Fitness 25. lipnja 2021.

Počela je vježbati s pedeset, a sad s osamdeset "rastura" fitness izazove

Upoznaj 81-godišnju fitness influencericu koja ubija sve fitness izazove
Foto: instagram Na temelju njezinih videozapisa na društvenim mrežama, gotovo je teško povjerovati da kondicija nije uvijek bila važan dio Rischkova života.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Ako si nedavno provela neko vrijeme na TikTok-u, možda si naletjela na Eriku Rischko kako se pojavljuje na tvom feedu. "Fitness freak s 81 godinom", kako se sama opisala, osvojila je TikTok platformu svojim video zapisima o izazovima na treningu.

Otkako je objavila svoj prvi TikTok u travnju 2020., stekla je preko 117 000 sljedbenika i prikupila preko 2,2 milijuna lajkova. Rischko se prvi put odvažila na društvene mreže nakon što je pandemija koronavirusa dovela do zatvaranja teretani i studija za vježbanje. Rekla je da ju je kćer uvjerila da snimi nekoliko videozapisa s treninga koje će podijeliti s prijateljima i obitelji na Instagramu - ali tada je popularnost TikToka počela rasti.

Savršena guza za ljeto u samo pet koraka, bez klasičnih čučnjeva

Nije trebalo dugo da Rischko sakupi vojsku sljedbenika. Uz plesne izazove sa svojim mužem, Rischko je rasturila nekoliko TikTok fitnes izazova, uključujući #cupidshufflechallenge, #toosieslidechallenge, jednominutni #abchallenge i #plankchallenge. Također je počela objavljivati ​​videozapise svojih uobičajenih svakodnevnih treninga, od TRX do ab rollouta i zamaha u kettlebellu s jednom rukom. 

Možda te zanima... Najnovija slika Rebel Wilson pravo je nadahnuće je za vježbanje Zdravlje

Na temelju njezinih videozapisa na društvenim mrežama, gotovo je teško povjerovati da kondicija nije uvijek bila važan dio njezina života. Zapravo nije počela vježbati sve do 50-ih godina života. "Kako su se oba djeteta iselila iz kuće, osjećala sam se usamljena", podijelila je u intervjuu. Stoga se odlučila za svoje prvo članstvo u teretani. U početku je to nije pretjerano zanimalo, rekla da čak pet godina nije pronalazila zadovoljstvo u fitnessu.

Možda te zanima... 4 vježbe kojima ćeš 'spaliti' najveći broj kalorija u najkraćem mogućem vremenu Fitness

"Tada sam polako počela više trenirati i čak sam se pridružila nekim tri do četverosatnim izazovima u spin klasi i natjecanjima u veslanju", objasnila je. Danas Rischko vježba čak dva puta dnevno nekoliko dana u tjednu i obožava isprobavati nove stvari u teretani. "Stalno kombiniram treninge tako da dobijem drugačiji intenzitet ili trajanje. Važno je promijeniti rutinu vježbanja kako biste ojačali i ne trošili vrijeme, zaključila je Rischko.

Što se tiče njene tajne dugovječnosti: "Mislim da su moji savjeti prilično jednostavni. "Ne radite ništa ekstremno - nema potrebe - i krenite polako. Samo se hranite zdravo, ali nemojte se izgladnjivati."

Ipak, iznad svega, Rischko je rekla da potiče ljude da pronađu ono što im najbolje odgovara kada je fitness u pitanju. "Pronađite sportsku aktivnost u kojoj ćete uživati ​​jer ako ne uživate u njoj nećete izdržati", savjetovala je. "A, ako niste disciplinirani kao ja, pronađite partnera za vježbanje kako bi vas dodatno motivirao."

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.