Fitness 09. rujna 2021.

Evo kako izgleda žena koja u 101. godini profesionalno diže utege

Foto: shutterstock Edith je praprabaka, nekadašnja plesačica i službeno najstarija žena koja se bavi dizanjem utega.
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Da su godine samo broj i da nikada nije kasno za ostvariti nove ciljeve najbolji je primjer Edith Murway-Traina koja je ove godine proslavila 100. rođendan. Vesela baka je ušla u Guinnessove knjigu rekorda kao najstarija žena koja se bavi dizanjem utega.

Kada bi nam netko zadao zadatak da poginemo uteg od 68 kilograma ne bi nam baš svima pošlo od ruke, koliko god mladi bili. No takav zadatak nije problem za 100-godišnju Edith Murway-Traina. Edith je praprabaka, nekadašnja plesačica i službeno najstarija žena koja se bavi dizanjem utega. 

"Edith diže utege od 68 kilograma, a to radi tako graciozno da jednostavno ostavlja publiku bez daha", stoji u priopćenju Guinnessove knjige rekorda u koju je uvrštena kao najstarija žena koja se i dalje natječe u dizanju utega. Iako je Edith oduvijek bila ljubiteljica tjelovježba te je bila i učiteljica plesa, priznaje kako ju je prijateljica jedva natjerala da krene u teretanu. 

"Kada sam prvi put došla u teretanu htjela sam otići što brže kući, no kada sam vidjela ostale žene kako vježbaju, odlučila sam i sama podići koji uteg", rekla je za Guinness Edith koja je postala članica teretane kada je napunila 91 godinu. "Nakon što sam redovno odlazila na treninge, dizanje utega postalo je sve zabavnije. Uskoro sam izazvala samu sebe da svaki put malo po malo napredujem i s vremenom sam postala dio tima", ispričala je i dodala kako joj s treninzima pomažu trener Bill i prijateljica Carmen. 
 

Možda te zanima... Fitness natjecateljica u 64. godini otkriva najučinkovitije vježbe i dijetu Fitness
 

"Sve što je teško Edith čini još odlučnijom. Kada sam ju vidjela kako s lakoćom podiže utege, izgledala je kao da podiže torbicu", komentirala je Carmen. Edith je za svoj tim osvojila brojne medalje i trofeje, a priznaje da ih je danas toliko da više nema mjesta na polici. 

Vesela 100-godišnjakinja morala je napraviti pauzu od treninga zbog pandemije, no sada se vratila u teretanu gdje se priprema za natjecanje u studenom ove godine. Dodaje kako jedva čeka osvojiti nove medalje za svoj tim. 
 

Možda te zanima... Schwarzeneggerov savjet ženama koje dižu utege ili tek planiraju početi Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.