Fitness 25. srpnja 2023.

Vježbajte kao Barbie: Kako se Margot Robbie pripremala za ulogu slavne lutke

Margot Robbie
Foto: JLPPA / Bestimage Margot Robbie
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Glumica Margot Robbie oduševila je ulogom Barbie u istoimenom filmu o slavnoj lutki, a sama je priznala kako se za film pripremala rigoroznim treninzima. U nastavku pročitajte kako je Margot izgradila Barbie figuru te kako ju održava između uloga.

Zvijezda Barbie filma ranije je rekla za The Telegraph: "Volim hranu, volim vino i volim se dobro zabavljati s prijateljima, ali također ne volim osjećaj kada znam da ne izgledam najbolje". Velika je zagovornica ravnoteže u svemu pa tako i u zabavi i tjelovježbi te je rekla kako joj je cilj u životu se zabavljati najviše što može, a da pri tome ne zanemaruje brigu o sebi. "Pravilna prehrana i tjelovježba moraju biti važan dio mog života kako bih se osjećala najbolje, ali ne želim previše tome posvećivati pažnju", zaključila je.

Međutim, kada je u pitanju priprema za filmske uloge, Margot će dati sve od sebe da utjelovi ulogu, a to često znači poseban naglasak na treninge i prehranu. Za svaku ulogu, bila to Barbie, Tonya Harding ili Harley Quinn, Robbie provodi mnogo sati u teretani, ali uvijek je jasno isticala svrhu tih ekstremnih treninga - utjeloviti određeni lik, no ne misli da to isto trebamo raditi i mi. Woman's Health navodi njezin izbor treninga kojima održava figuru i kondiciju.

Margot Robbie | Author: Profimedia Foto: Profimedia Margot Robbie

Pilates reformer joj je omiljeni izbor

Margot kaže da je njezin omiljeni trening pilates reformer, a trenutačno radi s vrhunskim pilates trenerom Davidom Higginsom. Pilates reformer je sprava koja omogućuje poseban oblik vježbanja koji poboljšava snagu, fleksibilnost, ravnotežu i cjelokupnu tjelesna kondiciju.  Reformer je prilagodljiva sprava s pokretnom platformom koja klizi naprijed-natrag po tračnicama. Na njemu se nalaze opruge koje pružaju otpor i omogućuju vježbačima da rade različite vježbe koje jačaju mišiće cijelog tijela. Dizajniran je tako da podržava tijelo i omogućuje glatke, kontrolirane pokrete. Kroz pilates reformer vježbe naglasak je na razvijanju snažnog trupa što uključuje mišiće trbuha, leđa, zdjelice i stražnjice. Ove vježbe pomažu poboljšati stabilnost i podršku tijela te smanjiti rizik od ozljeda. Ako nemate pristup reformeru, u nastavku donosimo pilates vježbe koje možete izvoditi bez njega. 

Ne boji se utega

Margot provodi puno vremena u teretani kako bi izgradila mišiće, uključujući vježbe s utezima i puno trbušnjaka. Vježbe s utezima ne služe samo za povećanje mišića, nego i izgradnju snage, izdržljivosti, bolje ravnoteže i pravilnog funkcioniranja metabolizma. Trening s utezima ima brojne prednosti za fizičko zdravlje, ali donosi i značajno olakšanje od stresa i tako podržava mentalno zdravlje. 
 

utezi Možda te zanima... Činjenice koje trebate znati o dizanju utega, ako je cilj mršavljenje Fitness
 

Balet za savršeno držanje

Za ulogu Harley Quinn u filmu Suicide Squad, Margot je vježbala balet i vježbe inspirirane baletom dva do tri sata dnevno, pet dana u tjednu. Fokusirali su se na vježbe za vanjski dio stražnjice i bedara. Osim što su treninzi baleta pomogli oblikovati njezino tijelo, osigurali su i graciozno držanje i lakoću pokreta te ju učinili savršenim izborom za ulogu omiljene lutke.

Posebnu pažnju daje trbušnim mišićima

Margot je poznata po tome što svakodnevno radi 100 trbušnjaka. Najprije je s trbušnjacima započela kako bi se pripremila za ulogu u filmu I Tonya, no rekla je kako joj je ova vježba prešla u rutinu. Ako se i sami odlučite dodati 100 trbušnjaka u dnevnu rutinu, zapamtite da ih možete rasporediti tijekom dana i da ne moraju biti dio jednog treninga. Ipak, ovakvo repetitivno vježbanje moglo bi s vremenom nanijeti više štete budući da izvodite isti pokret i tako opterećujete isti dio tijela, pa bi bilo dobro da izvodite nekoliko različitih vrsta trbušnjaka. 
 

Možda te zanima... Trbušne mišiće možete isklesati i stojećki uz ove vježbe Fitness
 

Primjer treninga Margot Robbie

Ako želite i sami vježbati poput Barbie, Woman's Health donosi primjer treninga za tjedan dana. Kako je i sama Robbie naglasila, ovakav režim nije možda održiv svakodnevno jer se radi o intenzivnim pripremama za ulogu u filmu, ali uvijek može poslužiti kao inspiracija da osmislite vlastiti trening. U nastavku donosimo primjere vježbi koje možete kombinirati, a ako se odlučite za 100 trbušnjaka dnevno, bilo bi dobro da se najprije posavjetujete sa svojim liječnikom ili trenerom.

  • Ponedjeljak: 60 minuta treninga reformer pilatesa + 100 trbušnjaka
  • Utorak: 60 minuta treninga s utezima + 100 trbušnjaka
  • Srijeda: Dan odmora
  • Četvrtak: 30 minuta vježbi za trbušne mišiće (uključujući 100 trbušnjaka)
  • Petak: 60 minuta treninga baleta + 100 trbušnjaka
  • Subota: 60 minuta treninga reformer pilatesa + 100 trbušnjaka
  • Nedjelja: Dan odmora
     
Taylor Swift Možda te zanima... Kako Taylor Swift održava figuru, kondiciju i mentalno zdravlje? Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.