Fitness 20. prosinca 2021.

Jillian Michaels savjetuje kako jednostavno izbjeći blagdansko debljanje

Foto: Guliver/Shutterstock
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Često se dogodi da ljudi za vrijeme blagdana "nabace" koju kilu, a to je i razumljivo, obzirom na ukusnu hranu i slastice koje se nalaze na svakom stolu. No, kako bi to ove godine izbjegla, donosimo ti jednostavan savjet osobne trenerice Jillian Michaels.

U objavi na Instagramu, gdje ima više od milijun pratitelja, osobna trenerica Jillian Michaels je napisala da ima jednostavan savjet kako ćeš ove godine stati na kraj "blagdanskim kilogramima."

Možda te zanima... U samo 10 minuta smanji utjecaj blagdanskih kolača na tvoj trbuh Fitness

U videu, koji traje četiri minute, Michaels je objasnila da "o blagdanima trebaš razmišljati kao i o svakom drugom danu i tako im i prići."

U suštini, Michaels savjetuje da na dane, koje znaš da ćeš pojesti više namirnica ili nešto kalorično, odradiš nekoliko vježbi više. Sagorijevanjem većeg broja kalorija, moći ćeš se opustiti i uživati u hrani. 

Također, savjetuje i da se držiš pravila 80:20. U tom slučaju 80 % hrane koju konzumiraš treba biti zdrava, dok ostalih 20 % hrane može biti nešto kaloričnije ili nezdravo.

Glavna ideja jest da nema pretjerivanja. Kao zadnji opciju napominje i da dan nakon obilnog obroka, konzumiraš laganiju i zdraviju hranu te smanjiš porcije. Navodi i kako isto vrijedi i za pića te da je uredu popiti nekoliko čaša, no ne treba pretjerivati. 

Pokušaj slijediti ova pravila i u 2022. godinu uđi spremnija nego ikad!

Možda te zanima... Kako izgubiti nekoliko kilograma do blagdana bez velikih odricanja Dijeta

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.