Fitness 30. kolovoza 2021.

Schwarzeneggerov savjet ženama koje dižu utege ili tek planiraju početi

Foto: Instagram Nije potrebno posebno obrazlagati zašto je Arnold Schwarzenegger prilično dobar izvor savjeta za dizanje utega
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Nije potrebno spominjati da je Arnold Schwarzenegger prilično dobar izvor savjeta za dizanje utega. Ima titulu Mr. Universe i sedam puta proglašen je za Mr. Olympia . Ovaj 73-godišnji gospodin uvijek je velikodušno dijelio svoje vježbe i preporuke za fitnes. Stoga ne čudi da je Terminatoru bilo drago pomoći kad je dobio pitanje: "Imate li savjet za djevojku koja se bavi dizanjem utega?"

Schwarzenegger je svoj odgovor započeo izjavom: "Imam isti savjet za tebe kao i za svakog muškarca! Prva stvar je odrediti ciljeve koje želiš postići vježbanjem, odnosno dizanjem utega. Netko tko želi poboljšati tonus i izgled tijela, naravno da će imati sasvim drugačiji pristup vježbanju od onoga tko želi doći u olimpijsku formu ili se baviti powerliftingom."

Schwarzenegger je ohrabrio svoju čitateljicu da ne dopusti nikome da sumnja u nju zbog njezina spola. "Ako te netko zeza oko toga, samo nastavi dizati utege, a tvoji rezultati bit će najbolji odgovor", piše Schwarzenegger. Za sve koji se zanimaju za olimpijsko dizanje, preporučuje čitanje o Kate Nye, koja je s gimnastike prešla na dizanje utega, a pet godina kasnije postigla je najbolji rezultat SAD-a u dva desetljeća, osvojivši srebro u Tokiju.

Možda te zanima... Fitness natjecateljica u 64. godini otkriva najučinkovitije vježbe i dijetu Fitness

"Ona je puno radila na svom mentalnom zdravlju i prešla neke teške prepreke", napisao je i dodao: "Nadam se da će te inspirirati jer definitivno inspirira mene."

Za ljude koji se "samo" žele osjećati i izgledati bolje, Schwarzeneggerov savjet je jednostavan: "Počni s manjim utezima, usredotoči se na svoju tehniku ​​i svladaj osnove - čučanj, mrtvo dizanje i potisak, pomoći će u izgradnji čvrstog temelja za daljnju izgradnju tijela.  Ostani dosljedna i samopouzdana i nitko te ne može pobijediti", prenosi Schwarzeneggerove savjete Men's Health.

Možda te zanima... "Kako mi je teretana promijenila život i pomogla da se ponovno otkrijem" Fitness

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.