Fitness Vježbe za ravan trbuh 04. siječnja 2023.

Smanjuju li trbušnjaci masno tkivo u području trbuha?

Foto: Guliver/Shutterstock Trbušnjaci ne utječu na smanjenje masnog tkiva na području trbuha, ali jačaju mišiće
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Cilj istraživanja znanstvenika s kinezioloških fakulteta iz nekoliko američkih saveznih država, bio je ispitati učinak abdominalnih vježbi na smanjenje masnog tkiva u području struka.

U istraživanju, objavljenom u časopisu Journal of Strength & Conditioning Research, sudjelovalo je 24 ispitanika (14 muškaraca i 10 žena) između 18 i 40 godina koji inače žive sjedilačkim načinom života.

"Iako vježbam, trbuh mi je i dalje mlohav, ima li pomoći?"

Izvođenje trbušnjaka je samo povećalo mišićnu izdržljivost

Na početku i na kraju istraživanja ispitanicima su uzete antropometrijske mjere te im je napravljena analiza sastava tijela i proveden test izdržljivosti abdominalnih mišića.

Ispitanici su podijeljeni u dvije skupine. Prva je skupina pet dana u tjednu izvodila vježbe za trbušne mišiće, dok druga skupina nije radila nikakve vježbe.

Nakon šest tjedana provedena su mjerenja potkožnog masnog tkiva i izdržljivosti u izvođenju trbušnjaka. Rezultati su pokazali kako izvođenje trbušnjaka nije utjecalo na smanjenje masnog tkiva u području trbuha, ali je značajno povećalo mišićnu izdržljivost.

Provjereni načini da se napokon riješiš trbuha​

 

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.