Treba poslušati savjet Mile Elegović ( ili je to bila Žuži??)ma nema veze, obje su na pravom putu jer ako peglaš u štiklama osjećaš se sexy a pri tome i izgledaš dobro. Pa onda još malo jače zamahneš i guzom i eto, radiš vježbe, zatežeš stranjicu i uz to imaš i speglani veš. To je dobar plan ali nikako ga provesti. Doduše, moja vrpa nespeglanog veša je zbog loše pegle, koja još uvijek radi (ali nemojte reći mom mužu). Doduše s njom jačam i bicepse i moram biti na oprezu da nekoga ne ozljedim. Ali ponekad se zamišljam kako ću jednom, kada budem imala poštenu peglu, sjesti pred TV, ubaciti omiljenu seriju i uz serijski maraton, opušteno i bez previše bojazni od upale mišića odpeglati u bolji život ( i kao rezultat konačno imate ispeglani veš). A onda i nije problem imati štikle na nogama i mrdnuti stražnjicom kad muž naiđe.
Himna Perfect Care glačalu
O lijepo, o nježno, o pametno glačalo.
Dar Zdrave Krave kome sva blaga Philips joj je do.
Uzroče sreći dok košulje peglam,
Da nikom od sreće glačat ne dam.
Zbogom problematične tkanine, brojni nabori i teški napori,
S ovim glačalom, promijeniti će se moji negativni peglački nazori!
uz ovakvu peglu zavolila bi peglanje ,časne mi zdravokravske riječi!
Draga Zdrava krava razveselite me i ispeglat ću vam sav veš :)
Ne volim peglat jer imam staru peglu koja mi više štete na odjeći napravi nego koristi. Kako sam prije dvije godine ostala bez posla, nažalost nova pegla je samo san. Prije god. dana sam rodila curicu tako da i ne moram objašnjavat koliko veša imam za peglat ali kao što sam napisala od moje pegle baš i nema neke koristi. Nova pegla bi me jako usrećila, a naravno i moje ukućane jer bi konačno imali lijepo opeglanu odjeću. Hvala
Žalim se svima već nekoliko godina, kako sve stignem, ali opeglati nikako, kao da nas je sto u kući, uvijek hrpe odjeće, čeka neko bolje sutra. Istina, ne volim peglati, ali još je jedna istina da ne volim jer imam peglu iz kamenog doba koja moje peglanje čini ravnim kopanju bez "oruđa", peglanje je za mene pravi bojni pothvat...deset puta prevuci preko jednog te istog mjesta, pa onda voda krene curiti na sve strane, pa dobro zalije odjecu i pod,pa onda briši pod i tako unedogled, a o košuljama i muževim radnim odjelima da i ne pričam, nemoguća misija broj 2.
Već jako duuuuugo želim neko kvalitetnije glačalo, ali uvijek novac ode na nešto neophodnije, važnije, a čini mi se da nikada neće doći red na moju novu peglu stoga sam se jako razveselila kada sam vidjela da poklanjate glačalo i odlučila okušati sreću.
Želim svima puno uspjeha, i tko god da dobije ovo glačalo razvesliti će se, a to i jest najvažnije, hvala Vam zbog toga.
Ne glačam!!!! Hodam zgužvana kao da me "krava sažvakala". I ne smeta mi. Ali moja mama bi bila sretna da joj djete konačno počme sličiti na pravu curu.
Usrećite moju mamu :)
Nikada nisam voljela glačanje. Kada sam bila mala gledala bi mamu kako glača i pritom se jako žuri, jer, rekla mi je da treba štediti struju zato što glačalo troši jako puno struje. Opterećivalo me je to njezino brzo glačanje. Sada i sama iza sebe imam puno godina glačalačkog iskustva i dva studenta kojima svaki vikend perem i glačam brdo robe. U zadnje vrijeme izglačam samo ono što mi je hitno jer sam jako umorna i pomalo sam se ulijenila. Hrpu neispeglane odjeće složim na hrpu i prekrijem. I tako ja pomalo slažem već dva tjedna i onda shvatim kako sam već pretjerala sa prekrivanjem, iznesem svu tu odjeću i peglam do jutra, istuširam se i odem na posao sa podočnjacima "do poda". Sutradan mi sin donese sportsku opremu cijelog svojeg nogometnog tima sa velikom molbom, jer teta koja brine o njihovoj opremi završila je u bolnici. Sada više ne mogu spremiti svu tu odjeću na hrpu, pa odjednom postanem vrijedna, operem, osušim, ispeglam i uredno složenu i mirisnu odjeću predajem mojem najdražem nogometašu. Moram priznati da mi se osmjeh dugo zadržao na licu kada sam ugledala veliku bombonjeru i cvijeće, znak zahvalnosti mojih nogometaša. Eto, ponekad nam je glačanje i ugodno...
Prenosim vam pismo koje je napisala moja stara pegla za Philips PerfectCare Pure glačalo.(Da, i mene je iznenadilo što ima svoju svijest!)Nadam se da ćete prenijeti poruku, ovo je ozbiljna stvar! Hvala. Ide ovako:
Dragi Philips PerfectCare Pure,
Ne znam znaš li, ali moji najbolji dani su iza mene. Proživjela sam dug i ispunjen život. Vlasnica me redovito i čistila i koristila za sve moguće materijale. No, godine su tu. Ja više ne mogu ko nekad. A vlasnica stalno nešto pegla. Puno odjeće, pogotovo od njenog brata. Stalno mi zanovijeta kako se on stalno presvlači i uvijek ima posla s njegovim košuljama. A i ja joj otežavam. Nemrem više ni špricnut vodicu kak spada, pa si ona sama mora pomoći s čašom vode. Znam se i zakurit malo, pa me mora ištekati dok se ne skuliram. Vidim da joj idem na živce, čim me vidi- ode smiješak s lica. Ma i meni treba dulji odmor. Treba mi penzija. Mislim da sam je zaslužila.
Ovdje ti, Philipse, upadaš, dragi moj. Molila bih te da me dođeš zamijeniti kod moje vlasnice. Nije loša, pazit će na tebe ako ćeš joj pomagati. Ti si moja jedina šansa da se konačno opustim i da moja draga vlasnica ponovno zavoli peglanje. Da ponovno pokaže smiješak.
Bez obzira na ishod, želim ti dugi vijek u dobrom domu, Philipse.
Hvala ti na pažnji.
S poštovanjem,
STARA PEGLA
Kaže mi moj suprug da bi bio presretan kad bih peglala košulje kao kartice....
Još nisam čula da netko voli peglati. Imam jaku puno godina, živim sama i uvijek se moram tjerati da uzmem svoju staru peglu u ruke i ispeglam odjeću. Kada se natjeram sve uredno odradim, ali me jako bole noge. Prošli mjesec moj unuk je dobio prvu plaću. Kupio mi je stolicu za peglanje (nisam znala da postoje takve stolice). Ponosno mi je darovao tu za mene čarobnu stolicu i pomalo tužno rekao mi je: Baka, znam, da ti ni pegla nije baš u cvijetu mladosti, ali dobio sam samo pola plaće, pa kad opet skupim malo novaca kupit ću ti pravu peglu.Samo bake znaju koliko sreće mi je dao sa ovom svojom skromnom gestom. Sakrila sam se i potajno obrisala suzu radosnicu.Sada mi je peglanje lakše i ugodnije, a ova pegla me jako privlači...
voljela bih da jedno ovakvo glačalo olakša najbolje godine života mojoj mami.
...lijep pozdrav :)
Nečete vjerovati ali ja imamam još uvijek ono staro glačalo samo s kotačićem nije na paru.Već je na izdisaju Mislim da je iz 80 godine.Dobro bi mi došlo ovo glačalo što samo glača i izgleda ko svemirski brod. Tad bi glačala pjevajući i krstareći svemirom.Sada sam mrzovoljna i ljuta jer moram na starinski način krpu kvasit da bi opeglala veš.Ne vjerujete!DOĐITE I UVJERITE SE!!!
Moj suprug inače radi ravnopravno sa mnom kućanske posslove, jedio mu peglanje nikada nije išlo. Nekako je to prepuštao meni. Ali nedavno sam bila u bolnici jer sam išla roditi. Moj boravak se produžio neplanski na 14 dana - što prije što poslije poroda a moj suprug mi je javio da je počeo peglati i zbilja , stavljao je prati rublje - peglati. Mislim da bi mu ovo glačalo bila još veća motivacija da ponekad opegla kad ja nisam u blizini i mogućnosti. A meni bi to pomoglo jer mala beba , puno stvari za peglanje pa bi mogla u jednom mahu sve opeglati.
Nikad nisam voljela glačati, ali kako se približava razdoblje suživota sa meni dragom osobom, tako mi treba bilo kakav poticaj da zavolim ovaj neophodan posao, pa i novo glačalo :)
Glačanje je podnošljivo ako slušam radio ,uvijek ima veša za glačati, a ovaj prekrasan dizajn i boja glačala doprinijeli bih da mi to bude lagan posao.
"Zamisli život u ritmu muzike za ples, i peglaj... peglaj..." Eh, tako si ja pjevam kad peglam pa ide nekako... lakše... Kad se po nekoliko puta na dan presvuku moja dva tinejđera, pa muž, pa ja... uvijek ima hrpetina veša za peglat. S novom peglom sve bi to bilo brže, lakše i bezbolnije. Zato, peglo, kreni... kreni prema meni ;).
U braku sam 18 godina i uz veliku familiju ni sama ne znam koliko sam već tona rublja izglačala. To je kućanski posao koji najviše mrzim. Pegle mijenjam skoro kao gaće, trenutno imam neki muzejski primjerak bez pare. Najviše mrzim peglati svoje uniforme za posao, imaju puno džepića, različitih su materijala, a šef mi dobije ospice ako svaki nabor nije na svom mjestu. To je ona stara škola liječnika i medicinskih sestara koje su bile uštirkane do iznemoglosti. Ova PerfectCare pegla mi se stvarno čini perfect. Strašno bi ju voljela dobiti pa bi bez pol muke i sa puno volje peglala od jutra do sutra!
Evo svi dijelimo ovdje svoju sudbinu osuđenu na peglanje.S obzirom da je to jedini posao koji moj muž nikad nije probao,rekao je da ako osvojim peglu da će i on pokušat.:-)dajmo mom mužu priliku da iskuša čaroliju peglanja;-)
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji