Fitness Dođite u formu uz Let's Get Fit! 18. svibnja 2023.

Monika je slaba na slatkiše i želi izgubiti 8 kilograma!

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Powered by:

zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Monika Mačkić dolazi iz Labina, ima 33 godine i sudionica je projekta "Let's Get Fit" na portalu missZdrava. Monika želi izgubiti 8 kilograma u 3 mjeseca programa i ono najvažnije - steći naviku pripremanja zdravih obroka i vježbanja u čemu će joj puno pomoći naši stručnjaci Zdravolovci.

Portal missZDRAVA već drugu godinu zaredom, ovaj put u suradnji s trgovačkim lancem Tommy, organizira projekt "Let's Get Fit" s ciljem da zajedničkim snagama promijenimo rutinu naših čitateljica i pomognemo im da steknu zdrave navike koje će provoditi u svom svakodnevnom životu. Jedna od čitateljica koja se prijavila na naš natječaj i pobijedila je 33-godišnja Monika, po struci liječnica.

Monika je iz Labina, ali se zbog posla preselila u Zagreb, radi u medicini, a u slobodno vrijeme voli boraviti u prirodi i planinariti. Prijavila se na natječaj jer joj se svidio cijeli koncept izazova "Let’s Get Fit" i usvajanje novih zdravih navika i zbog želje da izgubi nekoliko kilograma do ljeta.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit"!

Zbog stresa često pokleknem i pojedem nezdrave ugljikohidrate

"Najveći problem u prehrani mi je odabrati pravilan i zdrav obrok na poslu u danima kada radim 24-satna dežurstva, a tada najčešće zbog gladi i stresa pokleknem i odaberem one nezdrave, jednostavne ugljikohidrate", iskrena je Monika.

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

"Trudim se paziti na prehranu iako nije uvijek lako, ujutro primjerice napravim voćni shake s proteinima, a za ručak i večeru volim pripremiti neko meso sa salatom ili si skuham nešto od žitarica poput prosa ili palentu".

Monika nam je otkrila da je najviše slaba na ugljikohidrate i slatkiše, a poseban "grijeh" su joj krumpirići sa sirom i tartufima koji će joj najviše faliti tijekom ova 3 mjeseca trajanja programa.

Vjerujem da ću uspješno odraditi sve izazove!

Kako stoji s vježbanjem i motivacijom, zanimalo nas je. "Volim planinariti, tako da svaki put kad imam slobodan vikend, odem u prirodu. Preko tjedna ponekad idem na grupni kardio trening u obližnju teretanu. Htjela bih učvrstiti tijelo, a posebno se fokusirati na noge i trbuh tijekom treninga. Vjerujem da će sigurno tijekom ova tri mjeseca biti trenutaka kada će mi biti teško, ali uz podršku cijelog tima vjerujem da ću ipak uspješno odraditi sve izazove", odlučna je Monika.

 | Author: Jurica Galoic/PIXSELL Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Monika tijekom naredna 3 mjeseca želi steći naviku pripremanja zdravih obroka i vježbanja, a nadam se da će i kilogrami krenuti prema dolje. Postavila si je cilj: smršaviti 8 kilograma u tri mjeseca programa. Najteže će joj pasti držanje kontrole u prehrani tijekom zahtjevnih smjena u noćnim satima na poslu.

Imam podršku svojih prijatelja i ukućana!

"Moji ukućani i prijatelji su bili iznenađeni kad sam objavila da sam osvojila program oblikovanja tijela i usvajanja zdravih navika jer im nisam rekla da sam se prijavila. Svi su bili puni podrške, tako da vjerujem da će i oni biti moja motivacija tijekom ova tri mjeseca projekta. Želim da na kraju ovog izazova budem zadovoljna kad se pogledam u ogledalo, ali ne samo radi svog fizičkog izgleda nego i zbog usvojenih zdravih navika u prehrani i redovitog vježbanja, znajući da sam izdržala sve u ovom izazovu ".

U pomoć Moniki uskočit će naši Zdravolovci – fitness trener, mag. cin. Marino Bašić će im biti na raspolaganju za sva pitanja i pomoć oko odabira vježbi, a u njegovom fitness centru Basic GYM ONE na Velesajmu uz podršku tima trenera Monika će vrijedno vježbati 3 puta tjedno. Psihologinja Sandra Đurijanček će kandidatkinjama održati radionicu na kojoj će im otkriti kako održati fokus i motivaciju tijekom ova 3 mjeseca, dok će se nutricionistice Sandra Krstev Barać i Petra Sliško pobrinuti da kandidatkinje dobiju smjernice za zdravu i uravnoteženu prehranu i jelovnike koje će im pomoći da čim prije dostignu željene ciljeve.

Donosimo ti 5 razloga zašto je baš Tommy #TvojeMisto za zdrave navike:

  1. Zato što je ima dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica.
  2. Zato što u ponudi ima više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla.
  3. Zato što nudi širok spektar zdravih namirnica.
  4. Zato što namirnice možeš kupiti i online zahvaljujući Tommy webshopu.
  5. Zato što Tommy gastro odjel nudi zdrava i ukusna jela po recepturi poznatog chefa Fabricija Vežnavera.

Znate li…

…da se u Tommyjevoj ponudi nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla? Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla! Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Klikni i saznaj više o projektu "Let's Get Fit"!

Pileći medaljoni, riža i salata od matovilca i rotkvice

Sastojci za četiri osobe:

  • 800 g pilećeg filea
  • 250 g riže
  • 120 g matovilca
  • 100 g rotkvica
  • 1 limun
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml biljnog ulja
  • sol, papar.

Priprema

  • Pileće filee narežite na medaljone.
  • Posolite i popaprite po želji i ispecite na tavi u biljnom ulju.
  • U posoljenoj vodi skuhajte rižu.
  • Kada je riža kuhana, procijedite je i ohladite pod hladnom vodom.
  • Matovilac operite i ocijedite.
  • Rotkvice operite i narežite na ploškice.
  • Kada se piletina ohladi, premjestite je zajedno s rižom u posudu i prelijte maslinovim uljem.
  • U jedan dio posude stavite salatu i rotkvice te polijte limunom.

Ako se želite hraniti zdravo i kupovati uvijek svježe proizvode hrvatskog podrijetla, svakako posjetite Tommy #TvojeMisto za dnevno svježu ponudu omiljenih namirnica. U ponudi imaju više od 70% proizvoda hrvatskog podrijetla. U Tommyjevoj ponudi se nikada nije našla niti jedna jabuka stranog podrijetla! Sve jabuke u Tommyju isključivo su hrvatskog podrijetla.  Posjetite Tommy prodavaonicu ili Tommy web shop i pronađite inspiraciju za zdrave prehrambene navike jer je pravo vrijeme za pozitivne promjene.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.