezik ima svoje fraze, svoje izraze i metafore, toliko je prelijepih ljubavnih pjesama otpjevano na različitim jezicima, a opet govore o istom osjećaju. Također, toliko prijatelja možemo steći kada znamo samo jedan strani jezik, a to je nešto čemu svi ljudi teže. Već duže vrijeme tražim na internetu stranice preko kojih bih mogla naučiti barem njemački (a velika želja mi je i ruski), jer sam u ovo "studentsko doba" stvarno željna znanja :D
Važno je znati strane jezike prvo zbog sebe, da se možemo ponositi sa sobom, da znamo da vrijedimo i da nikad nije kasno za naučiti nešto novo, važno je i zbog posla, da lakše možemo naći neki dobar posao i zaradit za život, da možemo lakše komunicirati sa strancima, možda da steknemo novog prijatelja iz druge države, možda čak i ljubav svog života....a za sve to je potrebno znati bar jedan strani jezik!!! ;)
Znanje jezika je jedna od nakorisnijih sposobnosti u životu - ne kaže se uzalud da vrijediš onoliko koliko jezika znaš. U današnjem globaliziranom svijetu engleski je neophodan u gotovo svakom poslu, a bilo bi jako lijepo vidjeti da Hrvati barataju i drugim jezicima u većem broju. Super je što je Zdrava krava to prepoznala i omogućila nam ove lijepe nagrade.
Mislim da je poznavanje jezika važno ne samo radi posla i komunikacije s drugim ljudima, nego možda još i više - zbog našeg zadovoljstva. Jezik je najbolji put do upoznavanja i razumijevanja drugih kultura koje su često potpuno drukčije od naše i naizgled ''neshvatljive'', a takva nas iskustva obogaćuju, šire nam horizonte i čine nas sretnijima. Kao lingvist, učila sam i neke mrtve jezike, što je posebno uzbudljivo iskustvo. Uz skandinavske jezike, želja mi je naučiti talijanski budući da ga nisam imala prilike učiti u školi koju sam pohađala, a talijanska kultura i povijest me fasciniraju. Moj partner ga govori pa bi bio red da i ja progovorim na mom ''jeziku ljubavi'' :)
Želim učiti da budem sveznajuća mama za svoje troje djece... ( za sada sam svevideća i svemoćna);)
Volim jezike. Željela bih naučit više njih. Trenutno bih željela naučiti njemački jezik. To mi je želja već godinama, a nikad nisam bila u prilici. Znanje njemačkog jezika bi mi pomoglo na poslovnom planu i u mojoj karijeri da nađem posao i napredujem. Mislim da je jako bitno cjeloživotno učenje i ulaganje u sebe.
Doista želim naučiti engleski jezik. Dosada sam učila za potrebe kvalifikacije i odgajala djecu, a zanemarila svoju želju i potrebu. Sada imam više slobodnog vremena pa mogu i putovati. Željela bih proputovati po svijetu, a da bi to imalo pravog smisla dobro je znati jedan svjetski jezik. U školi sam učila ruski i slovački, a engleski samo kratko. Solidno razumijem, ali moram razvijati konverzaciju pa je dobro da počnem i što više govoriti. Veselim se svakoj naučenoj riječi, rečenici i novom prijatelju u svijetu...
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji