Fitness Dođite u formu uz Let's Get Fit! 06. srpnja 2023.

Monika nam je otkrila kako sada izgleda njezin jelovnik i koje vježbe joj najteže padaju!

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nakon što se prijavila na projekt ''Let's Get Fit!'' te osvojila program usvajanja zdravih navika, 33-godišnja Monika Mačkić je zasukala rukava i započela s redovitim treninzima i uravnoteženom prehranom kako bi se do ljeta dovela u top formu, a mi smo provjerili kako napreduje

Obzirom da je i sama medicinski radnik, Monika je svjesna važnosti usvajanja zdravih navika i upravo se zato prijavila za sudjelovanje u projektu ''Let's Get Fit!'' koji je missZdrava ove godine pokrenula u suradnji s trgovačkim lancem Tommy i uz podršku HerbafastaIako voli planinariti, Monika nije imala ustaljenu naviku vježbanja, a potrebna joj je bila i pomoć oko osmišljavanja jelovnika i planiranja obroka. 

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Kako nam je i sama priznala u prethodnom intervjuu, najviše je slaba na ugljikohidrate i slatkiše pa smo bili znatiželjni kako sada, nakon malo više od mjesec dana programa, izgleda njezina nova rutina, pada li joj teško vježbanje i je li pokleknula pred omiljenom hranom ili se strogo pridržava novog plana prehrane.

Moniki su cijelo vrijeme na raspolaganju naši Zdravolovci – fitness trener, mag. cin. Marino Bašić i fitness trener, univ. Bacc. Damir Senjić kojima se Monika može obratiti za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a na treninge odlazi u njegov fitness centar Basic Gym One na Velesajmu, gdje uz podršku tima trenera vježba 3 puta tjedno. Monika zbog poslovnih i privatnih obaveza, vježba u večernjem terminu i priznaje da joj se katkad teško natjerati, ali ne odustaje od nauma da izgubi 8 kilograma i zablista na plaži.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

''Trening nam se  sastoji od tri dijela i obuhvaća snagu, izdržljivost i tabatu. Moram priznati da su mi najgora vježba sklekovi, a volim vježbati s rekvizitima poput girje, čak i čučnjeve. Imamo super trenera koji je mlad i nadobudan (Josip Škarica) tako da nam uvijek složi zanimljive i raznovrsne vježbe. Iako u trenutku vježbanja bude nekad jako teško, na kraju sam zadovoljna što sam odvojila vrijeme i učinila nešto za sebe i svoje zdravlje, čak i usprkos povremenoj upali mišića. Već nakon mjesec dana osjećam da su mi se neki mišići koji su bili uspavani, aktivirali. Imam puno više snage i vidljivo mi se tijelo učvrstilo'', ispričala je Monika našoj novinarki.

Uz tim trenera, Moniki su na raspolaganju i psihologinja Sandra Đurijanček koja je kandidatkinjama održala radionicu na kojoj im je otkrila kako održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca, kao i nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško koje su za Moniku i druge kandidatkinje osmislile cjelokupni plan prehrane sa smjernicama koje će im pomoći da čim prije dostignu željene ciljeve. Poznato je da je bez adekvatne prehrane teško izgraditi mišićnu masu i reducirati tjelesnu težinu, stoga je bilo vrlo važno jesti zdravo i uravnoteženo.

 | Author: Davor Puklavec/PIXSELL Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

''Sad puno više odvajam vremena za odabir zdravih namirnica i kuhanje. Od novog jelovnika izdvojila bih omiljeni doručak granole sa sezonskim voćem poput jagoda i grčkim jogurtom. Također, uvrstila sam u prehranu i sjemenke. Naprimjer za doručak mi je najhranjivije kad napravim omlet na maslinovom ulju s bučinim sjemenkama.  Batat je još jedna namirnica koju češće uvrštavam u svoj meni. Kroz savjete nutricioniste polako usvajam zdrave i balansirane navike koje sam sigurna da će mi ostati i nakon ovog izazova'', dodala je Monika.

Klikni i saznaj više o projektu Let's Get Fit!

Osmišljavanje jelovnika i planiranje obroka lakše je uz Tommy. #TvojeMisto za tebe je pripremilo veliku ponudu svježih namirnica. Osim svježine namirnica Tommy se može pohvaliti činjenicom da je više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla i da se na njihovim policama nikada nije pronašla jabuka stranog podrijetla.
Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.