Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Jezik je most između ljudi. Baratati jezikom naroda u kojem se pokušavaš naći i uklopiti je ogromna prednost. Znati izreći sebe, svoja stanje, želje, misli i planove zna biti izazovno ukoliko ne poznajemo tajne stranog nam jezika. Kaže se da
…prikaži još! vrijedis onoliko koliko jezika znas. Ja bih rekla da nije rijec o vrijednosti koliko o sposobnosti izrazavanja sebe. Jezik je dar kojim izražavamo sebe.
Učila sam njemački jezik tijekom školovanja ,uskoro planiram upravo zbog ljubavi selidbu u Njemačku te bi mi dobro došao tečaj usavršavanja. Strani jezik važno je znati jer nikad ne znaš u kakvoj se životnoj prilici ili neprilici možeš naći i
…prikaži još!i pomoći sebi ili drugima.
Učila sam njemački jezik kroz 4 razreda osnovne škole i 4 razreda srednje škole. Ne mogu reći da ga govorim, ali gramatiku, recimo, znam. Voljela bih naučiti razgovarati na njemačkom jer mi je jedan profesor rekao da govorim indijanski njemački
…prikaži još! ( ja bila ići voziš bicikli), a zbog trenutne nezaposlenosti i potrage za poslom vidim da se sve više uz engleski jezik traži i njemački. Bilo koje testiranje pokazalo bi poslodavcu kakav sam indijanac. Molim Vas pomozite da progovorim kao, ako ne baš pravi Nijemac, onda barem kao gastarbajter.
Znanje stranog jezika,kao i sama vjestina komunikacije je nesto sto nas cini covjekom. S obzirom da su ljudi diljem svijeta razliciti kako po kulturoloskim vrijednostima tako i po jeziku koji oblikuje jedan narod. Upoznavanje razlicitih kultura izmedju ostalog pretpostavlja i
…prikaži još! znanje njihovog jezika jer verbalni izricaj oblikuje i nase misli i obrnuto. Znati strani jezik je nesro sto nas dovodi blize ljudima,obogacuje nas,cini nas prilagodljivima,daje nam izazov, rusi barijere i cini nas slobodnim.
Jezici su važni jer nas ne uče samo vještini sporazumijevanja nego i razumijevanja drugih kultura i ljudi. Jezici nas čine kozmopolitima jer sva veća razina znanja nekog jezika sa sobom i vuče veću razinu razumijevanja strane kulture.
Važno je učiti strani jezik, jer kaže se da si bogat onoliko koliko jezika znaš. Danas je bitno govoriti puno jezika, pogotovo jer je to velika prednost kod zapošljavanja.
Učenje stranih jezika omogućava nam lakšu i bržu komunikaciju sa drugim osobama, pa nema "izgubljenih u prijevodu". Tako na putovanjima možemo bolje upoznati zemlje i ljude, a pri tome uživati u različitim melodijama jezika; jer jezici su glazba za naše
…prikaži još! uši. Zato obožavam jezike i stalno ih učim. Tako vježbam i održavam živim mozak i dušu. Od ova tri jezika - njemački ne znam i nisam učila, a voljela bih ga govoriti s turistima kada dođu na more u moj grad.
Ein bisschen Frieden-davne 1982 godine još sam išla u OŠ kad je ova pjesma pobijedila na Eurosongu.Učila sam njemački jezik i tada ga poprilično znala i naučila,ali godine su učinile svoje,pomalo je sve otišlo u zaborav i sada je ovo
…prikaži još! savršena prilika za podjećanje i ponovno učenje.Dakle,moj favorit je definitivno njemački jezik!Lijepo je razumjeti druge ljude što govore pa makar i ono najosnovnije,a ne kad susretneš stranca pa te nešto pita,a ti zineš kao t... u šarena vrata!
Pozdrav svima na Zdravoj Kravi!
Os viška poznavanja jezika glava ne boli. Usavršavanjem engleskog jezika možeš razgovarati sa svima. Kažu da će osoba najbrže naučiti strani jezik ako se nađe u nepoznatoj državi sama i gladna. Ne bih se baš htjela naći u toj situaciji,
…prikaži još! mislim da je tečaj bolji izbor.
Željela bih naučiti njemački jezik, jer je moja baka (po svojoj majci)porijeklom iz Austrije i dosta su se koristili njemački izrazi u našem svakodnevnom životu za pojedine stvari(melšpaiz, šlafcimer, badecimer, escajg.....). Učenjem jezika bih nadopunila svoje znanje o kulturi tog
…prikaži još!g naroda, običajima, koji su nama još nepoznati i napokon bih mogla otići na odmor gdje je njemački jezik u govornom području i da spoznam sve o rodnom mjestu moje bake.
važno je učiti jezike :) ja osobno ne želim nikakve prepreke u komunikaciji s drugim ljudima i narodima, želim znati više i razumijeti više. a biram engleski koji zelim usavrsiti :)
Volim učiti, stjecati nova znanja i vještine - a naročito strane jezike. Za mene je važno učiti strani jezik jer puno putujem, svaki slobodni trenutak i novčić potrošim na to, za mene najveće zadovoljstvo. Volim upoznavati nove kulture, jezike, ljude...volim
…prikaži još! komunicirati s ljudima na "njihovom" jeziku i usavršavati ga komunikacijom. Još je moja baka govorila "koliko jezika govoriš, toliko ljudi vrijediš". Jako bih željela naučiti talijanski jezik...mmm Talijani su tak* šarmantni, a talijanski melodičan i temperamentan :)
Kazu da vrijedis onoliko koliko stranih jezika govoris i da za ucenje nikad nije kasno. Imam veliku djecu, a time i manje obaveza i voljela bih unaprijediti znanje njemackog jezika...BIlo bi mi osobito drago ako bih dobila sansu.
Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš. Smatram da je potrebno konstantno obnavljati svoje znanje i naučiti nešto novo. Učenje nikada ne završava. Znanje nekog drugog stranog jezika olakšava nam komunikaciju ali i otvara nova vrata, nudi nove mogućnosti.
Upravo pohađam tečaj engleskog jezika i cilj mi je biti još bolja, bolje govoriti, snalaziti se i samim time biti samostalnija. DA bih to uspjela nakon ovog tečaja želim VAŠ tečaj a budite uvjereni da znanje stečeno s njim neće
…prikaži još!e biti uludo jer učenje jezika nije samo radi učenja nego se mora koristiti da bi ga se poboljšalo i unaprijedilo.
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.