Prvenstveno, meni je znanje još jednog stranog jezika karta za bolju budućnost. Strani jezici su moć u sadašnjem svijetu. Pošto gradim karijeru, uz engleski koji govorim i pišem vlo dobro, htjela bih naučiti još neki kako bih se što bolje izgradila i napredovala u poslu.
Za ovo pitanje ima jedna prigodna stara izreza: "Vrijedis onoliko koliko jezika poznajes."
Moja želja i potreba je da naučim talijanski jezik, koji oduvijek obožavam.Učila sam ga u gimnaziji godinu dana, no nije bilo prilike za daljnje usavršavanje. Znanje jezika uvelike će mi otvoriti vrata za moguću suradnju s talijanskim tržištem, a sve zajedno pripomoći će mojem zapošljavanju i daljnjem poslovanju. Hvala vam na nagradnoj igri za učenje stranih jezika. Znanje stranog jezika pravi je blagoslov za mene.:)
Zelim obnoviti znanje iz njemackog jezika,steta je ne imati mogucnost rada u zemljama u kojima je neka varijanta njemackog sluzbena. Mladima danas znanje vise jezika nudi i vece mogucnosti bolje buducnosti,a to svatko od nas zeli.
Planiram sljedeće godine preko razmjene studenata, Erasmus programa otići studirati u Njemačku, a naučiti njemački u toj prilici bi mi i više nego olakšao studentski život. :)
Kada smo u osnovnoj školi u 4.razredu dobili obavijest da učimo engleski ja sam se rasplakala. Svi moji ukućani su znali njemački.. I tako prošle godine ja samo engleski učila i učila. tata je kao klinac živio u njemačkoj i tamo ima bratiće. Jedan od njih ima kćer sada je 6 godina. Kada preko ljeta dođu ona zna hrvatski ali kada ne zna kako se nešta kaže ona na njemački i ja ju jedina ne razumijem.. I ostali nešt znaju na njemački govoriti, a ja sjedim i gledam u njih. Jedan od razloga zašto bih voljela naučiti njemački je upravo radi toga da mogu sa rodbinom pričati kad god poželim (i da kada im dođem u posjetu da ne moraju mi glumit prevoditlja ;) )
Moj najdraži strani jezik je engleski. Obožavam ga učiti, nadograđivati znanje, čitati na engleskom te nailaziti na nove fraze. Ovaj tecaj bi me jako razveselio, a dodatno znanje bi me motiviralo da i dalje usavršavam ovaj danas gotovo svugdje prisutan jezik.
Zdravo!
Ja sam Ana Kos idem na tečaj Engleskoga jezika u Pučko Otvoreno Učilište.Jako sam znatiželjna osoba i želim pronaći svoju budućnost učeči talijanski jezik.Zanimljiva činjenica prema statistikama UNESCO-a je zabluda misliti da živimo u dvadesetom stoljeću dok pola ljudi na Zemlji nepismeno što znači da oni žive prije otkrića pisma i zato mislim da je jako važno naučiti strane jezike.
Htjela bih naučiti Njemački jezik kako bih imala mogućnost zajedno sa djecom pridružiti se suprugu koji je na izaslanom radu u Njemačkoj. Ovako ga jako rijetko vidimo, a poznavanjem Njemačkog jezika otvorila bi se mogućnost da djeca odrastaju uz oca koji im je u ovim ranim godinama života jako važan faktor kako u samom odgoju tako i u odrastanju općenito. Naravno uz poznavanje Njemačkog jezika otvorila bi mi se mogućnost boljeg pronalaska posla.
Kao odgovor ovom pitanju postavila bih protupitanje: Zašto je važno naučiti čitati ili pisati?! Znanje stranog jezika danas je pitanje opće kulture, a sa svakim naučenim jezikom proširivanje granica. Dakle, ukoliko želimo ostati i vidjeti samo "lijepu našu" onda ostajemo samo na hrvatskom jeziku.... :-)
Želim život bez granica i hitno trebam tečaj engleskog jezika!!!! :-)
Kažu da čovijek vrijedi oniliko koliko jezika govori. Radim u Turizmu i iako sam nekoć poznavala Osnove Talijanskog jezika moje znanje je izbljedjelo s godinama. Podignite mogu vrijednost za 1 a ja ću Talijanima i Talijankama govoriti sve najljepše o Zdravoj Kravi te tako povećati vašu vrijednost za 100:)
Još kao maloj djevojčici govorili su mi :"Koliko jezika govoriš toliko vrijediš!"Vođena tim sloganom, ali i znatiželjom prema dr. jezicima i kulturama ophođenja, rado sam ih učila i upijala. Sada je došao red i na talijanski. Uz malu bebu ovo se učinilo kao idealan način za dodatno usavršavanje. Radujem se ponuđenoj mogućnosti. Gdje piše da majčinstvo mora biti ograničavajuće?!;-)
Poznavanje stranih jezika je danas stvar opće kulture, i ne kaže se bez razloga vrijediš onoliko koliko jezika poznaješ. Mi smo od srpnja prošle godine stanovnici Europe i bitno je da poznajemo jezike okružja u kojem živimo a da tome i podučavamo svoju djecu. Kako je moje znanje engleskog jezika izblijedilo i na žalost znam ga manje od mog sina koji je sada 4. razred osnovne škole, i ponavljam ga zajedno s njim bilo bi lijepo imati priliku obnoviti i proširiti znanje, a kako bi to znanje mogla prenjeti svojoj djeci, koja će nadam se imati priliku putovati zemljama Europske unije, susretati ljude raznih zemalja, priliku komunicirati sa njima, a i moja djeca stanovnici te Europe i prema tome bitno je da znaju "strane" jezike i da se služe njima u govoru i pismu, a tko zna kuda ih danas sutra život odnese. Kako znanje jezika nikada nije na odmet, nadam se da će nam Zdrava Krava u tome pomoći.
Pozdrav :D za početak da pohvalim nagradnu igru, sviđa mi se, kvalitetna i dobra ideja.
Svi znamo kako je znanje potrebno i jedino ono se danas ne može ukrasti od nas - time se vodim, jer u ovim kriznim vremenima, jedino je za što se valja uloviti.
Mlada sam, studiram, no nikako da naučim taj engleski, cijeli život muku mučim sa njime, kako zbog srama, treme i sl. u osnovnoj, tako i u srednjoj školi.
Pritom, još mi je gore jer je to sad jezik koji "svi znaju" ili bi trebali znati, pa kada me s takvom izjavom poklopi osoba koja je mlađa, puno mlađa od mene, zbilja mi je neugodno.
Zbilja biste me uveselili te bih napokon uspjela poraditi i na tom području :D
Poželjela sam da naučim engleski jezik da bih se lakše snalazila na putovanjima.Več je rečeno koliko jezika govoriš toliko i vrijediš....slažem se sa tom tvrdnjom iako čovijek vrijedi koliko je čovijek i koliko pruža sebe,bilo da je stvar u nauci,pomaganju ljudima....čovjek je prije svega čovijek i mora naučiti i davati i primati,u tome su njegove kvalitete
Svake godine postaje mi sve teža upala mišića koju dobijem mašući rukama dočaravajući riječi talijanskog koje mi nedostaju
Neću komplicirati i izmišljati, ja bi voljela naučiti talijanski ne toliko iz ljubavi , nego zbog posla u možda skoroj budućnosti.
Zaraditi treba , a kazu da ljubav ide kroz želudac :)
Super ideja za nagradnu igru!
Slažem se da što više jezika govoriš to više vrijediš.
I ne mislim na financijsku stranu.
Drugi jezik donosi i razumjevanje druge kulture , naroda i načina razmišljanja.
to je valjda najbolji dio. ;-)
širenje horizonta!
Važno je učiti strane jezike jer nikad ne znaš kojim jezikom će tvoja srodna duša pričati! Ipak, trebate se nekako i sporazumijeti, govor tijela nije uvijek dovoljan :)
Vrlo jednosstavno....
danas, poznavanje stranog jezika, vise nije luksuz vec svakodnevna potreba.
Zato i ja želim tečaj stranog jezika a najviše mi se sviđa online opcija ucenja! :)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji