Fitness 11. veljače 2020.

Ključna vježba za trbušnjake Jennifer Aniston

Foto: Instagram/Denis Rajčić
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Bez obzira znaš li Jennifer Aniston od njenih dana u 'Prijateljima' ili si tek nedavno postala njezin fan, nedvojbeno je da je upravo ona jedna od omiljenih glumica Hollywooda, modna i fitness ikona.

Činjenica da je Jennifer Aniston "srušila" Instagram u listopadu prošle godine kada je na istoimenoj društvenoj mreži otvorila svoj profil, samo potvrđuje status i utjecaj koji ova 'prijateljica' ima u svijetu. Sada na svojem profilu broji više od 27,5 milijuna sljedbenika, a na fotografijama koje objavljuje uvijek se može vidjeti njena zavidna linija koja je rezultat zdrave prehrane i redovitog vježbanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Girl’s best friend... bring Clyde to work day.

A post shared by Jennifer Aniston (@jenniferaniston) on

Vježbanje gotovo svakog dana u jutarnjim satima

Leyon Azubuike, osobni je trener Jennifer Aniston i suvlasnik Gloveworxa te je za Women’s Health rekao kako "Jen vježba gotovo svakog dana po sat, sat i pol, ovisno o tome gdje se nalazi i za što se priprema."

Možda te zanima... 'Hip Thrust' ili potisak kuka: Najvažnija vježba za savršenu stražnjicu Fitness

Način na koji Azubuike osmišljava program vježbanja za Aniston zove se periodizacija, a to znači da je program posložen u nekoliko faza koje uključuju tjedne, mjesečne ili godišnje programe, a oni ovise o poslovnom i privatnom rasporedu glumice koju trenutno možemo gledati u seriji The Morning Show. Stoga, ponekad je riječ o vježbanju tri puta tjedno po 45 minuta, a ponekad je riječ o vježbanju sedam dana tjedno po sat i pol. "Ako je riječ o pripremi za određeni film, program se prilagođava tome, a ako znam da sljedeći tjedan Jen mora izaći na pozornicu i hodati za vrijeme dodijele nagrada ili slično, sigurno ćemo ublažiti ritam i izostaviti teške vježbe za noge", zaključio je Azubuike.

Unatoč tome, njene vježbe rijetko su "lagane", ali i zbog posla u kojem se nalazi, teško je držati se točnog rasporeda. "Ako Jen ima fotografiranje za određeni magazin u tri ujutro ili snimanje i potrebna joj je vježba prije toga - onda vježbamo prije 3 ujutro. Sve se može dogovoriti, ako ljudi imaju međusobno poštovanje jedan prema drugome, a mi to imamo", naveo je Azubuike za Woman's Health.

Promjena rutine kako bi se izbjegla monotonost

"Boksamo, preskačemo konop, radimo treninge snage, radimo mnogo vježbi s trakama", naveo je Azubuike i nastavio da za vrijeme vježbanja "rotiramo ove stvari tako da ne dođe do zasićenja, ali i da Jen osjeti novi izazov ispred sebe i tako sama sebe pogura da vježba jače, a time i tijelo reagira na pozitivan način i mijenja se."

Prošle je godine Aniston za People rekla da je velika obožavateljica joge i da ju trenira od 2005. godine, ali njezina najnovija fitness ljubav je boks s Azubuikeom. Za In Style navela je kako je "boks, nakon joge, jedina vježba koja joj se očito istinski sviđa jer joj se konstantno vraća", ali osim spomenutih, Aniston uživa i u izvođenju drugih vježbi, a Azubuike navodi kako je glumica vješta u izvođenju vježbi za trbušne mišiće, pogotovo kada je u pitanju plank ili 'daska' u kojem može izdržati dvije do tri minute."

Možda te zanima... Jedna vježba zbog koje ćeš izgledati kao da vježbaš s osobnim trenerom Fitness

Kako izgleda Jenniferina rutina izvođenja planka

Ako i tebe zanima kako dobiti trbušne mišiće kao Aniston, pročitaj kako izgleda njena rutina izvođenja planka, kojeg, ako nije u teretani, svakodnevno izvodi doma.

  • Obični plank - spusti se na pod s rukama i nogama. Nagni se prema naprijed i ruke stavi direktno ispod ramena. Nogama iskorači prema natrag, drži ih jednu pored druge i osovi se na svoj prste. Tijelo ti mora biti u ravnoj liniji od tvojih peta pa sve do potiljka, a mišići trbušnjaka, stražnjice i nogu stisnuti.
     | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock
  • Bočni (side) plank - za početak ostani u položaju običnog planka. Zatim raširi noge u ravnini ramena i zarotiraj tijelo u lijevu stranu i lijevu ruku digni prema gore li ju osovi na svoj kuk. Spusti se u položaj običnog planka te ponovi postupak s desnom stranom.
     | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock Osloni se na podlakticu, postavljajući lakat pod rame te na koljena. Podigni zdjelicu u zrak, kreirajući dugu liniju od ramena ka koljenima.
  • Dodir ramena u planku - stani u položaj običnog planka. Raširi noge kako bi bile u položaju širem od tvojih ramena. Pogled usmjeri prema dolje i držeći se na desnoj ruci, lijevu podigni i njome dodirni desno rame. Zatim ju spusti, a isti postupak ponovi s desnom rukom, samo njom dodirni lijevo rame.
     | Author: Guliver/Shutterstock Foto: Guliver/Shutterstock

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.