"Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš".
S obzirom da je tri savršen broj, a talijanski i engleski znam... fali mi još njemački :)
Voljela bih dobro naučiti engleski ,jer kad idem na putovanja da se lakše mogu sporazumijeti.Ovaj način učenja je super ,jer možeš učenje prilagoditi prema svom slobodnom vremenu.A i znanje bar jednog jezika je danas potreba.Voljela bih biti među tim sretnicima.
Željela bih naučiti njemački jer sam zaljubljena u dvorce Bavarske i prelijepi Schwarzwald. A kod kuće bih mogla pratiti njemačke serije bez prijevoda.
Želim naučiti njemački jezik da obogatim svoje znanje i da slobodno komuniciram s ljudima te da pokušam pronaći posao u njemačkoj
Voljela bi naučiti engleski jezik jer bez engleskog jezika ne možeš ništa. Gdje god se okreneš potreban je. Osjećam se nelagodno kad sam u društvu gdje se govori engleski ili kada me na razgovoru za posao pitaju da li ga znam. A bit će me sram kad moje dijete iduće godine krene u školu i počne učiti jezik a kad me pita da mu nešto pokažem ja neću znati. :(
Želim naučiti engleski jezik jer je on najpotrebniji. A i ako uspijem pronaći posao u inozemstvu - treba mi engleski.
Al na stranu to što bi znanje engleskog lijepo izgledalo u mom životopisu - bitno je cjeloživotno učenje. Pa zašto ne naučiti još jedan jezik bez obzira kad i gdje ga koristila?! Meni učenje bilo čega novoga donosi veliku radost i veselje. Bilo to kuhanje, učenje stranih jezika ili bavljenje nekom novom sportskom aktivnošću.
Željela bih naučiti njemački jer bez obzira na godine nikada nije kasno za učenje. U fazi odrastanja djece nekako zapostavimo sami sebe......nedostatak novca, nedostatak vremena i uvijek nešto. Sada su klinci poodrasli, govore po nekoliko jezika i jednostavno bih voljela i ja. Kćer će možda i na studij na njemačko govorno područje pa bilo bi lijepo kada bih i ja ponešto njemačkog naučila.
Zašto misliš da je važno učiti strane jezike?
Zato da ne budem stranac u nijednoj zemlji u koju odem.
Strani su jezici poput ključeva kojim otključavamo vrata sasvim nepoznatih svjetova, ljudi, pojava i događaja. Zaviriti iza nepoznatih vrata uvijek predstavlja neopisivo uzbuđenje, stoga dopustite mi da zavirim u svijet mašte i poklonite mi ključeve!:)
Živimo u vremenu globalizacije. Engleski jezik, kao univerzalni jezik, je tu značajna karika i koristi se u mnogim zemljama.
Stoga bi i ja željela naučiti engleski.
Danas si sa visokom školom onako, recimo na sredini, a bez jezika si još niže.. ako ne znaš engleski ili njemački, nisi nigdje.. to je danas ključ uspjeha i komunikacije. Moja je želja naučiti jezik, otići malo po svijetu i uživati malo po svijetu! I sporazumjeti se s lakoćom.. Uživati i što je najvažnije razumjeti ljude, upoznati njihov jezik i kulturu.. eto toliko od mene, sada je samo na Vama da mi ostvarite želju :)
Sramotno je učiti cijelu srednju školu njemački jezik i onda shvatiti da nemaš pojma o pojmu,a kamo li njemačkom jeziku. Pa eto da rješim i taj problem neimanja pojma o njemačkom jeziku super bi mi bilo da me vi konačno naučite nečemu jer što smo danas ako ne znamo jezike???!
Znati jezik danas je vrlo važna stavka u životu,od obrazovanja, posla do osobnih prioriteta. Želja mi je usavršiti svoje znanje engleskog jezika koje sam u posljednje vrijeme zapostavila zbog učenja njemačkoga. Također htjela bih jednoga dana otputovati negdje gdje bih se mogla sporazumijevati engleskim jezikom umjesto njemačkim što do sada nisam nikako uspijevala, a i zbog daljnjeg uspjeha najveća želja mi je naučiti engleski !
Htjela bih usavršiti svoj engleski jezik zbog bolje komunikacije sa strancima jer mi je potrebno zbog napredovanja na poslu. Spoznala sam da, učiti u školi engleski jezik i dobivati petice nije isto kao komunicirati u živo sa strancima. Smatram da bi u školama trebalo više sati odvojiti na samoj konverzaciji između učenika .
Učenje stranih jezika i usavršavanje bilo kojeg stranog jezika veliko je bogatstvo u životu.Gdje god krenuli i uputili se na neko putovanje ili da nas životni put odvede u neku stranu zemlju zahtijeva neprestano učenje i usavršavanje.Mislim da ako imam dobar početni start u učenju jezika mogu daleko više napredovati nego netko tko nikada nije naučio ni riječ bilo kojeg stranog jezika.Strani jezici u životu su mi jako bitni prvenstveno zbog traženja posla i upoznavanja novih ljudi i umrežavanja jer dobro je imati kontakte koji ti uvijek dobro dođu u životu.
QUOT LINGUAS CALLES, TOT HOMINES VALES - koliko jezika govoriš toliko vrijediš :)
Sto vise jezika govoris, to vise vrijedis, davno mi je rekao moj tata. U tom trenutku nisam ni bila svjesna koliko je istine u toj recenici. Nasavsi se nebrojeno puta u drugoj drzavi gdje se govori drugi jezik svaki put mi je bilo zao sto nisam jos vise paznje posvetila ucenju stranih jezika. Velika mi je zelja nadograditi svoje krhko znanje, a ovo bi bila idealna prilika!
svi moji u dalmaciji, kao i ja, znaju ponesto talijanskog, ali su sve te rijeci s godinama i desetljecima promijenile svoj izvorni oblik... engleski govorim i pisem, njemacki razumijem, a talijanski VOLIM. eto.
(a ovako to izgleda u google prevoditelju s greskama: tutta la mia in Dalmazia, come pure ne so qualcosa di italiano, ma tutte queste parole da anni e persino decenni cambiato la sua forma originale ... parlo e scrivo inglese, capire il tedesco, l'italiano e AMORE. ecco.)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji