Fitness Vježbe za ravan trbuh 15. listopada 2022.

Tri vježbe za sve skupine trbušnih mišića i leđa

Abs
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako želiš da se tvoji trbušnjaci vide skini masne naslage tako da smanjiš kalorijski unos za 300 do 500 kalorija dnevno. Osim trbušnjaka radi intenzivan aerobni trening koji će ti pomoći da brže potrošiš kalorije. Primjerice trči ili vozi sobni bicikl 20 minuta tako da se pet minuta zagrijavaš, 10 minuta daš sve od sebe, a posljednjih se pet minuta vratiš na umjereni tempo. Nakon toga napravi trbušnjake koje ti predlažemo.

Half boat - vježba za bočne, prednje i kose trbušne mišiće. Sjedni na pod sa savijenim koljenima, stopala drži ravno, a dlanove spoji ispred prsa (položaj za molitvu). Nagni se unatrag pod kutem od 45 stupnjeva, spojene ruke ispruži ispred sebe i podigni noge s koljenima savijenim pod pravim kutem. Polako se spuštaj, sve dok srednji i donji dio leđa ne dodirnu pod (glava, ramena i noge ostaju podignuti). Polako se vrati u početni položaj i vježbu ponovi 10 do 12 puta.

Cucnjevi Možda te zanima... Trbušnjaci plus čučnjevi za super trbuh Fitness

Bočni plank s uvijanjem - vježba za bočne i prednje trbušne i leđne mišiće. Zauzmi početni položaj za bočni plank, a ravnotežu održavaj na lijevom dlanu i vanjskoj strani stopala (desno stopalo drži ispred lijevog). Desnu ruku savij u laktu, a dlan položi iza uha. Rotiraj tijelo tako da desni lakat dodirne unutrašnji dio lijevog lakta i vrati se u početni položaj. Napravi 12 ponavljanja, promijeni stranu i ponovi isto.

Možda te zanima... Smanjuju li trbušnjaci masno tkivo u području trbuha? Fitness

Polučučanj sa savijanjem koljena - vježba za bočne, prednje i kose trbušne mišiće te leđne mišiće. Stani sa stopalima razmaknutim u širini bokova, ruke savij iza glave, vrhovi prstiju su iza ušiju. Blago se savijaj u koljenima pod kutem od oko 45 stupnjeva. Zatim, dok se uspravljaš, prebaci težinu na desnu nogu, a lijevo koljeno savij. Tijelo rotiraj u lijevu stranu, tako da se desni lakat i lijevo koljeno dodirnu ispred prsa. Vrati se u početni položaj, promijeni stranu i vježbu ponovi 12 puta.

Dijeta koja topi masni naslage s trbuha.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.