Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava
dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s
Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa
zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
Želim naučiti engleski jezik jer je on najpotrebniji. A i ako uspijem pronaći posao u inozemstvu - treba mi engleski. Al na stranu to što bi znanje engleskog lijepo izgledalo u mom životopisu - bitno je cjeloživotno učenje. Pa zašto
…prikaži još!to ne naučiti još jedan jezik bez obzira kad i gdje ga koristila?! Meni učenje bilo čega novoga donosi veliku radost i veselje. Bilo to kuhanje, učenje stranih jezika ili bavljenje nekom novom sportskom aktivnošću.
Željela bih naučiti njemački jer bez obzira na godine nikada nije kasno za učenje. U fazi odrastanja djece nekako zapostavimo sami sebe......nedostatak novca, nedostatak vremena i uvijek nešto. Sada su klinci poodrasli, govore po nekoliko jezika i jednostavno bih voljela
…prikaži još! i ja. Kćer će možda i na studij na njemačko govorno područje pa bilo bi lijepo kada bih i ja ponešto njemačkog naučila.
Strani su jezici poput ključeva kojim otključavamo vrata sasvim nepoznatih svjetova, ljudi, pojava i događaja. Zaviriti iza nepoznatih vrata uvijek predstavlja neopisivo uzbuđenje, stoga dopustite mi da zavirim u svijet mašte i poklonite mi ključeve!:)
Živimo u vremenu globalizacije. Engleski jezik, kao univerzalni jezik, je tu značajna karika i koristi se u mnogim zemljama.
Stoga bi i ja željela naučiti engleski.
Sramotno je učiti cijelu srednju školu njemački jezik i onda shvatiti da nemaš pojma o pojmu,a kamo li njemačkom jeziku. Pa eto da rješim i taj problem neimanja pojma o njemačkom jeziku super bi mi bilo da me vi konačno
…prikaži još! naučite nečemu jer što smo danas ako ne znamo jezike???!
Znati jezik danas je vrlo važna stavka u životu,od obrazovanja, posla do osobnih prioriteta. Želja mi je usavršiti svoje znanje engleskog jezika koje sam u posljednje vrijeme zapostavila zbog učenja njemačkoga. Također htjela bih jednoga dana otputovati negdje gdje bih
…prikaži još! se mogla sporazumijevati engleskim jezikom umjesto njemačkim što do sada nisam nikako uspijevala, a i zbog daljnjeg uspjeha najveća želja mi je naučiti engleski !
Htjela bih usavršiti svoj engleski jezik zbog bolje komunikacije sa strancima jer mi je potrebno zbog napredovanja na poslu. Spoznala sam da, učiti u školi engleski jezik i dobivati petice nije isto kao komunicirati u živo sa strancima. Smatram da
…prikaži još! bi u školama trebalo više sati odvojiti na samoj konverzaciji između učenika .
Učenje stranih jezika i usavršavanje bilo kojeg stranog jezika veliko je bogatstvo u životu.Gdje god krenuli i uputili se na neko putovanje ili da nas životni put odvede u neku stranu zemlju zahtijeva neprestano učenje i usavršavanje.Mislim da ako imam
…prikaži još! dobar početni start u učenju jezika mogu daleko više napredovati nego netko tko nikada nije naučio ni riječ bilo kojeg stranog jezika.Strani jezici u životu su mi jako bitni prvenstveno zbog traženja posla i upoznavanja novih ljudi i umrežavanja jer dobro je imati kontakte koji ti uvijek dobro dođu u životu.
Sto vise jezika govoris, to vise vrijedis, davno mi je rekao moj tata. U tom trenutku nisam ni bila svjesna koliko je istine u toj recenici. Nasavsi se nebrojeno puta u drugoj drzavi gdje se govori drugi jezik svaki put
…prikaži još! mi je bilo zao sto nisam jos vise paznje posvetila ucenju stranih jezika. Velika mi je zelja nadograditi svoje krhko znanje, a ovo bi bila idealna prilika!
Zašto je važno znati što više stranih jezika? Neznanje jezika može biti vrlo ograničavajući faktor u životu. Što ako upravo zbog neznanja jezika propuštamo posao snova negdje u inozemstvu? Što ako se ljubav našeg života nalazi na drugom govornom području?
…prikaži još!?
Osim toga, učenjem stranih jezika doprinosimo svojem znaju, gradimo sebe, nadograđujemo svoje vještine, globaliziramo se. Usvajanjem svakog novog jezika osjećamo se malo više "svjetsikim čovjekom/ženom". Zar ne bi najljepši osjećaj na svijetu bio znati gotovo sve jezike svijeta kako bi se bilo gdje u svijetu osjećali kao doma?? :)
Vjerujem kako je važno učiti strane jezike zbog toga što će mi to pomoći ka daljnjem usavršavanju i budućem lakšem zapošljavanju, pogotovo u vremenu koje slijedi. Od velike je vrijednosti upoznavati različite kultura, a to upravo omogućava učenje stranih jezika.
…prikaži još! Učenje stranih jezika doprinosi povećanju intelektualnih sposobnosti i općenito osobnom razvoju, uči nas da bolje slušamo i razumijemo druge ljude, postanemo tolerantniji i općenito imamo širi pogled na cijeli svijet.
Važno je znati govoriti što više stranih jezika, jer je to danas postao diskvalifikacijski element pri zapošljavanju. I ne samo to, važnost stranih jezika se ogleda u tome da nikad ne znaš gdje će te život odvesti, u kojem pravcu.
…prikaži još! Zamisli samo da dobiješ jedinstvenu priliku za posao/usavršavanje ili nešto slično a ti to moraš odbiti zato jer nisi naučio strani jezik kad si mogao. To je situacija u kojoj se ja nikako ne zelim zateci, jer bi vjerojatno žalila cijeli svoj život što sam to morala odbiti i uvijek bi sanjala o onome što bi bilo kad bi bilo. Nadam se da će nekoga potaknuti ovo moje razmišljanje na pokret, jer nije teško naučiti strane jezike, teže je pronaći volju u sebi da se donese odluka i reci sebi: Naučit ću strani/strane jezike i nitko me u tome neće zaustaviti! Samo treba postaviti realne ciljeve i uspjeh neće sigurno izostati! :)
...učim strane jezike od kada znam za sebe; njemački-u školi, engleski-na faksu, talijanski-privatno ali niti jedan nisam naučila i niti jednim se ne mogu služiti i zbog toga mi je uvijek neugodno jer se svakodnevno susrećem s potrebom za engleskim
…prikaži još! i velikom željom da znam talijanski jer sam imala priliku samo 1.stupanj završiti... ako ne prije u mirovini ću si priuštiti učenje talijanskog :)
Važno je znati strane jezike radi komunikacije u poslovnom okruženju, na putovanjima, i radi sebe samog. Jezik je sredstvo komunikacije među ljudima, te se cijeni što više jezika znaš to za više ljudi vrijediš. Učenjem jezika ulažeš u sebe, u
…prikaži još! svoj razvoj, svoju karijeru. Smatram da se treba uvesti strani jezik za djecu već u najranijoj dobi te im tako omogućiti učenje i olakšati im u višim razredima učenje i da tada već znaju ponešto.
Pozdrav :), ja imam 42 godine, obrazujem se online ali "zapinje" znanje engleskog jer pripadam gneracijama koje su ucile ruski. Engleski ucim sama, ponekad uz dobru volju sina tinejdzera ( a opcepoznato je kakve su "dobre volje" tinejdzeri ). Sto
…prikaži još! se tice clanka...pa ja i studiram psihologiju :), tako da mi je ovo poznato. Medjutim, nedostaje mi gramatika engleskog jezika , malo se gubim u nepravilnim glagolima, dodacima...i nadam se da cu uspjeti dobiti tecaj engleskog jezika. I inace, psihologija smatra da se jezici brzo nauce do 28-me godine zivota, ali ja sam zivi dokaz da to nije istina- sve se moze ako se dovoljno jako zeli i hoce! Moj odgovor na nagradno pitanje- vazno je uciti strane jezike ( za mene engleski) jer mi to cak i u ovim godinama daje sansu sa buducnost i obrazovanje!
Osoba sam koja svakodnevno radim na proširivanju svojih već stečenih znanja i vještina, pa me zbog toga i privukao vaš članak. Smatram da je izreka "čovjek vrijedi onoliko koliko jezika poznaje" točna jer poznavanje jezika i aktivno služenje njima otvara
…prikaži još! mnoga vrata kako u profesionalnom tako i u privatnom životu. Drago mi je da je Zdrava krava to prepoznala i dala nam mogućnost da osvojimo ovako vrijednu nagradu. :)
Važno je učiti strane jezike jer je tako divno kad te stranac pita za smjer na more, Plitvice i slično, a ti mu pomogneš na njegovom jeziku da sigurno stigne. Važno je i kad si u društvu stranaca(osobno-njemci) i oni
…prikaži još! svi razgovaraju i šale se na njemačkom, a ti nemaš pojima o čemu razgovaraju i nije ti svejedno.
Važno je također i zbog samog sebe;znati pitati za pomoć u stranoj državi, snaći se, možda samo radi vastitog zadovoljstva i osobne naobrazbe. U današnje vrijeme, ne znati barem jedan strani jezik je gotovo isto kao da vam fali desna ruka.. Osobno bih voljela naučiti njemački jezik jer imam bratiće u Njemačkoj koji ne znaju ni Hrvatski ni Engleski jezik i nikako se ne možemo sporazumjeti bez nekog trećeg,a zbilja ih volim i dragi su mi i htjela bih normalno razgovarati sa njima, zabavljat se i šaliti na njihovom jeziku. A i dodatni strani jezik u mom CV-u neće biti naodmet.
Nauči svoj jezik ljubavi
Komentari 228
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Zdrava dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Zdrava te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.