Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Slatki pozdrav svima, moje mišljenje o stranim jezicima je dosta opširno, al jedno je sigurno, najpotrebniji i najvažniji jezik je engleski, učila sam ga u školi, zajedno s njemačkim i latinskim, ali vrijeme prolazi i čovjek dosta riječi zaboravi, sada
…prikaži još! zaista i od sveg srca želim svladati engleski da budem spremna za sve mogućnosti i prilike koje mi nudi život, a to je i mogućnost odlaska u Canadu i Australiju ili neku stranu zemlju, gdje mi je engleski zaista potreban...moja velika želja je učiti ga online, iako se susrećem s njim svaki dan na društvenim mrežama i slušajući predivne pjesme, ovo bi za mene bilo još jedno predivno iskustvo :*
Učiti strane jezike je li bitno,
to zaista nije upitno
jer što više jezika znaš,
više vrijediš.
Njemački jezik moj je odabir,
naučiti ga želim stvarno, nije hir :)
Kad sam trebao učiti strani jezik nije mi se dalo. Zašto?? Zato što sam morao, a ne funkcioniram kad sam nešto prisiljen raditi. Kroz život mi je uvijek falilo to što ne mogu komunicirati na stranom jeziku jer sam se
…prikaži još! našao u situaciji kada razumijem što me netko pita na engleskom i znam odgovor, ali radi jezične barijere ne mogu sročiti rečenicu i odgovoriti na engleskom. Dosta je komuniciranja rukama i nogama znati strani jezik je važno kao znati i svoj materinji.
Živimo u vremenu globalizacije. Engleski jezik, kao univerzalni jezik, je tu značajna karika i koristi se u mnogim zemljama.
Stoga bi i ja željela naučiti engleski.
Meni je učenje stranog jezika jako bitno zbog proširenja mogućnosti - mogu čitati literaturu na stranom jeziku, ići u stranu državu te poznavati njen jezik (a da nije univerzalni engleski), lakše se zaposliti u struci, no ipak je najbitnije znati
…prikaži još! da znanje stranog jezika otvara sva vrata.
Danas si sa visokom školom onako, recimo na sredini, a bez jezika si još niže.. ako ne znaš engleski ili njemački, nisi nigdje.. to je danas ključ uspjeha i komunikacije. Moja je želja naučiti jezik, otići malo po svijetu i
…prikaži još! uživati malo po svijetu! I sporazumjeti se s lakoćom.. Uživati i što je najvažnije razumjeti ljude, upoznati njihov jezik i kulturu.. eto toliko od mene, sada je samo na Vama da mi ostvarite želju :)
Učila sam njemački jezik tijekom školovanja ,uskoro planiram upravo zbog ljubavi selidbu u Njemačku te bi mi dobro došao tečaj usavršavanja. Strani jezik važno je znati jer nikad ne znaš u kakvoj se životnoj prilici ili neprilici možeš naći i
…prikaži još!i pomoći sebi ili drugima.
Zdravo! Ja sam Ana Kos idem na tečaj Engleskoga jezika u Pučko Otvoreno Učilište.Jako sam znatiželjna osoba i želim pronaći svoju budućnost učeči talijanski jezik.Zanimljiva činjenica prema statistikama UNESCO-a je zabluda misliti da živimo u dvadesetom stoljeću dok pola ljudi
…prikaži još!ljudi na Zemlji nepismeno što znači da oni žive prije otkrića pisma i zato mislim da je jako važno naučiti strane jezike.
Mislim da treba strane jezike učiti, zato da se sa strancima ne treba mučiti. Jer kad se ljudi razumiju sve lakše bude, a ne da rukama mašu kao neke lude. Ako čovjek ima to znanje, problema sa razumijevanjem bit će
…prikaži još!it će manje.
Ja mislim da se uz materinji jezik treba znati barem još jedan,
i to bi trebao biti engleski jer je u svijetu jako vrijedan.
To je jezik koji mnoge ljude veže,
i govorne prepreke među njima reže.
I ja bih htjela da taj jezik naučim,
nešto ga znam, ali vjerujte kad ga govorim užasno zvučim.
Imam dvadeset godina i najveća želja mi je svijet proputovati,
ali, ako ne znam jezike kako ću s drugima komunicirati.
Engleski bi mi pomogao da se snađem,
a tko zna možda i ja negdje stranca za ljubav svoju nađem.
Da naučim engleski stvarno mi je želja jaka,
ali ta zamisao mi baš i nije laka.
Na tečaj da idem mogućnosti nemam,
puno bi mi lakše bilo da se za taj jezik preko interneta spremam.
Zato Zdrava Krava da se moja želja ispuni ti si prilika prava.
Da osvojim ovaj tečaj do kraja života zahvalna bi ti bila,
i ne bih nikad zaboravila da sam ga baš kod tebe osvojila!:)
Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Smatram da je potrebno konstantno obnavljati svoje znanje i naučiti nešto novo. Učenje nikada ne završava. Znanje nekog drugog stranog jezika olakšava nam komunikaciju ali i otvara nova vrata, nudi nove mogućnosti.
znanje stranih jezika mi je važno zbog bolje budućnosti, kako u privatnom, tako I u poslovnom smislu. budući da planiram jedan dio svog života provesti u inozemstvu, znanje više stranih jezika (osim engleskog) otvara puno više mogućnosti za pronalazak posla
…prikaži još! u struci, upoznavanje novih ljudi i stjecanje novih znanja i iskustava.
Strani jezik??? U mom slucaju engleski...nedavno sam pocela raditi u turizmu i prvi gosti su mi bili amerikanci. Predivna obitelj koja se toliko trudila da nauci hrvatski u 5 tjedana sta su bili ovdje. Toliko toga sam im imala za
…prikaži još! reci ali nisam znala kako. U skoli sam ucila njemacki ali vise se snalazim sa engleskim koji sam upijala gledajuci TV, iako znam da smijesno zvucim oni su bili odusevljeni mojim samoukim znanjem. Obecala sam sama sebi da cu se potrudit i usavrsit engleski do savrsenstva...jer se jednostavno dobro osjecam dok razgovaram sa ljudima!!!
Poznavanje stranih jezika je danas stvar opće kulture, i ne kaže se bez razloga vrijediš onoliko koliko jezika poznaješ. Mi smo od srpnja prošle godine stanovnici Europe i bitno je da poznajemo jezike okružja u kojem živimo a da tome
…prikaži još!e i podučavamo svoju djecu. Kako je moje znanje engleskog jezika izblijedilo i na žalost znam ga manje od mog sina koji je sada 4. razred osnovne škole, i ponavljam ga zajedno s njim bilo bi lijepo imati priliku obnoviti i proširiti znanje, a kako bi to znanje mogla prenjeti svojoj djeci, koja će nadam se imati priliku putovati zemljama Europske unije, susretati ljude raznih zemalja, priliku komunicirati sa njima, a i moja djeca stanovnici te Europe i prema tome bitno je da znaju "strane" jezike i da se služe njima u govoru i pismu, a tko zna kuda ih danas sutra život odnese. Kako znanje jezika nikada nije na odmet, nadam se da će nam Zdrava Krava u tome pomoći.
Pozdrav, engleski sam učila u školi i snalazim se donekle. Zainteresirana sam za tečaj talijanskog jezika budući da živim u Rijeci gdje se dosta koristi a ja samo malo razumijem bila bih jako sretna da to mogu poboljšati.
Zahvaljujem uz pozdrav.
Znanje drugog jezik mi je potrban pri zaposljavanju. Bez znanja jezika nema posla. Znanje jezika je kod ima trecu savrenu ruku koja ti otvara svaka vrata.
Moja želja je da naučim njemački jezik. U današnjici je vrlo bitno znati barem jedan strani jezik, a mnogi nemaju financijskih mogućnosti uplatiti si tečaj izobrazbe stranog jezika.Između ostalog u ovoj ekonomskoj situaciji planiram preseljenje :) kao što bi narod
…prikaži još! rekao: "Trbuhom za kruhom", njemačka kultura me također zanima, pa evo prilike da me nagradite tečajem učenja njemačkoga jezika :)
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.