Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Ovaj članak mi je došao kao znak kojeg sam dugo tražila. Pošto se nalazim na vrlo važnoj životnoj prekretnici - odlasku u inozemstvu, ovo mi se ukazalo kao idealna prilika za učenje meni najdražeg jezika - talijanskog. Nikada nije naodmet
…prikaži još! znati jezike jer to je ono što otvara prilike za bolje sutra.
Važno je učiti strani jezik, jer kaže se da si bogat onoliko koliko jezika znaš. Danas je bitno govoriti puno jezika, pogotovo jer je to velika prednost kod zapošljavanja.
Učenjem stranog jezika, upoznajmo i kulturu stranog jezika. To dvoje je neodvojivo. Čovjek se izražava drugome kroz jezik i kulturu. To je veoma shvatljivo kada se uspoređuje bogatstvo riječi dvaju stranih jezika, koliko koja kultura pojedinim elementima života više daje
…prikaži još! značaja. Ponekad se te misli koje čovjek drugome izražava ne daju do kraja shvatiti, a da ne govorimo onda da ih je teško i prevesti na stranome jeziku. Zato smatram da je učenje stranih jezika važno za sporazumijevanje sa ostatkom svijeta. Što više jezika znaš, to više vrijediš kao čovjek.
Važno je znati strane jezike jer u današnje vrijeme strani jezici otvaraju mnoga vrata, posebice u poslovnom svijetu. A i ne stoji bezveze uzrečica: "Koliko jezika znaš, toliko vrijediš." Jezici su dio kulture, nešto s čime se svakodnevno susrećemo i
…prikaži još! kao takvi iznimno su bitan dio obrazovanja i snalaženja u različitim životnim situacijama.
Tko tkna mnogo jezika, njemu su sva vrata otvorena! Uz danasnju tehnologiju lako je prosiriti krug prijatelja, kada se posjecuju strane zemlje mozeme upoznati i "domace" a ne se ogranicavati na grupu i vodica, siri se podrucje zaposlenja... A usvajajuci
…prikaži još! neki jezik, posredno usvajamo i kulturu strane zemlje, a sve nas to obogacuje!
Bez znanja stranih jezika danas se ne može komunicirati sa ostatkom svijeta, pogotovo kad je globalizacija vidljiva u svakom segmentu našeg života.Kroz učenje stranog jezika, upijamo i kulturu i običaje nekog naroda, postajemo osvješteniji i tolerantniji, bogati za jedno novo
…prikaži još! iskustvo, koje nam olakšava komunikaciju.
Quot linguas calles, tot homines vales! Ova stara latinska izreka kaže da onoliko vrijediš koliko jezika govoriš. Razlog zbog kojeg želim naučiti novi jezik jest upoznavanje kulture tog naroda. Želim razumjeti način na koji oni dišu i razmišljaju, a prvi
…prikaži još! korak je da naučim njihov jezik. Uz to, poznavanje stranog jezika i njegovo korištenje budi u meni zadovoljstvo i ponos... :)
Moj najdraži strani jezik je engleski. Obožavam ga učiti, nadograđivati znanje, čitati na engleskom te nailaziti na nove fraze. Ovaj tecaj bi me jako razveselio, a dodatno znanje bi me motiviralo da i dalje usavršavam ovaj danas gotovo svugdje prisutan jezik.
Za mene je važnost učenja stranog jezika, pogotovo engleskog, ogromna! A razlog je taj što radim u neprofitnoj organizaciji koja brine o osobama s invaliditetom, a kako su sredstva koja odobravaju Ministarstva, zaklade i druge hrvatske organizacije veoma mala, to
…prikaži još! nije dovoljno da se kvalitetno posvetimo svakom pojedincu. Ovdje dolazimo do pisanja projektih prijedloga prema EU fondovima, što naravno iziskuje poznavanje engleskog jezika, kako bismo mogli kvalitetno napisati projekt. Te na taj način objesniti potrebe i probleme osoba s invaliditetom. Zato je meni veoma važno znati strani jezik, kako bi mogla svojim znanjem pomoći drugima.
Svijet se neprekidno mijenja, napreduje (ponekad i nazaduje, no to je neka druga priča) i u skladu s tim je potrebno napredovati i širiti svoje vidike, a koji je bolji način nego naučiti jezik nekog drugog naroda? Meni je osobno
…prikaži još! važno jer bi mi olakšalo potragu za poslom, nebih bila ograničena samo na materinji i engleski jezik, olakšalo bi mi komunikaciju s turistima ili suprotno, ako bi se ja našla u ulozi turista.. mnogo je razloga :)
Lijepo je znati strane jezike i biti obrazovan. Ljudi vas odmah gledaju drugim očima . Otvaraju vam se nove mogućnosti za posao i napredovanje. Teško je danas i uspjeti u poslu ako ne znate barem jedan strani jezik. Zato je
…prikaži još!e učenje stranih jezika važno. Osobno voljela bih naučiti njemački. Učenje preko web stranice mi se čini kao odlična ideja. Sviđa mi se što samo možemo birati vrijeme kada želimo raditi na znaju.
Uvijek sam imala želju učiti strane jezike i učila sam engleski jezik i nešto naučila. Ovdje vidim priliku da naučim baš ono sto mi nedostaje u mom znanju engleskog.A i možeš učiti u bilo koje doba dana i to je
…prikaži još!je odlično za nas jako zaposlene. A da ne govorim koliko je potrebno znanje bilo kojeg stranog jezika za posao i naravno za putovanja.
Strane jezike je važno učiti jer otvaraju vrata u kulturu, način života i običaje naroda koji pričaju taj jezik, a naravno može se upoznati puno ljudi i ostvariti komunikacija i nova prijateljstva na lakši način....a naravno i nove ljubavi. :)
Ne kažu đabe koliko jezika znaš toliko vrijediš :) Širimo horizonte, možemo komunicirati, dijeliti iskustva i voljeti se s još više ljudi sa svih strana ove naše lijepe Zemljice :D ...jezici su zakon!!! ...osobno sam išla u klasičnu osnovnu školu
…prikaži još!lu pa sam tako u O.Š. učila latinski, grčki, engleski i njemački, a kasnije sam učila engleski i njemački i na studiju ...španjolski i nešto malo portugalskog sam imala prilike izučiti za vrijeme svog jednogodišnjeg boravka u tim zemljama; doduše prije 10 godina pa mi je dosta toga i ishlapilo :/ ...ne bi bilo loše malo se podsjetiti, što će nam dobro doći jer čemo moći i prakticirati ga na putovanju ove godine :D
...joj kako je lijepo znati jezike, putovati i družiti se s ljudima koji su drugačiji od tebe te istraživati nove kulture i običaje :)
Čitav sam život tražila ljubav. I... kad sam ju napokon srela, odnosno, njega, on je upravo potpisao ugovor sa stranom firmom. No ljubav ne poznaje granice i daje snagu ihrabrost, pa se nismo pokolebali. No, život na dvije adrese, međusobo
…prikaži još! udaljenje 700 km prepun je čežnje, čekanja, brige, neprestanog putovanja i skypa, ali i snažan poticaj za učenje stranog jezika. Samo sa dovoljnim znanjem i položenim tečajem njemačkog jezika pridružit ću mu se i moći ćemo napokon živjeti zajedno, raditi zajedno i stvarati zajedno kako bismo svoju obitelj napokon združili i zadržali na okupu.
A zašto danas ne biste... učili strane jezike? :) Praksa je ovakva: mahanje rukama mi nikada nije pomoglo dovršiti misao u potpunosti. Upropastilo je smisao većine šala!! Uvjek mi nedostaje baš ona prava riječ.. Onda pokušam nabaciti osmjeh ali ??????
…prikaži još! obostrano vise u zraku.
Da bi se učestalost ovih nelagoda zaobišle, misao dovršile i ljude povezalo svakako je potebno učiti strane jezike! Učenjem smo korak po korak bliže do slobode u izražavanju onoga što jesmo i tko jesmo onima koji tek trebaju da ovako kao ja odluče naučiti jezik sugovornika. Ja sam za učenje njemačkog jezika spremna:)
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.